reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

reklama
Również zastanawiam się nad Policami a Zdrojami, do Polic mam chyba bliżej bo mieszkam na os Arkońskim, póki co przeraża mnie myśl o porodzie i wolę o tym nie myśleć... a czas ucieka

Mi nikt laktatora nie zaproponowal, w niczym nie pomogl jesli chodzi o laktacje, wiec domniemam, ze nie ma. Jedyne co u nich uslyszalam to: sciagac i wylewac czekajac na dzieci az beda mogly jesc..:confused2: Cala reszte personelu i zaplecze jesli chodzi o przygotowanie na wczesniaki polecam. Aaa no i warunki.. dwuosobowe pokoje np. :)

jak dla mnie Police to tragedia ... Rodziłam tam 3 dni (wcześniej tydz na patologii)... Dr Uzer z patologii ciąży zakładał mi cewnik foleja bez badania ginekologicznego ( tak na oko)... Zaczeli mi wywoływać poród w 37 tyg ciąży bo wymyśłili , że mam wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu... nie słuchali mnie gdy mówiłam że moja mama też urodziła mniejsze dzieci ( nie wszystkie mszą się rodzić po 3500) a całą ciążę dziecko rozwijało się prawidłowo. Zaczeli mi wywoływać poród przy ułożeniu pośladkowym !!! (lekarz nie odróżnił główki od miednicy) gdy w końcu dziecko się troszeczkę przesunęło wyczuł rączkę ( tak na prawdę była to nóżka) i uznał, że będe miała cesarskie ... A na tą porodówkę brali mnie 2 razy czyli rodziłam ok 48 h ( przez ten czas nie mogłam nic zjeść- umierałam z głodu) ... Oczywiście jak poszłam do swojego gina na kontrole to okazało się że CC również zostało źle wykonane ( krzywe cięcie - będzie musiało być poprawiane prze 2 dziecku)...
A co do opieki dla matek FATALNA !!! położna z sali pooperacyjnej miała mnie przebrać ponieważ miałam na całej długości pleców mokrą koszulę - ale jej się nie chciało i leżałam tak przez 6 godzin. ogólnie 2 położne ( blondyny) strasznie wredne nic tylko krzyczały jak się je wezwało reszta pań ok. Za to OPIEKA NAD DZIEĆMI WZOROWA ... ale to chyba za mało aby polecić ten szpital.

Zapomniałam dodać , że mała ważyła 2750 - więc jak na 37 tydz. całkiem w normie - więc gdyby ktoś chciał rodzić w Policach radze się dobrze zastanowić

Zaczeli mi wywoływać poród przy ułożeniu pośladkowym !!! (lekarz nie odróżnił główki od miednicy) gdy w końcu dziecko się troszeczkę przesunęło wyczuł rączkę ( tak na prawdę była to nóżka)

Z tego co piszesz wynika, że nie pofatygowali się zrobić USG przed porodem.
W tych czasach, to na prawdę porażka. Kolezanka pierwszy poród miała w Zdrojach. Nie zrobiono USG przed porodem i też komplikacje. Drugi raz jak miała rodzić w Zdrojach, to postawiła się twardo, że USG mają zrobić przed porodem i koniec.
Rodzilam na Piotra Skargi. USG przed porodem wykonywali obowiązkowo. Niby szpital z marnym sprzętem ale jak widać wiele jeszcze zależy od chęci lekarzy. Mając nie wiele można zrobić dużo, a złemu lekarzowi żaden sprzęt nie pomoże, żeby czegoś nie spartolić.

reklama
Ja w Policach na pewno rodzic nie bede słyszałam rózne opinie między innymi o dr uzer
Ja rodziłam na uni lubelskiej, i gdybym miała rodzic jeszcze raz to bym tam poszła...niestety porodówki juz tam nie ma... teraz bede jechac do zdroi

Do góry