reklama
olka11135
Fanka BB :)
Ja planuję rodzić na Inflanckiej i jak rozmawiałam z położna, to zarzekała się, że każda kobieta, która wyrazi taką chęć - znieczulenie dostaje bez gadania
Mi w sumie nikt nic nie gadał xD Może jakby pewne rzeczy zadziały się szybciej to bym zdążyła je dostać - ale chyba położna się nie spodziewała, że tak szybko pójdzie.
W każdym razie pewnie jak nie idzie ekspresem to znieczulenie jest możliwe natomiast jeżeli planuje się karmić piersią i nie ma się wprawy/doświadczenia, to zdecydowanie polecam mieć numer do CDL. Ja akurat karmię 3 dziecko, więc na ich super rady tylko przewracałam oczami, ale mojej koleżance z sali raczej położyli KP (bo nie wierzę, że po czymś takim była wstanie wyjść na prostą).
reklama
Casablanca7
Nie polecam na Bródnie, ja polecam Bielański. Super lekarze, opoka również. Rodziłam tam dwa razy..Cześć Dziewczyny, którą porodówkę polecacie w Warszawie? Zależy mi najbardziej na doświadczeniach dziewczyn, które stosunkowo niedawno rodziły. Myślałam o Bródnowskim, ale mam coraz większe wątpliwości.
Ice41
A dlaczego nie Bródno?Nie polecam na Bródnie, ja polecam Bielański. Super lekarze, opoka również. Rodziłam tam dwa razy..
monika1708
ja też dwa razy Bielański, trzeci raz też bym tam poszłaNie polecam na Bródnie, ja polecam Bielański. Super lekarze, opoka również. Rodziłam tam dwa razy..
Rodziłam na Żwirki i Wigury. Znieczulenie dostaniesz bez żadnego problemu, podejście do człowieka też bez zarzutu. Co do nacięcia to nie wiem, bo miałam ostatecznie CC. Jeśli chodzi o "przykuwanie" do łóżka to oni o ile wiem nie mają tego mobilnego ktg. Więc w przypadku np. porodu na oksytocynie raczej będziesz uziemiona. Ogólnie w moim odczuciu jest duża medykalizacja porodu.Ja potrzebuję znieczulenia bez łaski, nie nacinania krocza, nie "przykuwanie" do łóżka podczas porodu i brak chamstwa. Tyle i aż tyle.
Ja zamierzam rodzic na żelaznej. To będzie moj pierwszy poród, ale leżałam tam niedawno na oddziale ginekologicznym i nie spodziewałam się tak dobrej opieki w publicznym szpitalu. Pielęgniarki, bardzo miłe, pomagały ze wszystkim. Lekarze również. Wiem, ze to inny oddział, ale liczę, ze na porodówce jest podobnie.
bleucoco
Rodziłam w covidzie, polecamJa zamierzam rodzic na żelaznej. To będzie moj pierwszy poród, ale leżałam tam niedawno na oddziale ginekologicznym i nie spodziewałam się tak dobrej opieki w publicznym szpitalu. Pielęgniarki, bardzo miłe, pomagały ze wszystkim. Lekarze również. Wiem, ze to inny oddział, ale liczę, ze na porodówce jest podobnie.
Casablanca7
Słaba opieka i chamstwo, niezbyt czysto, raczej człowiek pozostawiony sam sobie. Nie pisze akurat o oddziale ginekologicznym a ogólnie, może coś się zmieniło ale opinie znam różneA dlaczego nie Bródno?
reklama
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
Na żelaznej moja mama urodziła mnie i później mojego brata, więc ja też się zdecydowałam tam rodzic. Najpierw chciałam w domu narodzin, ale były przeciwwskazania. Ostatecznie trafiłam ze skurczami i akcja porodowa, która przez brak postępu porodu przez ileś godzin poskutkowała cesarka, po dwóch latach urodziłam tam po indukcji cewnikiem foleya drugą córkę i następnie po półtorej roku naturalnie bez znieczulenia i bez indukcji do tego w wodzie przywitałam trzecia córkę. Miałam wtedy świadomość jak rodzic i na co się godzić a na co nie. Mimo tygodniowego opóźnienia (w sumie w terminie bo owulacja była opóźniona), nie zgodziłam się na indukcję. Poszukam tytułów książek które mi pomogły i podeślęJa zamierzam rodzic na żelaznej. To będzie moj pierwszy poród, ale leżałam tam niedawno na oddziale ginekologicznym i nie spodziewałam się tak dobrej opieki w publicznym szpitalu. Pielęgniarki, bardzo miłe, pomagały ze wszystkim. Lekarze również. Wiem, ze to inny oddział, ale liczę, ze na porodówce jest podobnie.