reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej kochana,
Ja mam pytanie z innej beczki. Czy wszystkie bylyscie/jestescie od razu na l4? Wiem, ze nasze historie juz nas predysponuja do tego ale ja sie zastanawiam czy nie wrocic na jakis czas do biura jesli wszystko bedzie sie dobrze ukladalo? Myslicie, ze to podnosi jakos ryzyko?

reklama
O kurcze!!!! Dziewczyny, wlasnie wróciłam do domu. Zrobiłam wlasnie test, bo okres sie nic nie rozkręcił. A tam dwie kreski!!!! Co mam brac a co odstawiać??? Mam jeszcze luteinę z poprzedniej ciazy. Brac?

Portia ja na przykład nadal pracuje...
Karpidlak - no widzisz?! Bierz lutke, na pewno nie zaszkodzi :p w tej sytuacji ja bym mety na razie nie odstawiala

Szok i niedowierzanie. Ale jednak te plamienie jest. Pislylysccie kiedys, ze moze byc od Acardu?
Musze jutro znaleźć jakiegos lekarza co wypisze mi receptę na clexane.
Ile tej luteiny sie brało na dobę? Mam 50mg

Haa mowilam- super wiesci!! Ale mi humor poprawilas.

Ja w terminie okolo @ tez mialam plamienia. Nic nie odstawialam a przez dwa dni bralam acc optima i 1x cyclo3forte. Ja lutki biore 400mg w sumie i tyle samo dupka choc moj doktorek uwaza, ze za duzo.

Dzieki Sykatynka za info:)

Portia, dzieki! A acc optima na co jest? Na plamienia, tak? A ile brac? Jutro ide do babka medica po receptę na clexane, bo jerzakowej chyba nie ma.

Tak acc optima na plamienia i to cyclo3forte tez- to jest szkola Jerzakowej wlasnie, dziewczyny to polecaly. Ja bralam 1xacc i 1x cyclo3fort- obie rzeczy w aptece bez recepty. Clexane i acardu nie odstawia sie nawet mimo plamien- tak mowi moj dr.
Oprocz tego biore b complex, wit D, magnez i dha....no i encorton.

Karpidlak- super wieści, gratulacje i musi byc ładna beta jeśli test w dniu spodziewanej wyszedł Ci po południu:)) ja duphaston biorę 2 razy dziennie, jakby cos mnie niepokoiło mam brac 3 razy, luteina 100 tez dwa razy dziennie, acard 75 który w razie plamien mam odstawić, clexane 0,4, Encorton 10mg , vitrum d3 forte 4000, actinfolin 4mg, zestaw witamin omega start jeśli dobrze pamietam i tyle heheh
Portia - ja jestem na zwolnieniu, ale tez dlatego ze jednak jak mam bardziej aktywny dzien pojawiają sie plamienia a jak dużo odpoczywam nie ma po nich śladu, w tamtych ciążach tez tak miałam ze plamien dostawałam po 4 dni pracy w weekend mijały a potem wracały wiec juz wole dmuchać na zimno:)

Karpidlak Super!!! Ciesze się bardzo choc chyba sama juz zostałam na placu boju. Z zestawu Jerzakowa mi kazała odstawić inofem i koenzym Q10. I przyjść do niej z wynikami bhcg, witaminy d3 i progesteronem.
Doris wszystkie ciąże były biochemiczne lub puste jaja płodeowe. nigdy nie widziałam serduszka.

reklama
Bartusiowa Mammo znalazłaś jakiegoś lekarza? We Wrocławiu znam takiego, który przepisuje sterydy i poważne leki po poronieniach, jest niestety bardzo drogi, ale też pomocny i uczciwy.Poproszę też inne dziewczyny bliżej Twoich okolic o namiary na kogoś rozsądnego. Bądź dobrej myśli!
Apolinko z całego serca bardzo dziękuję za przesyłkę!
Karpidlak super wieści:)

Do góry