reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

aha myslalm, że z emna cos nie tak:) dupka wlacze od razu po owulacji:) bo moja ostania ciaza nie moglam zaskoczyc ale bez mnitoringu 4 cykle ten ostatni mial byc bezowulacyjny i dostalam luteine na "skrocenie cyklu" i wyszla ciaza!

https://www.doz.pl/apteka/p13774-Colostrum_kapsulki_45_szt czy to moze byc zwykle takie koloctrum? czy jak zapytam gina o to to powie ze zwariowałam to zwykły suplement diety? skad go macie nie wiem juz sama co myslec!

reklama
Fondie wiele komórek jest niepełnowartościowych i wtedy nie dojdzie do zapłodnienia.
Plemniki zanim znajdą się w jajowodach. odpoczywają 6 godzin w szyjce macicy.Dopiero po tym czasie
są zdolne do zapładniania . Kom.jaj żyje ok 24 godz ale również zdolna do zapłodnienia jest ok 6 godz.
Reasumując jeżeli jajeczkowanie było rano a stosunek był parę godzin póżniej możesz nie zajść..Dodając jeszcze 6 godz odpoczynku plemników może być za póżno.Najlepiej kochać się dzień przed owu .No i na drugi dzień też oczywiście można.
Ja np całe życie myślałam że mam owu w 14 dniu bo mnie wtedy macica bolała i myślałam że pęcherzyk pękł.Tak wcale jednak nie jest bo jak poszłam teraz na monitoring 1 raz w życiu to się okazało że ból jest a pęcherzyk 18 mm 14 dc i dopiero rośnie. Pękł dopiero póżniej bo za 4 dni go już nie było .Tak naprawdę w życiu bym nie wiedziała gdyby nie monitoring.

Fondie wiele komórek jest niepełnowartościowych i wtedy nie dojdzie do zapłodnienia.
Plemniki zanim znajdą się w jajowodach. odpoczywają 6 godzin w szyjce macicy.Dopiero po tym czasie
są zdolne do zapładniania . Kom.jaj żyje ok 24 godz ale również zdolna do zapłodnienia jest ok 6 godz.
Reasumując jeżeli jajeczkowanie było rano a stosunek był parę godzin póżniej możesz nie zajść..Dodając jeszcze 6 godz odpoczynku plemników może być za póżno.Najlepiej kochać się dzień przed owu .No i na drugi dzień też oczywiście można.
Ja np całe życie myślałam że mam owu w 14 dniu bo mnie wtedy macica bolała i myślałam że pęcherzyk pękł.Tak wcale jednak nie jest bo jak poszłam teraz na monitoring 1 raz w życiu to się okazało że ból jest a pęcherzyk 18 mm 14 dc i dopiero rośnie. Pękł dopiero póżniej bo za 4 dni go już nie było .Tak naprawdę w życiu bym nie wiedziała gdyby nie monitoring.

ja bylam 2 razy na monitoringu w tym cyklu. W czwartek jeden miał 19mm gin powiedział, że rośnie 2mm na dzień i owulacja bedzie w weekend i wtedy dopiero sie kochac. W poniedziałek po 4razy współżycia w ciagu weekendu 2x rano wieczorem sobota i niedziela poszłam w poniedziałek i miał racje bylo po owulacji. Więc kazał nam się kochać kurde w sama owulke ... dodam, że od 10 dc codziennie sie kochalismy prawie więc może te plemniki juz nie byly dojrzałe. Dodam, że jak starałam się o ciążę donoszona to współzyliśmy co dziennie przez 30 dni i jest córcia:)-miało się zdrowie:) Więc już nie wiem kiedy się kochać żeby się udało może nie iść na monitoring i się bzic jak się ma ochote( ja mam srednio od 10 do 16 dc) potem do konca wogole ..niestety

Fondie Ja pierdzielę- 30 dni codziennie? Faktycznie mieliście maraton.Myślę że w naszym przypadku nie da się kochać kiedy popadnie .I tak będziemy mieć z tyłu głowy przeliczenia dni płodnych , niepłodnych itd.

.Karpidlak progesteron 30 ??????? Jak mam niby go uzyskać przy moim marnym 6 w 19 dc.??? I Depresja gotowa.

Ostatnia edycja:
Fondie Ja pierdzielę- 30 dni codziennie? Faktycznie mieliście maraton.Myślę że w naszym przypadku nie da się kochać kiedy popadnie .I tak będziemy mieć z tyłu głowy przeliczenia dni płodnych , niepłodnych itd.

.Karpidlak progesteron 30 ??????? Jak mam niby go uzyskać przy moim marnym 6 w 19 dc.??? I Depresja gotowa.

wtedy mialam 28 lat więc miałam więcej siły hahahha

a to colostrum od kogo macie? i mozna z encortonrm mozge zamowic to z linka? moja beta byla wysoka w ostatniej ciazy ale wolno rosła mogło to byc wina komórka NK?

Komórki nk zabijają płód , traktują go jak nowotwór lub inne zagrożenie. Dobrawski mówi że przeprowadzał badania na kobietach które zażywały colostrum no i jakiś wpływ jego jednak był na organizm.Ja kupuję z Natury i 3× 1 łykam.Nie popija się gorącym bo to białko.

Komórki nk zabijają płód , traktują go jak nowotwór lub inne zagrożenie. Dobrawski mówi że przeprowadzał badania na kobietach które zażywały colostrum no i jakiś wpływ jego jednak był na organizm.Ja kupuję z Natury i 3× 1 łykam.Nie popija się gorącym bo to białko.

a badałaś te komórki? na necie mozna kupic?

reklama
Do góry