reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

witajcie dziewczyny :) jestem tu nowa, ale już w 22 tygodniu ciąży i powoli chcę zorientować się na temat szpitali w Szczecinie. mam do Was pytanie odnośnie "zwiedzania" porodówki w Zdrojach, bo pisałyście, że jest taka możliwość. może orientujecie się, czy można tam sobie pojechać obojętnie kiedy czy są wyznaczone dni i godziny?

podobno od czasu gdy zakończył się remont są tam dobre warunki i nie pobiera się już opłaty za poród rodzinny. zastanawiam się też nad Pomorzanami, ale tam podobno często są bakterie, a na temat szpitala Wojskowego jest b. mało informacji. sama niestety nie mam nikogo znajomego, kto mógłby cokolwiek doradzić.
dlatego proszę o pomoc Was :) pozdrawiam serdecznie

reklama
Ja będę mogła coś bliżej powiedzieć ale o Policach.Bo w grudniu się wybieram na zwiedzanie:-).Ale może spróbuj zadzwonić do szpitala w Zdrojach i się dowiedzieć co i jak z oglądaniem porodówki.O Pomorzanach nie słyszałam dobrych opinii.

xyz ja nie stety nie pomoge.Rodzilam w Zdrojach,ale jeszcze na starym oddziale,za rodzinny musielismy zaplacic.Nie wiem jak to jest ze "zwiedzaniem"oddzialu:no: Na pewno w nowym obiekcie sa o niebo lepsze warunki!Ja nie mam milych wsponien co do Zdroji...

XYZ, pisałam stronę wczesniej post w którym opisałam swój poród (przez cc) w Zdrojach włąsśnie, na nowym oddziale. Za poród rodzinny się już nie płaci, zwiedzać można ze szkołą rodzenia, albo osobiście, ale jak pojedziesz to nie jest powiedziane ze ktos w danym momencei akurt bedzie mial dla Ciebie czas. Można jednak próbować. Ja polecam ten szpital.

dzięki dziewczyny. nadal biorę pod uwagę Pomorzany i Zdroje. oba szpitale mają swoje za i przeciw. Np. na pomorzanach podobno często szaleją jakieś bakterie... za to w Zdrojach jest podobno masa rodzących i podejście lekarzy pozostawia wiele do życzenia czasami. spotkałam się z historią, że dziewczyna męczyła się wiele godzin z porodem i nie dawała rady, nie było postępu, a mimo to lekarze zwlekali z jakimkolwiek działaniem. w końcu na cc było za późno, bo okazało się, że dziecko zaczęło się dusić więc zawołali jakiegoś wielkiego lekarza, który z całych sił wycisnął dziecko z brzucha, naciskając na niego. metoda rodem ze średniowiecza, przeraża mnie to. oczywiście, wiem, że to może zdarzyć się wszędzie i nie ma co się nastawiać, ale jednak boję się jak to wszystko się potoczy, niezależnie od szpitala jaki wybiorę. gdybyście miały jeszcze coś ciekawego do powiedzenia do zapraszam :)

pozdrawiam
xyz

Witajcie.
Jestem w ciąży w 30 tygodniu i tez zastanawiam sie nad szpitalem ale raczej zdroje wybiore.Czy któraś z Was może napisać coś o Policach i Pomorzanach-jakieś najnowsze wieści,doświadczenia.Proszę:)Pozdrawiam

Hej :)

Właśnie rozmawiałam ze znajomą, która rodziła w Zdrojach i niestety kolejna niezbyt dobra opinia. Warunki pczywiście mega wypasione, jak w filmie i tutaj wszystko bez zarzutu, ale podejście do pacjenta pozostawia wiele do życzenia (brak zainteresowania i pomocy po porodzie, łyżeczkowanie łożyska bez znieczulenia, obładowana porodówka).

Do tej pory myślałam, że zdecyduję się właśnie na ten szpital, ale powoli zaczynam brać pod rozwagę Police. Rodziły w nim moje trzy koleżanki i nie mają zastrzeżeń.

Wiadomo, że każda z nas ma inne oczekiwania, pewnie opinie też mogą być subiektywne, ale są sprawy które pokazują wprost mocne i słabe strony placówki.

Pozdrawiam mamusie :)

Mam pytanko .Jestem w 30 tyg ciąży i lekarz zalecił zrobienie badania na Hiv(podobno sporo lekarzy je zaleca w ciazy) i chciałabym sie dowiedziec gdzie można w Szczecinie je zrobic?Czy trzeba skierowanie by bylo za darmo?A jesli odplatnie to ile to kosztuje i ile czeka sie na wyniki?
Pozdrawiam

reklama
Beti22 badanie na HIV robi szpital MSWiA na Jagiellońskiej, koniecznie musisz mieć skierowanie- na ich blankiecie (można je otrzymać w laboratorium). Nie wiem czy jest bezpłatne, jeśli nie to powinno kosztować 20zł (tak pisze na ich stronie). Ja chciałam zrobić je na początku ciąży prywatnie bez skierowania i się nie dało , Panie dały mi formularz który ma wypełnić lekarz i dopiero z tym formularzem miałam się zgłosić na pobranie krwi... W między czasie zmieniłam lekarza prowadzącego, który powiedział, że póki co nie ma konieczności robienia owego badania- więc nie robiłam. Generalnie nie polecam laboratorium przy szpitalu MSWiA- trzeba mieć stalowe nerwy. Ja wszystkie badania robie w Diagnostyce na Bohaterów Warszawy- ide tam w poniedziałek więc mogę Ci się spytać o to badanie, jeśli chcesz :)

Do góry