hm co by tu jeszcze napisac...jeszcze na porodowce byly studenki ale pytaly czy moga byc przy porodzie ...ogolnie te co byly przy mnir(wsumie jedna do 19,a druga od 19i przy porodzie) bardzo pomagaly chodzily interesowaly sie itp no i co 15min takim malym mierzyli tetno dziecka i pozniej przy mocnych skurczach mialam ochote ja spierdzielic i kazac spadac i nie dotykac bo tak bolalo ale sie powstrzymalan pozniej te prosilam i byla obczaic co z moja cora jak ja zabrali..
tylko jak ktoras bedzie podlaczona pod oxy to one mowia ze np 20kropel na minute/a tz jak zaczol liczyc to okazywali sie ze sie przestawilo i bylo 20na pol minuty wiec skurcze mocniejsze i wogole wiec jak bd ktos przy zwas to liczcie i jak cos to mowcie poloznyn czy studentka.
lece bi zaraz polozna przychodzi kikuta obczaic:-)
tylko jak ktoras bedzie podlaczona pod oxy to one mowia ze np 20kropel na minute/a tz jak zaczol liczyc to okazywali sie ze sie przestawilo i bylo 20na pol minuty wiec skurcze mocniejsze i wogole wiec jak bd ktos przy zwas to liczcie i jak cos to mowcie poloznyn czy studentka.
lece bi zaraz polozna przychodzi kikuta obczaic:-)