reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

ja tez mam termin na sb I dzis w nocy poszlam na siku I potem lezalam nie mogac usnac I sie zastanawialam ' a moze dzis w nocy....' wypatrywanie czopa, po ktorym ani sladu I skurczow, twardnien brzucha a tu nic.... az czasami mi sie z siebie samej smiac chce :-) bo potem bedziemy pewnie marzyc o chwili spokoju :-p
jak tak dalej pojdzie to obie sie spotkamy na porodowcr i dobrzd bedzie razniej..:-)

ooo ja tez tak mam..o czopie to juz nawet nie mysle haha...

aaa no ale lepiej maluszka miec i juz a nie tak..jestem niecierpliwa!dzieci wychodzic!!!!!

reklama
ooo ja tez wykupilam pakiet na "szpital"tzn internrtowy hahah jak jestes w orange to sie oplaca za 9zl 300mb bodajze?:-))

nussa a kiedy ty masz ktg?

zartujesz ze 150zl za "dokladne"pomiary.. lol..

u mnie jest ta sytuacja ze lekarz nie moze zmierzyc dokladnir malej bo mowi ze wymiary na wage to musza byc z kosci udowej,brzuszka i glowki a moja ma glowe tak nisko ze probowal z 3razy ja zmierzyc i nigdy nie wychodzilo "dokladnie"...niewiem czy ta kosc z kapy zaslania czy jak...no nic zobaczymy..

a.cc jest w narkozie czy znieczuleniu miejscowym...nie nastawialam sie wogole na cc i nic na ten temat niewiem...?

ooo ja tez wykupilam pakiet na "szpital"tzn internrtowy hahah jak jestes w orange to sie oplaca za 9zl 300mb bodajze?:-))

nussa a kiedy ty masz ktg?

zartujesz ze 150zl za "dokladne"pomiary.. lol..

u mnie jest ta sytuacja ze lekarz nie moze zmierzyc dokladnir malej bo mowi ze wymiary na wage to musza byc z kosci udowej,brzuszka i glowki a moja ma glowe tak nisko ze probowal z 3razy ja zmierzyc i nigdy nie wychodzilo "dokladnie"...niewiem czy ta kosc z kapy zaslania czy jak...no nic zobaczymy..

a.cc jest w narkozie czy znieczuleniu miejscowym...nie nastawialam sie wogole na cc i nic na ten temat niewiem...?

mam KTG jutro 8.15
a jesli chodzi o cc to jest znieczulenie od pasa w dol, chyba ze jest sytuacja wyjatkowa to ogolne, wiec wszystkiego jestes swiadoma I widzisz maluszka po narodzinach

u mnie wszystko było ładnie widać na usg wiec nie wiem skąd taka rozbieżność..
cc podobno jest teraz na znieczuleniu, bo dawniej robili na narkozie. W sumie to pewności nie mam czy wszystkim tak samo robią.. Ruda powiedziała że mam być na 8 i najpierw pod kroplówkę. Wszystko sie okaże "w praniu" :p

Rany nie było mnie pół dnia i tyle upisałyście :-D

Dziewczyny co do lewatywy to słyszałam, że to najprzyjemniejsza część całego porodu :-) No ale wiadomo różne rzeczy ludzie lubią :-D
Co do cc to z tego co wiem to podają znieczulenie podpajęczynówkowe i wtedy kontaktujesz podczas porodu ale jesteś znieczulona od pasa w dół. Znieczulenie ogólne tylko w nagłych przypadkach. Aaaaa no i pamiętajcie że nie wolno mieć lakieru do paznokci jak jest znieczulenie!

mam KTG jutro 8.15
a jesli chodzi o cc to jest znieczulenie od pasa w dol, chyba ze jest sytuacja wyjatkowa to ogolne, wiec wszystkiego jestes swiadoma I widzisz maluszka po narodzinach
ciekawe co Ci powiedzą jutro na ktg .. bo termin wsumie bliziutko...

u mnie wszystko było ładnie widać na usg wiec nie wiem skąd taka rozbieżność..
cc podobno jest teraz na znieczuleniu, bo dawniej robili na narkozie. W sumie to pewności nie mam czy wszystkim tak samo robią.. Ruda powiedziała że mam być na 8 i najpierw pod kroplówkę. Wszystko sie okaże "w praniu" :p
denerwujesz sie?:)

no wlasnie z tego co z kims gadalam czy coś to mowia ze albo rece albo nogi trzeba zmyc ... ja nogi zostawie a u rąk juz dawno nie mam .. a tak bym chciala pomalllowaac:)

reklama
Dotkaa-pytałaś o moje ktg czwartkowe, ja mam na 8:15...jeszcze się załapałam:happy2:
Termin zaś mam na 24 lipca a Ty na kiedy? W ten czwartek idę też do swojego gina,mam nadzieję,że powie,że szyjka już skrócona, bo czuję,że moja mała jest już bardzo nisko, brzuch mi wyraźnie opada...:tak: Muszę jeszcze kupić enemę do lewatywy, miałam nie kupować,ale teraz wolę mieć w razie "wypadku",choć też na stres latam do kibelka się oczyszczać, ale poród to jedna wielka niewiadoma i boję się bardzo....:szok:

Do góry