reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

W Zdrojach rodziłam i akurat miałam chyba farta bo nie było dużo osób - tzn byłam na starym oddziale i były 3 salki porodowe. Ja zajęłam drugą i zaraz po mnie trzecia przyszła dziewczyna. Mi poszło szybko a one długo tam były więc i pewnie miejsc za bardzo nie było. Ciężko określić jak przyjęciem będzie, ale raczej nie jedź tam wcześniej bo cię pogonią ;).
Ja pojechałam o 10 i uznali że w ogóle nic się nie dzieje że nie mam skurczy a miałam okropne, ... po 14 już mały był ze mną. Myślę że chyba nie odeślą kobiety która już praktycznie rodzi, bo co? w aucie ma urodzić?

reklama
Witam, jestem w 32/33 tygodniu ciąży, jednak zapowiada się na poród przed terminem.
Mam 1 cm rozwarcia i nieodczuwalne rzadkie skurcze których być nie powinno.
Z racji że jest to wczesna ciąża jak na poród szpital wojskowy na piotra skargi odpadł - choć jeśli donoszę małego jeszcze tak do 37 tygodnia tam zamierzam rodzić [ nawiasem mówiąc - poza stanem budynku i jedną trzyosobową porodówką minusów brak, a zalet od groma - byłam, zobaczyłam wszystko, popytałam ]
Do wyboru dano mi police - lecz one odpadają ze względu na to że za daleko,
Zdroje lub pomorzany.
Osobiście z pomorzan uciekłam od ginekolog bo całą ciężę mam od początku zagrożoną a lekarka o niczym nie mówi i nic nie robi jak powinna [ chodzi o p. Nowak ]
Także zastanawiam się nad zdrojami i ewentualnie szpitalem na uni lubelskiej.
Także pytam.
Gdzie lepiej ? Zdroje czy na uni lubelskiej ?
Proszę o dokładne odpowiedzi
Chodzi o najlepszą opiekę dla wcześniaków

Ostatnia edycja:
pauliss na Unii nie ma już porodówki, lekarze z Unii teraz pracują w Policach albo w Zdrojach.
Wydaje mi się, że już sama odpowiedziałaś sobie na pytanie gdzie rodzic ;)

P.S. Ewon przenieś to gdzie trzeba :)

Polecam z całego serca szpital wojskowy na piotra skargi - jeśli sama donoszę małego do minimum 37 tygodnia tam będę rodzić [ obecnie jestem w 32/33 tyg i grozi mi przedwczesny poród dlatego chwilowo ten szpital odpada ]
Naprawdę. Pojechałam parę dni temu się przekonać na własne oczy i popytać o wszystko.
Są trzy minusy;
1. Stan budynku nie zadowala oczu - ale przecież nie o budynek chodzi, a źle nie jest przecież się nie sypie ;)
2. Jedna trzyosobowa porodówka - ale możliwość porodu aktywnego jest.
3. Brak znieczulenia zewnątrzoponowego - zaś jak powiedziała położna w szpitalu dostępne mają wszystkie inne znieczulenia.
Plusy ? ;
1. Po porodzie dziecko kładzione do matki
2. W okresie poporodowym matki z dziećmi są w salach jednoosobowych [ w nocy dopiero maluchy zabierają na oddział ]
3. dla dziecka trzeba mieć na czas pobytu w szpitalu TYLKO pieluchy, chusteczki nawilżane i krem na odparzenia
4. Dostępne wszystkie możliwe pozycje rodzenia i w każdej chwili można je zmieniać - jak to ujęła położna " Jak chcesz, to nawet na głowie rodzić możesz"
5. Po zwykłym porodzie trzymają 48 h, a po cc 72h max 96 h [ 4 doby ]
6. Nacięcie krocza lub cesarskie cięcie robią w ewidentnej ostateczności
7. Usg robią w dniu porodu

witam:)

widzę, że jest ktoś, kto chce rodzić w wojskowym!!!! Ja sama tam rodziłąm, też miałam bardzo duże szanse, że jednak będę musiała gdizes indziej.... (ciąża bliźniacza) Ale we czwartek lekarz prowadzący (Z wojskowego właśnie) powiedział, ze już moge tam rodzić,a w piątek po 3 w nocy wody mi odeszły :D

W ciąży leżałam na pomorzanach - dziękuję, postoję - w policach także - strasznie daleko, jak było dużo kobietek to rodzące leżały na patologii, położne nie sa skore do pomocy przy maluchu, z kolei zdroje zaliczyłam z synkiem wylądował tam jak miał tydzień - warunki super, ale straszny natłok!!!!

A co do wojskowego to fajni lekarze, zawsze dziecko można oddać w ręce położnych, nie ma z tym problemu, tylko uważać w łązienc!!! Przynajmniej jak ja rodziłam to pod jednym prysznicem nie było zimnej wody i łątwo o poparzenie.....

Po co ten temat od nowa skoro juz taki jest.Tylko zasmieca sie forum.
Trzeba troszke poczytac za nim otworzy sie nowy temat;-)
No ewonik do dziela!!!!:tak:

reklama
Do góry