Witam jak przechodziłyście poród z cukrzyca ciążowa i z niedoczynnośćią tarczycy czy wszystko było dobrze?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie miałam insuliny więc nie wiem jak to się wtedy odbywa ale poród przebiegł normalnie. Był wywoływany ale to raczej nie przez cukrzycę i niedoczynność. Maluszek miał w szpitalu mierzony regularnie cukier. Jak jesteś na isulinie to chyba przebiega to trochę inaczej. Tyle z mojego doświadczenia.Witam jak przechodziłyście poród z cukrzyca ciążowa i z niedoczynnośćią tarczycy czy wszystko było dobrze?
miałam dwa sn bez cukrzycy i dwa SN z cukrzycą... cukier na czczo mi wariował. Insulina wjechała dopiero pod koniec ciąży(9 jednostek w drugiej 7 jednostek)... w obu miałam mieć indukcję tydzień przed terminem. Ale przez to , że dzidziusia były w normie, łożysko się nie starzało i oprócz tych cukrzyc ciąże były książkowe dotrwałam prawie do terminu, ale porody indukowane.. 2h i 2,5h .Witam jak przechodziłyście poród z cukrzyca ciążowa i z niedoczynnośćią tarczycy czy wszystko było dobrze?
U mnie podobnie, tyle że nie doczekałam indukcji bo poród rozpoczął się samoistnie i nie bralam insuliny.miałam dwa sn bez cukrzycy i dwa SN z cukrzycą... cukier na czczo mi wariował. Insulina wjechała dopiero pod koniec ciąży(9 jednostek w drugiej 7 jednostek)... w obu miałam mieć indukcję tydzień przed terminem. Ale przez to , że dzidziusia były w normie, łożysko się nie starzało i oprócz tych cukrzyc ciąże były książkowe dotrwałam prawie do terminu, ale porody indukowane.. 2h i 2,5h .
Po porodzie mierzony cukier.. maluchy miały niskie i zalecali mi podać mm by im cukier podnieść.
Niedoczynność tarczycy i hiperinsulinemia przed zajściem (przed ciążą na metforminie, w ciąży w normie) - poród normalny, samoistny tydzień przed terminemWitam jak przechodziłyście poród z cukrzyca ciążowa i z niedoczynnośćią tarczycy czy wszystko było dobrze?
U mnie porod wywoływany ze wzgledu na cukrzyce i stan po cc, dziecko nie moglo byc wieksze niz 4 kg. Dla mnie koszmar bo musiałam być na czczo i cały czas podpięta pod ktg ale to przez cc, cukier mi spadał więc podłączano glukozę. Spadki cukru czułam bo wtedy robiły mi się mroczki przed oczami, po 12 godz indukcji skończyło się na cc.Witam jak przechodziłyście poród z cukrzyca ciążowa i z niedoczynnośćią tarczycy czy wszystko było dobrze?
U mnie porod wywoływany ze wzgledu na cukrzyce i stan po cc, dziecko nie moglo byc wieksze niz 4 kg. Dla mnie koszmar bo musiałam być na czczo i cały czas podpięta pod ktg ale to przez cc, cukier mi spadał więc podłączano glukozę. Spadki cukru czułam bo wtedy robiły mi się mroczki przed oczami, po 12 godz indukcji skończyło się na cc.