reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kinga trzymam mocno kciuki, musi, po prostu musi być dobrze!
Ja mam polowkowe 2 września i już się stresuje :p faktycznie chyba taki nasz urok... Trochę się boję bo odstawiłam w końcu sterydy i zmniejszyłam metformine o połowę.... Mam nadzieję że na maluszka nie będzie to miało złego wpływu...

reklama
Z moich wyliczeń wynika ze jutro 6tydz 5dzien.
Sykatynka ale fajnie masz ze juz jesteś tak daleko:) na pewno u Twojego maluszka wszystko w porządku:)

Ostatnia edycja:
Sykatynka kurcze ale Ty juz daleko. Eee odstawienie sterydow na tym etapie na pewno nie zaszkodzi. Kciuki za badanie. A znasz juz plec?
Alez ten czas mi sie wlecze...[emoji12]

Portia, na 80% chłopak, ale będzie wiadomo na pewno po polowkowych :) ja w sumie sterydu brałam już tylko 4 mg ale zawsze, a jerzakowa nasttaszyla mnie ze nk mają wpływ na ciążę do samego końca... No ale już do tego babska nie chodzę więc już mnie nie będzie straszyć, mam tylko nadzieję że wszystko będzie ok...
W końcu przytylam też troszkę i brzuch ewidentnie rośnie więc jestem spokojniejsza bo trochę matrwilo mnie ze waga ani trochę w górę nie poszła...

Dziewczyny, szczególnie Misiejku i Apolinko, bo wiem że to stosowałyście, jak łączyć encorton z gluckophage? Na początku września planujemy in vitro, jestem po scrachingu i usg, nie ma torbieli wiec już chyba nic nie stanie na przeszkodzie, żeby się starać. Od dawna biorę glucko, 250 wieczorem, a od rana zaczęłam też encorton 10mg. Miesiączkę będę miała za kilka dni, czy włączyć już clexanne? Jak myślicie?
Rzadko pisuję, ale czytam regularnie i bardzo cieszę się z Waszych powodzeń.

Gosia, ja brałam glucophage wieczorem a metypred (odpowiednik encortonu) rano. Do kiedy brałam metypred to metforminy brałam 2x750 xr, po odstawieniu metypredu glucophage 1x750, metypred zaczęłam odstawiac w 16 tc. Clexane zaczyna się brać w dniu transferu, metypred brałam od początku cyklu w którym miałam transfer

Gosiu, ja brałam metypred rano, a glucophage wieczorem. Metypred od pozytywnego testu,a Gluco Wcześniej, tak jak Ty Metypred biorę nadal, Gluco oodstawilam chyba w 17 tyg.
Cieszę się,że jesteś już po całej diagnozię i niedługo do Nas Brzuchatek dolaczysz :-) Trzymam kciuki i ściskam!! :-*

Dziękuję za szybkie wiadomości. Mam spory stres, ale staram się nad nim panować:tak:
Sykatynko czy po transferze jakoś specjalnie się oszczędzałaś, czy chodziłaś do pracy?
Apolinko często o Tobie myślę i ściskam w brzuszek. Pewnie jest już spory?
Macie do odstąpienia gluco? Do Jerzak już się nie wybieram, a nie mówię swojemu lekarzowi, ze biorę bo kazałby odstawić...

Gosia, parę dni się oszczedzalam, ale ja pracuje w domu więc l4 nie musiałam brać... Lepiej żebyś znalazła sobie lekarza który zgodzi się przepisywac ci glucophage, bo jak się uda to będziesz musiała brać jeszcze przez długi czas...Ale dobrze zrozumiałam że bierzesz tylko 250? Taka dawka jest jak placebo, nie ma szans działać...

reklama
Do góry