reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
kinga, łatwo się mówi, że ciąża to nie choroba jak się ją lekko i bez komplikacji przechodzi. Jak są komplikacje to najgorsza "pozaciążowa" choroba to pieszczota.

Karpidlak, daj znać co tam po wizycie u Jerzak.

Fondie a jaki masz dokładnie zestaw ? I od kiedy?
Ja również nie robiłam badań mutacji i przyjmuję obydwa rodzaje kwasu.
Arda amh masz berdzo dobre.

acard -juz biore, encorton 20 mg od pozytywnego testu, bromergon- juz biore, utrogestan, prluotex, luteina od pozytywnego testu, letrox juz biore i witaminy, clexane 80 mg zamienione na fraxiparyne ze wzgledu na uczulenie na clexane

A gdzie zakupie ten kwas foliowy w formie metylowej ?jakie zazywacie?

Ostatnia edycja:
Witam

Ewcia witaj, kochana powiedz mi bo ja rowniez mam te sama mutacje co ty...i tez niewiem co dalej, bylam z tym u gina i kazal szukac hematologa...
A masz heterozygotyczna i homozygotyczna? Ja mialam hetero...
A powiedz mi dlaczego stracilas 2 dzieciaczkow?:( tule;*

Kinga kochana a powiedz mi co bierzesz na plamienia?
Ktory to juz tydzien?
Powiem ci ze w 3 ciazy ruchu czulam w 14 tc

Dziewczyny ktore maja trombofilie czy to prawda ze homronow niewolno brac? Wiec w takim razie jak juz jest sie w ciazy to jaki bierze sie leki na plamienia itd?

Karpidlak kciuki za wizyte

Gosiu - ja, jak chyba my wszystkie, rozumiem Twój stres. Jak się przejdzie przez okropną barierę terminu ostatniego poronienia niby jest trochę lepiej, chociaż ja już prawie w 19 tc, a dopiero dziś pierwszy raz na wizycie i podczas USG nie płakałam. U nas wszytko dobrze, szyjka ponad 4 cm, łożysko dobrze umiejscowione, ale mogę trochę później czuć ruchy, bo na ścianie przedniej. No i przeżyliśmy lekki szok, bo na prenatalnych lekarka mówiła, że raczej będzie chłopiec, a dziś okazuje się, że dziewczynka :-) Mąż szaleje z radości. Ja już zaczęłam powoli zbierać inspiracje do pokoju dla chłopca, a teraz muszę się przestawić na róż :laugh2:

Kinga - połówkowe 10.11 i idę do nowej lekarki, z którą już mam zostać, bo mój doktor chce żebym miała lekarza szpitalnego w razie czego. Stres jest, ale ponoć to miła babka. No i wtedy mam nadzieję już potwierdzić płeć, ale wychodzi na to, że szykują się 3 dziewczynki: Twoja, Portii i moja :-) A Ty kiedy połówkowe? i jak się czujesz?

Susana - ogromne są te normy AMH Twoje. W tym roku robiłaś? Mi podczas moich "pielgrzymek" w poszukiwaniu pomocy lekarze mówili, że powyżej 4 oznacza PCO i może być tak, że jest dużo pęcherzyków, ale niedojrzałych co też może prowadzić do poronień. Ja tego badania nienawidzę i mu nie ufam, bo w Invicta mi wyszło 0,93, ale nie zgadzał się obraz USG, bo była prawidłowa liczba pęcherzyków i zrobiłam drugi raz w Gameta i wyszło ok - 2,03, a po tym 0.93 to w Invicta już na mnie krzyżyk stawiali, że tylko invitro.

Kwiatuszek - ja krwawiłam jak brałam Acard i ze względu na krwawienia/plamienia mi go odstawili i już go brać nie będę. Tak, jak piszesz, co lekarz to opinia.
przepraszam, że pytam ale jak to możliwe, że niedojrzałe jajeczko jest i dochodzi do poronien? czyli jak jest niedojrzałe to jak moze dojsc do owulacji? przecież tylko dojrzałe mogą wypuścic komórkę jajową? czy ja jakie dziwadła pisze? pytam dlatego, że ostatnio mialam na usg jajko co i slabo roslo.

Julia, hetero.
No i ja byłam u gina, który słyszał o tym na studiach...
Póki co mam przyjść z wynikiem homocysteiny i będziemy myśleć jak to powiedział....
Pójdę z ciekawości, na 5go mam wizytę, ale poza tym muszę znaleźć jakiegoś porządnego.
Co do mutacji, to właśnie w poradni powiedzieli, że ta druga mutacja nie ma większego znaczenia, gorzej z tą pierwszą , gdyż właśnie z podwyższoną homocysteiną może dochodzić do nadkrzepliwosci...

Ba resztę później odpiszę, gdyż lecę Syna kąpać

Ewcia dziwne ze niepowidzial ci zebys poszla na konsultacje do hematologa??!!
Moj gin dzis powiedzial zeby isc do hematologa i on rozpisze plan dzialania na ciaze jaka heparyne brac itd
To jedziemy na tym samym wozku;) mi genetyk powiedzial ze to rzadkosc zeby miex tego jednego genu dwie mutacje!
Ja hematologa prywatnie mam na stycznia 2016!!!!! Lekarka chyba najlepsza w okolicy...
No tez wlasnie slyszalam ze jedna jest lzejsza ...dzieki bogu ja mam homocysteine w normie;)!!!!!

Gogac - a czy to nie Ty też tak często plamiłaś i wszystko się dobrze skończyło?:)

Julia- na plamienia nic dodatkowego nie dostałam, poza zaleceniem leżenia. Jestem już tak obstawiona lekami, że nie wiem co jeszcze mogłabym brać. Luteinę i Duphaston biorę. Jedyne co to, że podczas plamień tak jak pisała Esperanza część dziewczyn odstawia Acard. U mnie jutro zaczyna się 17 tydzień.

Kinga, ale ty bidulko masz ciągłe pod górkę z tymi krwawieniami.

Esperanza jak chcesz ruchy szybko poczuć , to trzeba się na pleach na płasko położyć.i czekać..
Ale numer z tym,że najpierw chłopczyka.widzieli a teraz dziewczynkę..Myślałam ,że już teraz takie rzeczy, znaczy się pomyłki nie
zdarzają się.

Fondie ja też wezmę 15 albo 20 mg encortonu.Zastanawiam się dlaczego steryd dopiero od pozytywnego testu.Niektóre od jajeczkowania biorą inne dziewczyny od 20 dnia cyklu. .Zwariować idzie.
Metafolin kupisz w aptece internetowej.Ja kupiłam metafolin 400 mg ale biorę dwie tabletki na 800 bo dziewczyny tu taką dawkę biorą.Firma SOLGAR .

Ostatnia edycja:
reklama
Kinga, ale ty bidulko masz ciągłe pod górkę z tymi krwawieniami.

Esperanza jak chcesz ruchy szybko poczuć , to trzeba się na pleach na płasko położyć.i czekać..
Ale numer z tym,że najpierw chłopczyka.widzieli a teraz dziewczynkę..Myślałam ,że już teraz takie rzeczy, znaczy się pomyłki nie
zdarzają się.

Fondie ja też wezmę 15 albo 20 mg encortonu.Zastanawiam się dlaczego dopiero od pozytywnwgo testu.Niekture od jajwczkowania inne dziewczyny od 20 dnia cyklu biorą .Zwariować idzie.
Metafolin kupisz w aptece internetowej.Ja kupiłam dawkę 400 mg ale biorę dwie tabletki na 800 bo dziewczyny tu taką dawkę biorą

hej podalabys linka do tego meafolinu?

Do góry