reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Barbinka
- a powiedział Ci lekarz czemu tak skacze Ci ta prolaktyna? Ja mam zazwyczaj tak 26 albo 28. Ostatnio była 21...
Enya - progesteron po owu. Po pozytywnym teście to może być na późno. Wspomagać dziecia trzeba wcześniej ale należy pamiętać żeby nie za wcześnie bo może zahamowaać owu.
magda - ja też miałam przepływy i też mam za duże w jednym a na granicy w drugim. Napisz co na to przepisała Ci Jerzak bo ja jakoś nie widzę, żebym miała coś nadzwyczajnego...
Co do wpisywania pacjentek to ja już byłam pacjentką Malonowskiego, Tchórzewskiego i Jerzak:)
Dziewczynki, jakieś choróbsko mnie zbiera:( dzisiaj miałam mieć jakiś meeting z Niemcami ale stwierdziłam, że olewam temat i wzięłam sobie wolne. WIele stresu by mnie to kosztowało a przecież stres przed crio niewskazany a w pracy i tak jak będą chcieli to mnie wywalą:(

reklama
Witaj Magda , pisz śmiało i jak najczesciej :-)
Enya super że chcesz to zebrać do kupy ;-) , często staram sie wracac do postów, kto jest na jakim etapie i u kogo się leczy, ale wątek juz się tak rozrósł, że czasami cieżko nadążyć.
Guenevere nie musisz się przecież leczyć immunologicznie, dopisuj się koniecznie , jesli chodzi o Męża, to chyba te dwa tygodnie , powinny byc wystarczajace żeby "oczyscc" sie z antybiotyku.
Jeszcze mam Dziewczynki prośbę o wyjasnienie niektórych Waszych skrótów badań i nazw leków Alusiu , co się za tym kryje :"APS, w historii EBV, CMV" ?
Lora , a na co konkretnie te lekarstwa :Viagntoten i parlodel ?
dobra to czas na mnie:
Pacjentki dr Malinowskiego
misiejek -
w takcie starań , MLR po 4 szcz.=45,70% zdiagnozowane: komórki NK, nadkrzepliwość, mutacja MTHR heterozygota.
leki w trakcie starań: acard, femibion, kwas foliowy 15 mg, witaminy b-complex, witamiana D3, Omega-3, olej z wiesiołka, dieta bogata w warzywa zielone i siemie lniane.
Leki po pozytywnym teście: acard, fraxiparina, encorton, duphaston , kwas foliowy 15 mg, wit. B complex, femibion, witamina D3.
Doszczepianie w pierwsza środe po pozytywnym teście
.

Ostatnia edycja:
Hej
Enya teraz ja robię małe podsumowanko i wklejam na razie w swoim poście wszystkie laski (bo patrzę, że zaraz przeskoczymy na drugą stronę) plus siebie ;-) trzymam kciuki za testowanko :-) Guenevere ty się dopisuj, bo nieważne czy się leczymy immuno czy nie - jesteś z nami i koniec kropka! :-) Dopisz swojego lekarza. Itd, itd.
Pacjentki dr Malinowskiego:
enya81 - w trakcie starań - leki: Fraxiparina, encorton, acard, folikx2, wit. B complex, Femibion, Bromergon + szczepionka raz na 2 miesiące; leczenie: 7 szczepionek limfocytami (wynik MLR – brak hamowania)

barbinka - w trakcie starań: acard od 10 dnia cyklu, encorton od 20 d.c., folik 0,4x2, witamina B complex, Castagnus, MLR po dwóch szczepieniach - 42,1%, 3 cykl starań, w razie ciąży: acard, encorton, fraxiparyna 0,4, luteina 50 plus doszczepianie - czekam...

misiejek - w takcie starań , MLR po 4 szcz.=45,70% zdiagnozowane: komórki NK, nadkrzepliwość, mutacja MTHR heterozygota.
leki w trakcie starań: acard, femibion, kwas foliowy 15 mg, witaminy b-complex, witamiana D3, Omega-3, olej z wiesiołka, dieta bogata w warzywa zielone i siemie lniane.
Leki po pozytywnym teście: acard, fraxiparina, encorton, duphaston , kwas foliowy 15 mg, wit. B complex, femibion, witamina D3.
Doszczepianie w pierwsza środe po pozytywnym teście.

Pacjentka dr Jerzak
lora121 - w trakcie leczenia: poradnia dietetyczna - dieta o niskim i średnim indeksie glikemicznym; Glucophage 500mg ( 2 tabletki z kolacją), kwas foliowy 15mg 1x1; Vit B6 3x1, Vit B12 1x1, femibion, acard 1x1, Viagntoten 1x1, Colstrum 2x1, parlodel 1/2 tabletki przed snem, najważniejsza dieta i dużo ruchu (a ważę 53kg)- starania zaczynamy w grudniu (w ciąży Clexane i kontrola progesteronu i 2 glikoproteina IgG i IgM).

magdaCH -w trakcie badań i w oczekiwaniu na diagnozę.
Pacjentka dr Wilczyńskiego
alus.ia12 - w trakcie diagnostyki, APS, w historii EBV, CMV, dodatnie APA, ANA

Pacjentka dr Tchórzewskiego
Arla84 - W trakcie starań- cykl stymulowany CLO, AMorak, Oviterlle-
3 szczepienia- Mllr- 26,6 .
Obecenie leczenie 3 torbielii luteina 4*100

Guenevere - euthyrox 1x62.5, kwas foliowy 2x0,4, wit. B6, kupię sobie dziś jeszcze wit. B12, łykam magnez, potas, wit. C, 1x acard i 1x duphaston od 16 dc do 25 dc, w tym tygodniu wizyta u gina, recepta na clexane, konsultacja, od połowy listopada prawdopodobnie starania

Ostatnia edycja:
Zula dopiero się do Jerzak wybieram 08.11.,bo w mojej wsi jak się okazało nie można zrobić insuliny - więc czekam na wyniki z W-wy.
W necie znalazłam info, że lekiem na to jest trental (lub trenalen - dobrze nie pamiętam, polfilin).
Hmmmm i bardzo mnie dziwi że Jerzak na to nic nie daje, to w końcu po co to mierzyć....
Dr Przygoda powiedziała, że to się leczy, więc będę wymuszać na Jerzak jakichś lek.

Ach...widzę,że większość z nas mało że problem z ciążą to jeszcze i z pracą.
Też należę do tych szczęśliwców.

zula no właśnie Malina nic mi nie mówił na temat tej skaczącej prolaktyny. Ja miałam takie wyniki w maju: 28, 24, 32 i 10. Teraz zrobiłam i miałam 11. Zwykle o 5 rano jest najwyższy skok prolaktyny i ja wtedy w szpitalu miałam 32 - i to by się zgadzało bo to był najwyższy wynik.

Misiejku o widzisz, Malina kazał ci przyjechać do pierwszej środy do teście, a mnie do drugiej środy najpóźniej :tak:

Arla dawno cię nie widziałam na forum, witaj :-)

Dziewczyny to teraz spinamy pośladki i do dzieła! Niech któraś dołączy do Madzik i przerwie to passę leczenia i diagnozowania! Ja się nie poddaję, najwyżej urodę pod koniec następnego roku, daje sobie czas do marca (łącznie z doszczepianiem) :-)

Barbinko13- kochana bo u mnie jak nie urok to sraczka, wyleczylam torbiela staralismy sie zas na lekach, pecherzyki nie pękły i mam teraz "trojaczki"- lekarz w szoku czemu tak sie dzieje i kazal zrobic prolaktyne ze moze ona wszytko blokuje i miał racje w piatek odebralam wyniki i wysoka. Mam nadzieje ze przynajmniej torbiele zeszły z okresem. Jestem przewrażliwiona nimi bo rok temu sie skrecil i mnie musieli ciąć- i sama nazwa torbiel mi sie źle kojarzy:no::no::no:

Dzis zobaczymy co to wyjdzie na usg, teraz zas bede prolaktyne zbijac i tak w kólko......

a u ciebie jak? starsz sie ostro- masakra ci powiem u mnie bo maz jak wiedzial ze te dni ...... to zaniemógł jakaś masakra normalnieeeeeee- chyba za bardzo jesteśmy już tym wszystkim zmeczeniiii

na forum na prawdę zawrotnie tempo ... :tak:
misiejek jeśli chodzi o APS, w historii EBV, CMV to już wyjaśniam:
APS - to zespół antyfosfolipidowy (w moim przypadku wykryto jedne przeciwciała które na niego wskazują, szczegółowa diagnostyka jeszcze przede mną :-()
CMV to inaczej cytomegalia ... przeciwciała wskazały że miałam to dziadostwo jakieś 1,5 roku temu
EBV natomiast to mononukleoza zakaźna i tutaj niestety w swojej historii też miałam to "szczęście"
zamieściłam te info bo kiedyś natrafiłam na informacje o chorobach układowych czy czymś takim i gdzieś się to pojawiła więc może jest istotne ... nie wiem :sorry:

Witajcie dziewczyny! :)

mnie proszę dopisać do pacjentek dr Tchórzewskiego :)

w trakcie przygotowań do szczepionek - pierwsza 18 listopada.
ANA dodatnie. Policystyczne jajniki. Za wysoka prolaktyna - 1/2 tabl. Norprolac.
Cykle od listopadowo-grudniowego stymulowane (CLO + Ovitrelle) i monitorowane.

Pozdrawiam! kurcze u mnie 40 dc :angry: czekam na @!!!!!

am_ma - a może to ciąża:)

magda - polfilin? mam tego z 5 opakowań w domu a Jerzak nie kazała brać...

Dziewczyny a dzie się robi mutacje? mam zapisaną od Jerzak i nie wiem gdzie zrobić? Można gdzieśna NFZ jak nie było u mnie poronienia?

Któraś z Was brała/bierzepolfilin?Bo zastanawiam się czy można brać i polfilin i acard i clexanne????

reklama
Do góry