reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, które znaja sie na tarczycy. Moja przyjaciolka odebrała dzis wynik, a wizyta dopiero za tydzien. Jest czym sie martwić? Jest w 10 tygodniu ciazy. ImageUploadedByForum BabyBoom1447788990.283198.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1447788990.283198.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1447788990.283198.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 64
reklama
.Plastulinka. A przepływy jak ci wyszły dobrze?Myślę że jeszcze ze 2 wizyty i wszystko ci się już wyjaśni.

Ostatnia edycja:
susana, niby nic nie jest wykluczone, ale jakoś mam przeczucia, że nie tym razem... ale nie będziemy się załamywać, chociaż pewnie lekki szok będzie.

plastulinka, no to do dzieła :) robisz badania i do rpzodu :)

Karpidlak, generalnie przeciwciała to nic dobrego, ale ciężko się wypowiedzieć - to już sprawa endo.

No właśnie nie wiem co z tymi przeplywami. Jest napisane tak: przepływ w badanych odcinkachTT macicznych- normopulsacyjny; wysokooporowy
Unaczynienie TT łukowatychnormopulsacyjne; sredniooporowe.
Co sądzicie?

Susana...
Szkoda, ale jak napisałaś cyc do góry i do przodu;-)

Karpidlak
Niestety nie pomogę...;-)

Mała Czarna
Wiem, co czujesz... jak się dowiedziała,że mam ana i przez to może ciąże traciłam, miałam sto myśli na sekunde - żal do calego świata. Jednak po chwili przyszła myśl, że w sumie to lepiej znać rywala, bo wiem jak mogę z nim walczyć;-)

Esperanza
A czy możesz napisać na jakim zestawie byłaś i w jakich dawkach?:)

Strawberka
Ja jak byłam u immunologa to od razu zrobił mi ąńą2,. Jak wyszły pozytywne rozszerzył diagnostykę o profil 3.

Dziewczyny, a dlaczego piszecie,żeby udać sie z wynikami przeciwciał do reumatologa?. Jak on może pomóc. Chyba źle interpretowała zakres tej dziedziny. Pomóżcie. I od razu zapytam, czy znacie jakiego dobrego w krakowie?Bedę wdzięczna za jakieś sugestie:) W sumie mam jeszcze taką nie fajną chorobę, ktorą powinnam skonsultować właśnie z tym specjalistą, to bym od razu dwie sprawy załatwiła:)

I jeszcze trochę prywaty, bo jestem w mega szoku. W zeszłym tyg małam okres - skąpy 3 dniowy. Coś dziwnego się działo, bo jakby płodny (rozciągliwy). W 4 dc dalej rozciagliwy. W 5 dc piękne książkowe, białko jaja kurzego. Od niedzieli dawkuje purgon. Coś mi nie dawało spokoju, a tu pęcherz 26mm:szok: lekarz również w szoku. Dodam, że ja mam późno owulację ok18-21 dc. Dopiero miałam dwie dawki purogenu po 50 j. Czy spotkałyście się z czyms takim?

lumia, o kurde, niezły ten pęchrzyk tak szybko. Nie znam się, ale dosyć dziwne to chyba ;) A co do reumatologa - mnie tak powiedziała ginekolog i genetyk, że z ANA i antykoagulanten tocznia to od razu do reumatologa. Wiele chorób związanych z dodatnimi ANA ma charakter reumatologiczny np. toczeń.

reklama
Lumia, dwa albo 3 razy miałam owu w 8-9 dniu cyklu. To nie jest nic złego, po prostu szybciej pęcherzyk dojrzał. Swoją drogą to w takim właśnie cyklu przypadkowo zaszlam w ciążę :)

Do góry