reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Dziewczyny podkładki się napewno przydadzą swój papier toaletowy też.. Szpitalne są twarde jeśli wogóle są..
Co do tego co ze mną. Jakieś skurcze mam, czasami nawet regularne, ale się wyciszaja.. Są natomiast dość bolesne i Mały zszedl trochę niżej bo był wysoko więc jest plus. Chciałabym żeby się zaczęło.. Jest gorąco i wogóle szpital.. Ale muszę dalej czekać :(

reklama
Endywia współczuje i mam nadzieję, że szybciutko nadejdą prawdziwe skurcze, trzymam za Ciebie kciuki :)

Ooo jak podkładki są w auchan to super bo ja mam bliziutko, a na jakim dziale szukać takich rzeczy? :-)

No i miał być spacerek po rezerwacie bonarka a tu nam Endywie zgarneli do szpitala...:-(

te nakładki sa w swiecie dziecka przy kasie :)
a co do lewatywy ja nie miałam, tez maz mial dokupic, ale jak wody mi odeszly i zaczely sie mega skurcze to nawet mi do glowy nie przyszla ta lewatywa, a na porodowce nie pytali, bo przenosili mnie z patologii.
recznik papierowy sie bardzo przydaje,mi zeszly 2 rolki a w szpitalu bylam 2 doby. papieru nie mialam, ale co chwile byl donoszony - pani sprzataczka chodzila kilka razy dziennie.

endywia pamietaj o prawidlowym odzywianiu zebys miala sile na porod. mnie przyjeli w nocy na patologie o 14 maz mial jechac po jakies jedzonko dla mnie i odeszly mi wtedy wody. Urodzilam po polnocy, ale kolo 19 dostalam glukoze i kroplowke na wzmocnienie bo nie mialam sil. glowa do gory godziny dziela cie od porodu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
just sa tak z boku skitrane na dziale gdzie podpaski chusteczki i patyczki tylko od strony tam chyba papieru toalotowego...wchodzac w dzial ten z glownej alejki ze tak powiem...odrazu po lewej stronie na polce:-)znajdziesz:-))

Ja miałam tylko ręcznik papierowy i mi wystarczyło :) Chyba tylko raz mi się zdarzyło, że papieru toaletowego nie było, bo jak Pani przyniosła a dziewczyna się kąpała to Pani nie chciało się czekać ;p

wlasnie wrocilam z KTG. wyszly mi skurcze regularne, dla mnie wogole niewyczuwalne I mam 2-3cm rozwarcia!! lekarka sie smiala zebysmy sie dzis nie zobaczyly spowrotem :-) a swoja droga to 5zl za kazda godzine na parkingu to przesada!

Dziewczyny podkładki się napewno przydadzą swój papier toaletowy też.. Szpitalne są twarde jeśli wogóle są..
Co do tego co ze mną. Jakieś skurcze mam, czasami nawet regularne, ale się wyciszaja.. Są natomiast dość bolesne i Mały zszedl trochę niżej bo był wysoko więc jest plus. Chciałabym żeby się zaczęło.. Jest gorąco i wogóle szpital.. Ale muszę dalej czekać :(

jak tak dalej pojdzie to sie spotkamy:-) bo jesli nie urodze do piatku to mam o 10 KTG I juz mnie zostawia

wlasnie wrocilam z KTG. wyszly mi skurcze regularne, dla mnie wogole niewyczuwalne I mam 2-3cm rozwarcia!! lekarka sie smiala zebysmy sie dzis nie zobaczyly spowrotem :-) a swoja droga to 5zl za kazda godzine na parkingu to przesada!
nussa to tylko pogratulowac. Nie wiem jak to jest z tym bólem skurczowym, jedne nie daja rady, a inne nawet nie czuja. Zapytalam moja tesciowa o jej poród, bo urodziła dwóch chlopaków i odpowiedziala, że ona na temat bólu nic nie potrafi mi powiedziec bo nic nie czula, tylko ok. 2 tyg. przed porodem jakiej bóle kregoslupa, a chlopaki wyskoczyli z niej jak z procy. Dodam, że jest bardzo niska i puszysta od zawsze, wiec o co tu chodzi?? Mozna miec skurcze przy porodzie które wypychaja dzidzie i nie czuc tego????
Mam pytanko, czy wymaz GBS robilyscie tylko z pochwy?

nussa aleee Ci fajnie,jak Ci zazdroszcze...pozwolily Ci jechac do domu jeszcze?to dobrze ze nie musisz juz w szpitalu byc..ja mam w czwartek ktg jak nie urodze to pewnie sie spotkamy:-)

endywia a jak u Ciebie?bo cisza!!masz juz dzieciatko kolo siebie?

co do gbs to ja mialam z obu dziurek...

reklama
a.swoja droga to faktycznie.5zl to zdzoerstwo !chyba tylko jak wjezdzasz i rodzisz to masz za free ale niewiem ile co i jak...

Do góry