reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Arda no tak ale ty wlewy jeszcze bierzesz a u mnie może to być za mało 10 mg.
Doris też brałaś 10 no i niestety to
była za mała dawka.
Może niech dziewczyny którym się udało się wypowiedzą i podpowiedzą .proszę!!!!!!!

Chciałabym zrobić jeszcze badania przed następną procedura.
Myślę o zrobieniu:
Test mikrocytotoksyczny- ja z M
Obecnosc p/c blokujacych allo MLR- ja z M
.
Czy oba musimy robić na raz? Czy jeden wynika z drugiego? Może mi ktoś podopowie coś w tym temacie.
Pliiiiiizzzzzzzzzzzz

Hej.
Jestem po wizycie u dr L.
Podwazyl wszystko co powiedziała prof Jerzak. Powiedział ze przy prawidłowej homocysteinie Mthfr nie ma istotnego znaczenia choć wymaga clexane. Ale nie 40 jak przepisala Jerzak tylko co najmniej 60 bo nie jestem chuda drobna dziewczynka...
Poza tym zaproponował pakiet badań za 2800 zł. Dużo mówił...

Susana- ja brałam 10mg od 20 dc. Jak dostawałam okresu odstawialam. Teraz jestem w 16tyg

Gosiu- a kiedy masz nastepne usg, pamietam ze dla mnie najgorsze było to usg ok 9 tygodnia, na tym etapie straciłam najbardziej zaawansowana ciążę i bardzo sie bałam ze sytuacja sie powtórzy. Juz jesteś daleko, zaraz będziesz sie stresowac prenatalnym:)

Plastulinka ja też wiele razy słyszałam i czytałam ze tak naprawdę mutacja jest wskazaniem do trzymania na oku homocysteiny bo w związku z ograniczonym wchlanianiem Wit. Z grupy b oraz kwasu foliowego moze powodować hiperhomocysteinemie ale jeśli homocysteina jest w normie to nie ma się czym przejmować...

reklama
Plastulinka kochana a powiedz mi jaka masz mutacje mthfr? Bo ja mam ta 677 i 1268 czy cos takiego a homocysteine mialam przy tym prawidlowa, czyli te Clexane wystarczy? Z tymi wynikami gdzie lepiej sie udac?
I jak bedziesz robic dalsze badania?

Do góry