reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Plastulinka, a w jakim kierunku chce Cie diagnozować?
Ja mam najlżejsza postać: 1298c heterozygota, bardzo duzo o niej czytałam i wiem, że odpowiednia suplementacja mi pomogła. Homocysteine mam w normie. Innych powodów do poronień raczej u mnie nie było, bo insulinę mam na granicy normy a Pco tez raczej nie mam. Wszytstjo by sie zgadzało, mam owulacje, nie mam większych problemów z zajściem w ciąże. Tak zazwyczaj jest przy mutacjach: pierwsza ciąża prawidłowa i to ona zazwyczaj uaktywnia mutacje. U mnie tak było, miałam pozniej 2 poronienia zatrzymane. Teraz 4 ciąża w pełnej obstawie leków( b12 metylowa i kwas foliowy w postaci metylowanej) i jestem teraz w 12,5 tyg.

Jak przeczytam całe forum to do lekarza pójdę tylko po same recepty [emoji12] sama diagnozę postawię, już kilka przypadków pasuje do mojego [emoji2] Miłego dnia dziewczynki i cudownie że Jesteście [emoji8]

Chce mnie diagnoxowac immunologiczne ze względu na to że mam podwyższone bialko C , czego niktbwczesniej nie zauważył. Może to świadczyć o toczących się stanie zapalnym organizmu a tym samym o silnej reakcji immunologicznej. Zniechęcił mnie trochę tymi badaniami bo mam już ich sporo zrobione. Myślę ze za około 2000 zł. On wycenil cały swoj zestaw badań na
3200 a z racji tego że badania już mam zszedł z ceny do 2800. No ludzki pan...
Wydaje mi się lepszym specjalistą od Jerzak. Profesor Jerzak nie zleciła mi nawet V leyden. Co jest jeszcze dla mnie ważne robi wszystkie badania na raz.

Ja tez jestem heterozygota i dr zalecil mi diete bezglutynowa. Homocysteine mimo iz miesci sie w normie to i tak jest za wysoka. Powinna byc max 7. Do tegp powiedzial ze nie bede brac clexanu wystarczy tyllo acard bo nie potrzrbne mi sa jeszcze krwiaki w ciąży. Wiec jak widac co lekarz to inna opinia.

plastulinka, ja też badałam białko c - zalecił mi to hematolog, a tu się okazuje, że to nie jest problem hematologiczny tylko immunologiczny? O matko. Zgubiłam się ;)

dominiacela, fora to kopalnia widzy, wiele z nas byłoby w diagnozie bardzo daleko gdyby nie takie miejsca jak to.

Wiem Arda i cieszę się że Was znalazłam.
Suzi- fizycznie słabo bo hemoglobina mi spadła do 10, dużo krwi straciłam. Zaraz włącze tardyferon i sok z kiszonych buraków. Wczoraj już prawie nie krwawiłam a dzisiaj znowu [emoji25]nie wiem czy to prawidłowo i jajnik mnie boli. Pewnie trochę panikuję, ale po ostatnim czyszczeniu miałam komplikacje bo mi zostawili fragment i po 4 dniach lądowałam na powtórnym łyżeczkowaniu i to na żywca, bez narkozy, jedynie na pyralginie [emoji33]masakra. Psychicznie lepiej trochę. Smutno mi, ale nie rozpaczam, dzięki Wam [emoji2] chociaż wkręciłam sobie że może za stara Jestem już na dzieci i moje jajeczka są genetycznie uszkodzone i że może to jakiś znak, żebym dała sobie spokój.

reklama
Dominia no my kobiety tak chyba jesteśmy skonstuowane że możemy tyle znieść.
Ale czyszvzenie po 4 dniach na żywca to już chyba przesada.!!!!
Ja rozmawiałam z kilkoma lekarzami genetykami na temat wieku w którym jestem a zdolnością urodzenia dziecka .Zdania są podzielone.Jeden mówi żeby invitro zrobić bo jajka słabe, drugi że tylko 25% ze wsxystkich jajeczek
Jajest dobra.Inny mówi próbować bo jeszcze nie jestem stara.
Proponuję ci zrobić badanie AMH.Ono określa płodność kobiety .Ja mam wyjątkowo dobre bo 4,6 norma do 8.
Robiłaś to badanie?
Ja również biorę żelazo choć wyniki mam dobre.Internistka kazała brać bo biorę zastrzyki z B 12 a wtedy trzeba żelazo bo produkuje się bardzo dużo krwinek czerwonych i jest na nie zapotrzebowanie

Do góry