reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

misiejku - duphaston dają nawet na wyregulowanie cyklu:) tylko trzeba pamietać, żeby za wcześnie go nie podać bo można "zablokować" owu co może skończyć się torbielą
enya - Ty już dobrze czujesz się po Bromku. Ja biorę znów może drugi tydzień i dziennie a właściwie "nocnie" budzą mnie mdłości tak między 1 a 2... masakra

reklama
potrójny test nasienia kosztuje 600zł, samej chromatyny 300zł. Generalnie jest tak że jeśli uszkodzone jest ponad 30% to tylko wierzchołek góry lodowej, reszta też jest już w takim przypadku uszkodzona w mniejszym badz większym stopniu, co stanowi ryzyko przy utrzymaniu ciąży iż dziecko może mieć wady. Leczy się antyoksydantami tylko, zamawialiśmy niemiecki Pro Fertil za 600zł do tego salfazin, capiwit a+e i witamina c, nie wolno przegrzewać jader, pić alkoholu, ani nawet kawy...
Wiecie co się stało przed chwilą.... wyszedł ze mnie cały płód w nienaruszonym worku płodowym, na cos takiego nie byłam przygotowana.. zaraz póżniej wielkie skrzepy i łożysko.. zadzwoniłam do lekarza, mówił żebym wzieła dziecko i pojechała z nim do szpitala żeby przebadali maleństwo.. czekam na męża i jedziemy do szpitala

miromirka - Boże, co Ty teraz musisz przeżywać...
aż się popłakałam jak to przeczytałam...

dziewczyny - musi nam sie udac! tyle łez, tyle smutkow, tyle cierpienia... musi to sie skonczyc przeciez...

Miromirka dzięki za opis, wydawało mi sie że jak badanie nasienia wychodzi dobrze to jest spokój, a tu widzę.. że jeszcze coś takiego może sie czaic:-(,
To może rzeczywsice jak te inne badania wychodzą Ci po kolei dobrze, to jednak to jest głowny powód..
A powiedz , to można jakoś podleczyc, czy liczyc na szczeście że którys z tych 37% prawidłowych zapłodni ?
o rety , kosmos to wszsytko :-(, masz racje moze teraz najlpiej isc do tego lekarza kótry pisał na ten temat prace, na pewno tego nie zbagatelizuje.
A tak z ciekawośći , ile takie badanie w ogole kosztuje ?

A na oczyszczenie dostałas tylko antybiotyk, nie podaja Ci np. arthrotecu ?
trzymaj sie Kochana, współczuje, u Ciebie jeszcze wszystko takie "świeże",:-(
teraz najlepiej zajac mysli nastepnymi badaniami.. na nfz i tak niestety troche trzeba czekac z terminami , wiec na wszystko sie już zapisuj, organizm w tym czasie dojdzie do siebie..

No właśnie nie wiem dokładnie jak to jest z tą refundacja, ja w razie ciązy mam brac odpowiednik claxanu- fraxiparine- i mam ja pełno płatną..
ale jak masz refundowana to trzeba sie cieszyć:-)
Enya a moze jeszcze cos zaskoczy :-), chyba za bardzo sie nastwiłysmy dzieki Truskawce że uda sie w pierwszym cyklu :-)
kurcze a gdzie ta nasza Barbinka zagineła ????? podejrzane to !!!

No ja starania zaczne ciut wcześniej niż mam w suwaku.. , dzięki testom i obserwacją juz wiem, że u mnie owulacja zawsze jest wczesniej, tak w 12dc.
Tak sobie tez mysle, czy nie brac na wszelki wypadek jednak w trakcie staran tego dupahstonu, ( mam akurat jedno opakowanie z poprzedniej ciązy ) .nie wiecie czy on jest bezpieczny i jakoś nie rozreguluje np cykli ?
Enya Ty pisałas, że bierzesz od 16 dc do 25 d cyklu tak ?
Truskawa koniecznie daj znac, jak tam dzisiaj po wizycie !

reklama
Do góry