reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczynki,
Kinga dzieki za kciuki, przyda sie kazda pomoc;) A jak u Ciebie? Dziwne ale jeszcze sie nie stresuje. Pewnie jutro zaczne szalec choc wiem, ze przeciez to nic nie zmieni.
Karpidlak jesli to tylko plamienie to moze warto zrobic test?;)
Zjadlam wlasnie 6 kanapek... moglabym miec mdlosci dla odmiany a tu nic:(

reklama
Portia to zazdroszczę Ci spokoju:) Ja niestety się ciągle stresuję, nawet mój mąż się śmiał na usg, że teraz żona z 4 godziny spokojna będzie:p
Mi teraz zaczeły się lekkie mdłości tzn nie za bardzo mam ochotę na coś do jedzenia a jak mam co na rzeczy których nie powinnam jeść. No i zdecydowanie więcej śpię, ale to dosłownie od paru dni. No i jak tylko coś na chwilę przejdzie to od razu stres rośnie... Każda kobieta pewno by się cieszyła , jakby nie miała mdłości a jak mnie zaczyna mdlić jestem najszczęśliwsza na świecie:p

Sykatynka, nie miałam nigdy monitoringu cyklu. Bez problemów w 3 ciąże zaszłam od 2 do 4 cyklu, wiec wielkiego schiza jeszcze nie mam. Ty chyba jestes z wawy? Moze innego lekarza mi polecisz, który trzeźwo by spojrzał na moje wyniki i zadecydował czy ta metformina jest potrzebna czy nie.
Okres sie nie rozbujał. Jezeli do jutra nic nie bedzie to rano zatestuje, ale szczerze watpię, bo mnie brzuch okresowo boli.
Dzieki dziewczyny!

Karpidlak niestety nie polecę ci żadnego lekarza godnego polecenia bo na takiego nie trafiłam, ja się 'poddalam" i zdecydowałam na in vitro...
A napisz mi jakie miałaś insuliny....
Bo wnioskuje ze problemów z owulacja nie miałaś jeśli zachodzilas w ciążę bez problemu, a metformine stosuje się często przede wszystkim w celu wywołania owulacji... U ciebie minęły dopiero 4 cykle starań, ja bym się nie martwila, może jakaś blokada psychiczną się pojawiła, a może po prostu to nie był ten czas...

nut4nut - ja glucophage brałam w sumie nie cały miesiąc, profesor uważa, że nie powinno się tego brać w ciąży. Cóż tu dużo dziewczyn bierze i jest wszystko ok, druga Pani Doktor do której chodzę, też mówiła, że ma wiele pacjentek które brało i wszystko było ok. Ja zdecydowałam się zrezygnować, bo jestem po szczepionkach, biorę encorton i stwierdziłam, że jeśli coś znów nie wyjdzie, będę wiedziała że to leczenie nie zadziałało i może wtedy spróbuje z glucophage. Ale co lekarz to inna opinia, więc ciężko podjąć właściwą decyzję:/
Co do przyjmowania go podczas starań to mi lekarka mówiła, że on może pomóc jeśli są problemy z owulacją, Sykatynka też o tym pisała.

Nut glucophage biorę na hiperinsulinemie - na czczo wyniki mam dobre, ale po godzinie duży wyrzut insuliny. Steryd brałam na komórki nk, ale odstawilam w 18 tc, nadal drze o to czy to czegoś nie schrzani. Jerzakowa mówiła ze przy poziomie nk który ja miałam ona nie dawała by nic (miałam 17%), ale przepisał mi go lekarz z invicty przed transferem. Sterydy brałam na poczatku 12 mg, potem 4 mg. Po rozpoczęciu brania sterydu sytuacja insulinowa pogorszyła się bardzo, przez pierwsze 3 miesiące musiałam bardzo uważać na dietę i cały czas brałam glucophage 2x750 xr, teraz biorę 1x750 xr.

reklama
Plastulinka, ja też nie wiem czy ten może być. Może Dziewczyny się wypowiedzą, bo mają większą wiedzę niż niejeden lekarz

I jeszcze widzę, że masz napisane w sygnaturce 5 wczesnych poronień, to ciąże biochemiczne czy w późniejszym terminie traciłaś ciąże, bo u mnie ostatnio cały czas biochemiczna :-(

Do góry