reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wójtowicz jak ma na imię, jest z Warszawy?
Jeśli chodzi o robienie badań na własna rękę: nie rób bo bardzo ważny jest dzień cyklu w którym się wykonuje badanie a część badań można zrobić kilka tyg po poronieniu bo inaczej może wyjść zafałszowany wynik np .NK mi kazano zrobić 3 mies. po poronieniu
Idż do Dubrawskiego on Ci napisze co i w jakim terminie robić, to są kosztowne badania, po co robić je 2 razy.

reklama
Dziewczyny był tu chyba parę razy poruszany temat hemoglobiny ale nie mogę teraz znaleźć czy lepiej jeśli ona jest w dolnej czy górnej granicy normy?
Czy coś pomieszałam i to nie ona miała duże znaczenie:)?

Kinga najważniejsza ferrytyna.Ja biorę żelazo ( sorbifer ) bo miałam niską ferrytynę.. przy dobrej hemoglobinie.
A może ci chodziło o homocysteine?

Dzięki Susana, tak właśnie mi się wydawało że coś mi się pomieszało:)
Pomyliła mi się z homocysteiną, ale homocysteiny nie badałam więc pytanie nieaktualne:)

Witajcie:-) Dziś otrzymałam telefonicznie wynik amniopunkcji prawidłowy kariotyp, potwierdziła się płeć, chłopczyk. Bardzo się ciesze, myślałam że będe czekać do 5 tygodni, duży stres, a tu czekałam 3 i się doczekałam. Jeszcze tylko połówkowe 17 listopada.Oby wszystko było ok to wreszcie odetchnę całkowicie. Pozdrowionka pa

Aniu - Super wiesci:) Gratuluję chłopczyka.
Pójdę na wizytę do Dubrawskiego.Jeśli się okaże że ostatnie krwawienie będzie srodmiesiecznym to w czwartek będzie akurat 21 dzien cyklu. Jeśli to był okres to poczekam jeszcze 10 dni. Może choć trochę uda mi się porobić tych badań. Ja bardzo bym chciała spróbować z encortonem. Zadecyduje po wizycie u Dubrawskiego

Ania, super, ciesze sie, ze wynik dobry. No i gratuluje chlopczyka :)

Plastulinka, ciekawa jestem co Ci zaleci Dubrawski. Daj koniecznie znac :)

reklama
Hj, Ania super.
Byłam u Wójt. Mariusza. Przejrzał moje badania, zlecił tylko brakujące, których nie miałam i trafił: insulina, mthfr, d3. Nie wiedział, że mam utajony stan zapalny - tu tylko biopsja wyjaśnia i jak tego nie wyleczę, to nic nie pomoże. Nie robi problemów z receptami. Chciałam intralipid i dostałam. Mówił, że niepotrzebnie się szczepiłam - nie popiera tego. Żałuję, że nie ma takiego lekarza u mnie. Plastulinka - dlaczego już OA? Przecież jeszcze nie próbowałaś z lekami. Na pewno Ci się uda!

Do góry