reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej, dziewczynki
Witam nową koleżankę:-)
Droga Magdo ja robiłam w zeszłym tygodniu usg u dr Przygody zlecone przez dr Jerzak i moje przepływy zdaniem dr wykonującej usg są ok i wynoszą prawa Pl: 1,48 lewa Pl: 1,72. ale powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia po co to się w ogóle bada. I też nie wiem jakie są złe a jakie dobre bo nie ma do tego norm.
A dziewczynki mam jeszcze jedno pytanie odnośnie endometrium bo mam w 6 dc - 9mm i to podobno za dużo. Więc w czym może mi przeszkasdzać za duże w danym dniu endometrium???

reklama
Dziękuję Iza.
Moje przepływy rzeczywiście muszą być złe bo mają wartość prawa PL: 3,66 i lewa PL : 3.Z tego co dr Przygoda mi mówiła to oznacza to opór podczas przepływu krwi przez naczynia.Im wyzszy opór tym słabszy przepływ.
Guła jestem,że nie zapytałam jaka wartość jest za duża. Zapytałam tylko czy są na to leki, jak odpowiedziała że tak to już o nic więcej nie zapytałam.....
Co do grubości endo nie mam pojęcia, wiem tylko że raczej za cienkie przeszkadza w implantacji.

Ja również witam nową koleżankę :tak: wszystkie służymy pomocą oczywiście w miarę możliwości ...
co niektóre z dziewczyn to prawdziwa skarbnica wiedzy ;-)

Proponuję taką statystykę w celu uporządkowania kto u kogo się leczy i na jakim jest etapie (wpisujcie się dziewczyny i uzupełniajcie):

Pacjentki dr Malinowskiego
:
enya81 - w trakcie starań - leki: Fraxiparina, encorton, acard, folikx2, wit. B complex, Femibion

Pacjentki dr Jerzak:

Pacjentki dr Tchórzewskiego:

itd.....

Jak macie jeszcze jakieś propozycje to dopisujcie:-)

Hej Kochane:) Dawno mnie nie było, duże się u Was działo...
Widzę że coraz więcej starających:) Super mam nadzieje że teraz posypią się same dobre wieści!
Enya super pomysł z tym uporządkowaniem. Więc się dopisuje:
Pacjentka dr Jerzak
lora121 - w trakcie leczenia: poradnia dietetyczna - dieta o niskim i średnim indeksie glikemicznym; Glucophage 500mg ( 2 tabletki z kolacją), kwas foliowy 15mg 1x1; Vit B6 3x1, Vit B12 1x1, femibion, acard 1x1, Viagntoten 1x1, Colstrum 2x1, parlodel 1/2 tabletki przed snem, najważniejsza dieta i dużo ruchu (a ważę 53kg)- starania zaczynamy w grudniu (w ciąży Clexane i kontrola porgesteronu i 2 glikoproteina IgG i IgM).
[h=1][/h]

Pacjentki dr Malinowskiego:
enya81 - w trakcie starań - leki: Fraxiparina, encorton, acard, folikx2, wit. B complex, Femibion, Bromergon + szczepionka raz na 2 miesiące; leczenie: 7 szczepionek limfocytami (wynik MLR – brak hamowania)
Pacjentka dr Jerzak
lora121 -
w trakcie leczenia: poradnia dietetyczna - dieta o niskim i średnim indeksie glikemicznym; Glucophage 500mg ( 2 tabletki z kolacją), kwas foliowy 15mg 1x1; Vit B6 3x1, Vit B12 1x1, femibion, acard 1x1, Viagntoten 1x1, Colstrum 2x1, parlodel 1/2 tabletki przed snem, najważniejsza dieta i dużo ruchu (a ważę 53kg)- starania zaczynamy w grudniu (w ciąży Clexane i kontrola porgesteronu i 2 glikoproteina IgG i IgM).
Pacjentka dr Wilczyńskiego
alus.ia12 -
w trakcie diagnostyki, APS, w historii EBV, CMV, dodatnie APA, ANA

Będę wklejała raz w tygodniu np w piątki listę a Wy na bieżąco zmieniajcie jakby co:-)
Dziewczynki ale fajnie bo 10.11 testuję (o ile będę widziała sens - czyt. objawy) a 11.11 mamy rocznicę ślubu:-) Ciekawe czy będzie zonk i prezent pod choinkę:-D

Ostatnia edycja:
To i ja się dopisuję
Pacjentka dr Jerzak -
magdaCH
-w trakcie badań i w oczekiwaniu na diagnozę.

Enya 81 to Ty na swoją rocznicę masz nawet czerwoną kartkę w kalendarzu ;-)

Witajcie Dziewczyny, witaj Magda :)
Ja nie będę się dopisywać, bo nie leczę się immunologicznie (póki co), więc bez sensu cokolwiek pisać, biorę jak na razie euthyrox 1x62.5, kwas foliowy 2x0,4, wit. B6, kupię sobie dziś jeszcze wit. B12, łykam magnez, potas, wit. C, 1x acard i 1x duphaston od 16 dc do 25 dc, w tym tygodniu wizyta u gina, recepta na clexane, konsultacja, od połowy listopada prawdopodobnie starania, ale waham się i w zależności co mi lekarz powie, bo mąż miałby 2 tygodnie przerwy po antybiotyku i nie wiem, czy to ma znaczenie, muszę zapytać.
Enya ja mam 7 rocznicę ślubu w swoje imieniny 25 listopada :)

reklama
pacjentka dr Tchórzewski
W trakcie starań- cykl stymulowany CLO, AMorak, Oviterlle-
3 szczepienia- Mllr- 26,6 .
Obecenie leczenie 3 torbielii luteina 4*100,
prolaktyna 38, po obciązeniu 380- nowy nabytek:no::no:
dzis wizyta u gin co dalej ze mna :eek:

Do góry