reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A jeszcze jedno pytanko - jak odstawiacie duphaston w 25 dc, to w 28 pojawia się @? Gdzieś przeczytałam, że dwa dni po odstawieniu jest @ - to prawda?

reklama
Guenevere z odstawieniem duphastonu bywa różnie, ja brałam go na regulację cyklu więc i tak @ przychodziła wtedy kiedy miała przyjść. Co do cyklu ja ogólnie brałabym od 2 dnia po owu luteinę albo duphaston 2x1, w przypadku zagrożenia ciąży można wziąć 3x1 (ja tak brałam). Nie wiem skąd u Ciebie takie duże dawki ....Luteina to naturalny progesteron a duphaston to progesteron sztuczny i taka jest między nimi różnica. Ale niby nie można go przedawkować więc nie bardzo wiem co Ci doradzić.
Widzicie jak różne jest podejście lekarzy. Nam Malina nadal kazał brać acard po pozytywnym teście ciążowym. Zgłupieć można od tych różnych wersji. ....

Ostatnia edycja:
dziewczyny, czy podczas brania leków, jakie zaleca dr Tchórzewski przed szczepionkami miałyście uczucie pełnego pęcherza praktycznie cały czas...? ja nawet kilka razy 3,4 musze w nocy wstawac i iść do toalety... może to przez te leki? bo mam nadzieje, że nie jakas infekcja!

Guenevere- nie wiem od czego zależy przyjście @ jak się wspomagasz progesteronem. Czytam, że jedne dostają mimo, że biorą - ja mam tak, że dopóki łykam to @ nie przychodzi a jak odstawię to za 2 dni średnio już mam. Co do ilości to już pisałam kiedyś, że lekarz którego pytałam twierdzi, że tego nie da się przedawkować bo im więcej tym lepiej - w przypadku ciąży oczywiście. Ja np po iui mmiałam 3x2 luteiny + 3x1 duphaston. Po crio miałam 3x4 luteiny i 3x1 duphaston. Na forum o in vitro są dziewczyny, które mają dawkę 3x7 luteiny więc Twoja dawka zaszkodzić nie zaszkodzi. Najlepiej jak nie chcesz brac za duzej dawki to zbadaj po prostu progesteron w drugiej połowie fazy lutealnej. Będzie wiadomo czy trzeba go zwiększać czy jest ok. I nie sugeruj się dokładną dawką innej kobiety bo przecież naturalnie każda z Nas ma tez inny poziom...

Cześć dziewczynki!!! Co tak zamilkłyście??? Ja dzisiaj zaliczyłam kolejną 8 szczepionkę w Łodzi i upomniałam się o receptę na Bromergon. Ale oczywiście Malina musi podpisać receptę a dzisiaj miał pacjentów więc muszą mi wysłać pocztą.... No i staranka w pełni, leciały wióry i aż furgotało hihi. Nie chcę za bardzo codziennie bobosexować ale w sumie po takim czasie to powiem Wam że ciężko się powstrzymać wiec chyba mi się nie uda....Owu spodziewam się za jakieś 2 dni:-)

No własnie , co tu taka posucha ????? Odzywajcie sie Dziewczyny , bo nam wątek zamiera, można przecież odetchnac od tematów leków, lekarzy itd..
opowiadajcie co tam u Was sie dzieje ;-)
Enya widzę że starania ida pełną parą :-), to mówisz że w trakcie płodnych lepiej tak czesto nie działac ?
chyba plemniki też musze zebrac siły że tak sie wyraże :-D ?
Jeśli chodzi o recpetę , to chyba zawsze lepiej dzwonic kilka dni wcześniej żeby sobie zaklepac, tak samo jak w razie czego ze zwlonieniem.
Tak właśnie jestem ciekawa , jak to jest z tymi receptami, jesli wypisuje np. fraxi na trzy tygodnie, to mam nadzieje bedzie można jakoś listownie to załatwiac, a nie jeździć do Łodzi co jakiś czas. Chociaż liczę że moja ginekolog bez problemu bedzie mi na moje leki wypisywac recepty.

Teraz jestem na etapie poszukiwania jakiegoś sensownego ginekologa w wawie, bo moja gina, niestety nie jest obeznana z trudnymi przypadkami.
Na razie zapisałam sie prywatnie do lekarza , który pracuje w szpitalu Św Zofii, zobaczymy jak wypadnie , opinie ma bardzo dobre.
A moze któras z Was ma do polecenia jakiegos lekarza z Warszawy ?? który jednoczesnie pracuję też w szpitalu.
najlepiej na Inflanckiej - bo o tym szpitalu slyszałam dużo pozytywnych opinii.

Barbinka a Ty gdzie sie podziałas???
Truskawka dzisiaj testujesz ?? koniecznie pisz szybko jaki wynik, trzymam kciuki za Pozytywny!!!!!!:-)

Ja dzisiaj lece do szpitala odebrac moje wyniki Nk, CD%56 itd..
trochę mam stracha co tam wyszło.. chociaz dużo ta wiedza nie zmieni , bo i tak na NK bede brała encorton , ale przynajmniej sprawdze czy po tych ostatnich dwóch szczepionkach spadły , czy sie podniosły.

A Tak jutro cały dzień dla rodziny , jednocześnie dzień naszych Aniołków ,
chociaz w serca sa cały czas..
Dla Wszystkich Was kochane siły w tym czasie ..

Ostatnia edycja:
no jestem, jestem też ale jakaś taka rozżalona... Nie lubię mojej kliniki w której robiłam in vitro. Do punkcji było ok ale potem szereg błędów kliniki i teraz zamiast wychodzić z wiarą od nich wychodzę z podciętymi skrzydłami. Jeszcze z mężem się pokłóciłam i to bardzo poważnie, nawet nie mam ochoty się z nim godzić więc i wszystkich świętych i te najgorsze dni przed transferem (o ile wogóle do niego dojdzie) będę przechodzić sama i w milczeniu:( trzymajcie kciuki, żeby moje dzieci przeżyły rozmrożenie i dotrwały do 5 doby bo moja wiara jest mała...

Truskawka
- no włąśnie jak tam?
Enya - fajnie się czyta Twoje posty:)
Misiejku - &&&&&&&&&&&&&& za dobre wyniki. Daj koniecznie szybciutko znać:)

reklama
Do góry