reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, dzieki za oddźwięk. Wiem, że powinnam mieć encorton, ale u mnie nawet po głupi duphaston musiałam do 3 lekarzy chodzić.
Jestem z Kędzierzyna-Koźla, mam blisko do Gliwic i do Opola.

reklama
Ja juz po wizycie:) wszystko w porządku, serduszko bije! Bardzo sie cieszę, chociaż oczywiście strach jaki był taki jest, bo w jednej z poprzednich ciazy serduszko biło a potem jednak przestało. Według usg 6 tydz 1 dzien. Moze tym razem w końcu siie uda.
Portia a Ty masz wizytę w piatek? Ja następna za 2 tygodnie.
Milego dnia!:)

Kinga, gratulacje! :-)
Gosiu, ja mam 2,5 opakowania Gluco 500 na zbyciu, także chętnie się podzielę z Tobą :-)
Sykatynka, mi metypred zapisał mój lekarz, bo Jerzak nie chciała, a wzorem innych dziewczyn z forum oodstawilam Gluco a teraz biorę tylko metypred. Mam nadzieję, ze tak jest dobrze...

Biorę 8mg, a do kiedy to nie wiem, póki co to mój gin nic nie wspominał o odstawieniu. Generalnie boi ni Się cokolwiek odstawić, żeby potem nie było na niego :p więc pewnie będę go jeszcze brała trochę..

dziewczyny... wczoraj dowiedziałam sie że kolejny raz jestem w ciąży ... zamiast się cieszyć - tylko strach, że znowu poronię, że kolejny raz nie mam zadnych leków... idę dzis do kolejnej ginekolożki, ale znając realia - domyslam sie co powie - że nie mam nic wykrytego tylko przypuszczenia i że po co cokolwiek dawać :( Beta wyszła mi niska - 12, ale to 10 dpo...
Któraś ma zaufanego lekarza, który nie odwraca się od immunologii? Pasuje mi rejon Opole Gliwice, Katowice... Wrocław już troche za daleko...

cześć SIOSTRY ;*
Najważniejsze- Portusia, Kinga bardzo bardzo bardzo się ciesze!!! (ale i tak wam zazdroszcze!;-)i boli serduszko)
Karpidlak &&&&&
Raptusku dziękuje bardzo, przesyłeczka dotarła. Napisz mi jak to brałas ;)

Teraz jeszcze was poprosze o interpretacje bo chyba nie jest kolorowo:
insulina na czczo 5, po 1h- 80,8, po 2h 42,7
glukoza na czczo 80,5, po 1h 107, po 2h 99,34
prolaktyna w 5dc 19,09

dodam tylko, zebadania są bez leków. Gluko ani metki juz nie mam a żaden lekarz nie chce mi przepisać :( jakbyście miały jakieś zapasy lub dojście to ja chetnie odkupie

Ostatnia edycja:
reklama
Nafoczka, wyniki na czczo masz super, można się troszkę przyczepić do wyniku po 1 godz i po 2 bo wtedy insulina jest troszkę za wysoka, ale to zdecydowanie jest na dietę i ruch a niekoniecznie na metformine... Uważam że lepiej jest trzymać się diety i unikać wprowadzenia leków bo to też jednak rozleniwia organizm... Co do prolaktyny to się nie znam...

Do góry