reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Zamia, ze mną na sali leżała dziewczyna i do niej przyszedł mąż z 5-letnim synkiem i nic położne nie mówiły, jeszcze przyszły i pytały sie jak ma na imię i czy braciszek mu sie podoba :happy2:. z tego co mowili na Sz.R. nie polecają zeby dzieci do 8 r.ż. wchodziły na odział i odwiedzały mamy.

byłam świadkiem, jak nie wpuszczono na oddział 10 letniej dziewczynki, więc ja bym nie ryzykowała zabierania dziecka na oddział, bo w momencie jak nie zostanie wpuszczone to co z nim zrobić? btw, na przeciwko dyżurki jest naklejona taka kartka, że właśnie dzieci do 12 r.ż. nie wpuszczają...

reklama
w takim razie niema co ryzykowac. Pewnie wszystko od połoznej ktora akurat ma dyzur zalezy. Ewentualnie bedac juz w szpitalu mozna sie zapytac połoznych ktore wtedy beda pełniły dyzur.

Judka my szczepilismy swoja- engerixem. Moja tesciowa jest pediatra i mowila ze engerix jest lepszy, a skoro sama tak mowila to nawet nie wnikałam w czym ta lepszosc sie przejawia tylko od razu wzielam recepte :). Kiedys słyszałam ze podobno zawiera mniej rteci, ale jak jest naprawde to ci nie powiem.
super, o taka odpowiedz mi chodziło :-) sorki ze tak meczę z ta szczepionka, ale jeszcze jedna kwestia mnie nurtuje. Wczesniej napisalas ze sa dwie szczepionki:1) na WZWB - czyli mam juz recepte na Engerix i 2) na gruźlicę - o tym nic nie wiem, ona tez ma jakas nazwe i trzeba gonic po recepte??

Nussa ale fajnie:-) ja tez juz po ktg oczywiscie sie spoznilam bo taki korek na rybitwach ze dramat...mala usnela na ktg i czulam tylko 3ruchy przez.prawie 40minut ale jakies lekkiee skorcze wyszly...pozniej badala mnie i mam 1,5rozwarcia pelna gotowosc do porodu.. jak wlozyla mi palucha to myslalam ze ja ugryze jaaakkk to bolalo ...a mowi ze nie bedzie mocniej wkladac bo wody odejda(zaluje ze ja nie poprossilam zeby przycisla haha) mowi ze prawdopodobnie w weekend sie.spotkamy...a jak nie to w pon na ktg i po ktg decyzja czy oxy czy co...:-) dobry humor mam musze zmolestowac M na jakis seksik i kebaba z wieliczki hahahha

Dotkaaa mi sie wydaje, że w weekend wybije godzina 0 :-) szykuj sie !!! Ja nie wiem, czy te położne i pielegniarki nie moga delikatniej, czy poprostu sie nie da inaczej. Mnie wczoraj zmasakrowala na badaniu, a Ciebie dzisiaj :confused:

Judka niewiem moj gin jest bardzo delikatny ale ostatnio jak mnie badal to tez bolalo ale mniej a ta dzis jak wlozyla to wole sobie nie przypominac...:-) moze pobudzi to mala do wyjscia:-)

Dotkaaa może źle się wyraziłam, przepływy nadal są ok, ale już blisko granic, a że jestem po terminie to wolą żebym miała 2 razy dziennie ktg na oddziale

Judka niewiem moj gin jest bardzo delikatny ale ostatnio jak mnie badal to tez bolalo ale mniej a ta dzis jak wlozyla to wole sobie nie przypominac...:-) moze pobudzi to mala do wyjscia:-)

a moze przed porodem jakos bardziej wszystko jest wyczulone? Ja zawsze boje sie wziernika, a wczoraj nawet mnie nic a nic nie zabolało, bardziej na poczatku ciazy. Mąż niech złagodzi ból po badaniu, a jutro Mała siup do wyjscia;-)

reklama
Dziewczyny, nie mam dobrych wiadomości jeśli chodzi o sprawdzanie rozwarcia - boli jak cholera :-( Chyba nie da się tego badania przeprowadzić delikatnie niestety.

No nic, w takim razie córa zobaczy mamę dopiero po wypisie ze szpitala :-)

Do góry