reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka a mały Sykatynek? :p
Ja krzywa insulinowa robiłam też bez skierowania i w moim przypadku dobrze że zrobiłam bo na czczo wyniki mam super, tylko po godzinie rośnie za dużo... Ale może na początek faktycznie mozna zrobic tylko glukoze i insulinę na czczo....
Ja też mam Hashimoto i wszyscy lekarze mówią że jeśli tsh jest pod kontrolą to nie stanowi dużego zagrożenia. Ale warto brać selen... Mi przeciwciala tarczycowe spadły z 500 z kawałkiem do 150 gdzie norma jest 115 więc moim zdaniem super , a wiele osób twierdzi że przeciwciala nie mogą spaść...

reklama
Sykatynka, Sykatynek razy 2 (rano i wieczorem)!!! :-) Jeszcze pewnie bedzie Madzinek i Barbinek... i cała reszta ;)
PS oooo widzisz, jak to biednemu wiatr w oczy:-D a ja z miesiac temu dzwoniłam do trzech labów i nawet na prywatne badanie chcą skierowanie od lekarza więc nie poszłam.

Kwiatuszku a pytałas czy nie lepiej i szybciej iśc prywatnie do P. doktor (70pln) i ona da Ci skierowanie na badania. Żebyś na wizyte nie czekała 3 m-ce a potem na badanie kolejne trzy??

Dzięki nafoczka w imieniu mojego Sykatynka :p wiesz co, jeśli tobie wyszło już coś w badaniu na czczo to nie ma sensu robić krzywej, bo na hiperinsulinemie takie samo leczenie jak na io - dieta ruch i ew. Metformina, więc można sobie oszczędzić i wątpliwej przyjemności picia glukozy, i kilkukrotbego klucia....

Raptusku!! To pij duuuzo wody, włącz spokojne myślenie i nawet jeśli czeka Was szpital i inne to będzie tylko dobrze! ;* wiem ze to tak strasznie brzmi ale musi być dobrze i koniec!!

Raptusku trzymam mocno kciuki ja tez mam wielowodzie z tym ze mi wyszlo dopiero w 35 tc
bedzie dobrze innej opcji nie ma zobacz jak daleko zaszłas i do tego parka cudownie :)

Raptusku, po pierwsze gratuluję :-) a pi drugie, znając Twoje szczęście wszystko będzie dobrze! Przecież do tej pory szczęście Wam sprzyja, i będzie tak do końca! Zobaczysz :-)
Ale też się przestraszyłam troche, ho sama chyba za mało pije...:-/ A Ty do tej pory ile dziennie pilas płynów ?

Raptus bedzie dobrze. Moja kolezanka miała na odwrotww 12tc nie miala wód i też jej wbijali idle do brzucha i dolewali. Teraz ma 2,5 letniego synka
Hmm ja znowu podlapalam dolek. Wczoraj wieczorem poszlysmy z Oliwka po mleko. I spotkalysmy nasza sasiadke. Czesto do mnie teraz przychodzila (nie wiedziała że jestem w ciazy) i mowie jej zeby przyszla z synkiem. Ona mi mowi ze teraz juz jej sie nie chce bi drugie w drodze i ze czekaja na nas... Ja tylko czekalam zeby odjechala i wylam jak dzika! Nienawidze siebie za to... Nie nawidze...

Raptus przede wszystkim cudownie ze masz piękne zdrowe dzieciaczki w brzuchu i do tego parke! Słuchaj się swojego lekarza prowadzącego - najlepiej podejść do tego że spokojem i nie jest to nic, na co nie da się czegoś poradzić. Jak trzeba będzie to poddasze się tym zabiegom, będziesz leżeć, ale przetrwasz to, bo jesteś silną kobietą i zrobisz to dla swoich malenstw!
Kwiatuszek, nie możesz siebie za to nienawidzić, uwierz mi ze to jest normalne... Mój mąż bal się mówić mi o jakiejkolwiek ciąży znajomych bo za każdym razem reagowalam tak samo - płakałam.... Nawet w przypadku naprawdę dobrych przyjaciół, którym życzę jak najlepiej.... A jak jechałam z nimi w góry w zimę to przez pierwsze parę godzin nie potrafiłam na dziewczynę nawet patrzeć... Dopiero jak po dwóch dniach wyrzucilam to z siebie i powiedziałam jej o naszej stracie to zrobiło mi się lepiej... To twoje prawo czuć żal, przeżyć żałobę, płakać ile chcesz, rozbijać naczynia... Musisz to przeżyć po swojemu i nie możesz nienawidzić się za przeżywane emocje, bo będzie tylko gorzej....

Raptusku na szczescie mnie lekarz nie straszyl ale ja sama glupia naczytalam sie durnot w necie i sioe sama nakrecalam troche ginka nr 2 do ktorej chodze mnie uspokoila ze badala malego tyle razy i ze ona nic nie widziala zadnego odchylenia pozostaje mi wierzyc i czekac na porod ktorego nie moge sie juz doczekac zeby byc spokojna wlansie ze z dzidzia wsyztsko ok
a jak CI lekarz mowi ze dzieciaczki zdrowe to uwierz w to zobacz polowa za Wami jeszcze torche i bobasy beda z Wami :)
Kwiatuszku kazda tak miala u mnie wpracy pracuje nas ok 50 na sali i co chwile ktos byl w ciazy albo urodzil nied awno i tez tego nie nawidzilam ehhh i na kazdym kroku widzialam tylko brzuchu albo niemowlaki
do teraz caly czas mam wrazenie ze wsyzcycy szczelsiwe urodza zdrowe dzieic a u mnie cos bedzie nie tak
chociaz mam nadizeje ze dzidziol bedzie zdrowy tylko o tym marze zeby moje dzieci byly zdrowe i cale
Raptusek ja tez dostalam w 35 tc sterydy na płucka dla małego gdyby sie wczensiej porod zaczal mi w zaleceniu ze spzitala napisali zeby odpoczywac i dieta lekkostrwana nic o piciu nie mowili chociaz ja i tka sie staram duzo pic

Ostatnia edycja:
reklama
No to się nie dołuj sama bo nasz w brzuchu dwa maluchy dla których musisz być silną i pełna wiary! Nis do góry i zaufaj swojemu lekarzowi, który nie widział w tym powodu do paniki!

Do góry