reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

hej czy mozna przyjmowac kwas foliowy w formie metylowej bez badania? czy nie majac problemow z homostyina i mutacja wskazujaca na ten ta forme kwasu moze normlanie byc wchalniana w tej formie? my sie juz staramy zestaw mam juz dobrany jaki bedzie ale tego badania nie mam;/zrobie w piatek badanie na homocysteine. Kurde dzis mam 13 dc i boli mnie w boku i mialam rano plamienie lekko na brazowe co to moze byc? pierwszy raz dopiero tak mam a gina w czwartek:(

reklama
Ja sobie łyżeczkowania na "żywca" nie wyobrażam. Nie wiem czy bym takie coś zniosła :( Swoją drogą w jakim szpitalu jeszcze się takie rzeczy robi? U nas jest najpierw lekki "głupi jaś" a potem konkretne znieczulenie. Kurde, mamy XXI wiek!

susana, ja mam 27 lat i amh 2,98 - podobno ok ;)

Rezerwę jajeczkową mam w normie. Ja po tym ostatnim poronieniu byłam tak zmasakrowana psychicznie, że jak usłyszałam, że są komplikacje to już mi było wszystko jedno co ze mną robią, byle szybko wrócić do domu.Na wlasną prośbę nie chciałam narkozy bo czułam potrzebę kontrolowania co ze mną robią. Szpital kliniczny, najlepszy we Wrocławiu. Oczywiście zadymę zrobiłam taką, że cały oddział postawiłam na nogi,ale nie było miejsc, więc położyli mnie na patologi z ciężarnymi laskami, które miały w pokoju co chwila ktg a jedna zaczynała akcję porodową. Psychicznie po tym wszystkim dochodziłam chyba poł roku. Żałuję, że wtedy na Was nie trafiłam bo w tej ciąży już bym brała clexane i zrobiła przynajmniej połowe badan.

Witam nowe dziewczyny.
Która tu napisała ze stara jest dopóki natura pozwala. Trzeba sie starać;)
Dominia 5 poronień 6 ciąża córka poronienie 8 ciąża 2 córka .

Fondie a jaki masz dokładnie zestaw ? I od kiedy?
Ja również nie robiłam badań mutacji i przyjmuję obydwa rodzaje kwasu.
Arda amh masz berdzo dobre.

Witajcie czytam was ale jak któraś ładnie ujęła " z krzaków" ;-) mam mega stres przed wynikiem tej biopsji... do końca tygodnia ma się wszystko wyjaśnić. .. jak będzie znowu dodatnia to pewnie będę wyła bo już mi się chce na samą myśl. .. z tego wszystkiego trudno skupić się na pracy i wszystko mnie wkurza... no nic może na dniach wszystko się wyjaśni. ..

Marta będzie dobrze, nie martw się na zapas;-)
Witaj Dominia, też jestem z Wrocławia i w podobnym wieku, niestety nie mam jeszcze ziemskich dzieci. Współczuję przejść. Masz rację, że najlepiej zrobi Ci lektura forum, zdecydujesz jakie badania dorobić lub jakie leki najbardziej Ci pasują.
Co do hematologów to zaliczyłam 2 miejscowych wiec nie mam kogo polecić Lili i Juli, poza tym nie byłam z nich za bardzo zadowolona, wydaje mi się że nie interesowali się jakoś specjalnie wpływem ich dziedziny na ciąże. Lili mam nadzieję, że ten hematolog- gin będzie trafem w dziesiątkę, daj znać po wizycie.
Arda trzymam kciuki, żeby posiewy były czyściutkie!
Susana mniej niż 10 mg chyba nie ma sensu brać, jak później od owulacji, ale lepiej chyba wcześniej.
Tola z tych badań co pisałaś to wiem tylko, że allo mlr trzeba robić razem z partnerem, reszty nie znam.
Fondie wątpię żeby metylowane brane przez nawet kilka miesięcy mogły Ci zaszkodzić, a może akurat pomogą.
Karpidlak napisz jak się czujesz, już luz i nogi wysoko?:-)
Espa co u CIebie?
Kinga Ty już chyba na maxa spokojna?
Jakoś na dniach muszę iść na usg, żeby sprawdzić czy z dzidzią wszystko dobrze i wtedy dostanę wlew. Po ostatnim tygodniu tak się nerwowo wymęczyłam, że teraz jestem nawet spokojna, ale to się pewnie zmieni jak umówię się konkretnie na usg. Mam nadzieję, że dziecko żyje i urosło. Muszę też porobić badania moczu itp.:nerd:

Witam,
może na tym wątku nigdy się nie udzielałam, ale potrzebuję informacji...
Znacie może jakiegoś ginekologa z Wrocławia, który orientuje się w mutacjach genu?
Ewentualnie dr Elias? Jakieś opinie o nim?
Dziękuję z góry za jakiekolwiek informacje.

reklama
Do góry