reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, dzieki za oddźwięk. Wiem, że powinnam mieć encorton, ale u mnie nawet po głupi duphaston musiałam do 3 lekarzy chodzić.
Jestem z Kędzierzyna-Koźla, mam blisko do Gliwic i do Opola.

reklama
Ja juz po wizycie:) wszystko w porządku, serduszko bije! Bardzo sie cieszę, chociaż oczywiście strach jaki był taki jest, bo w jednej z poprzednich ciazy serduszko biło a potem jednak przestało. Według usg 6 tydz 1 dzien. Moze tym razem w końcu siie uda.
Portia a Ty masz wizytę w piatek? Ja następna za 2 tygodnie.
Milego dnia!:)

Kinga, gratulacje! :-)
Gosiu, ja mam 2,5 opakowania Gluco 500 na zbyciu, także chętnie się podzielę z Tobą :-)
Sykatynka, mi metypred zapisał mój lekarz, bo Jerzak nie chciała, a wzorem innych dziewczyn z forum oodstawilam Gluco a teraz biorę tylko metypred. Mam nadzieję, ze tak jest dobrze...

Biorę 8mg, a do kiedy to nie wiem, póki co to mój gin nic nie wspominał o odstawieniu. Generalnie boi ni Się cokolwiek odstawić, żeby potem nie było na niego :p więc pewnie będę go jeszcze brała trochę..

dziewczyny... wczoraj dowiedziałam sie że kolejny raz jestem w ciąży ... zamiast się cieszyć - tylko strach, że znowu poronię, że kolejny raz nie mam zadnych leków... idę dzis do kolejnej ginekolożki, ale znając realia - domyslam sie co powie - że nie mam nic wykrytego tylko przypuszczenia i że po co cokolwiek dawać :( Beta wyszła mi niska - 12, ale to 10 dpo...
Któraś ma zaufanego lekarza, który nie odwraca się od immunologii? Pasuje mi rejon Opole Gliwice, Katowice... Wrocław już troche za daleko...

cześć SIOSTRY ;*
Najważniejsze- Portusia, Kinga bardzo bardzo bardzo się ciesze!!! (ale i tak wam zazdroszcze!;-)i boli serduszko)
Karpidlak &&&&&
Raptusku dziękuje bardzo, przesyłeczka dotarła. Napisz mi jak to brałas ;)

Teraz jeszcze was poprosze o interpretacje bo chyba nie jest kolorowo:
insulina na czczo 5, po 1h- 80,8, po 2h 42,7
glukoza na czczo 80,5, po 1h 107, po 2h 99,34
prolaktyna w 5dc 19,09

dodam tylko, zebadania są bez leków. Gluko ani metki juz nie mam a żaden lekarz nie chce mi przepisać :( jakbyście miały jakieś zapasy lub dojście to ja chetnie odkupie

Ostatnia edycja:
reklama
Nafoczka, wyniki na czczo masz super, można się troszkę przyczepić do wyniku po 1 godz i po 2 bo wtedy insulina jest troszkę za wysoka, ale to zdecydowanie jest na dietę i ruch a niekoniecznie na metformine... Uważam że lepiej jest trzymać się diety i unikać wprowadzenia leków bo to też jednak rozleniwia organizm... Co do prolaktyny to się nie znam...

Do góry