reklama
W
wesolutka85
Gość
aninek super, teraz tylko imię wymyślić tak właśnie obstawiałam bo ponoć dziewczynki się chowają (chociaż nasza akurat od samego początku się wypinała) mnie też dokucza ból pleców zwłaszcza w nocy, ale to chyba takie uroki ciąży
ja się wybieram jutro lub pojutrze do szpitala, bo Panie położne doradziły mi konsultacje w poradni patologii ciąży odnosnie tej immunoglobuliny. a przyjmie mnie lekarz dyżurujący, przy okazji może zwiedzimy szpital, bo przyznam że po remoncie nie miałam jeszcze okazji ;-)
Dziewczyny, czy któraś z was ma pediatrę z przychodni na os. kolorowym, os. 2 pułku lotniczego, albo os. dywizjonu 303?
Rozważam przepisanie się do którejś, bo teraz mam tu najbliżej, a chciałabym jakiegoś fajnego lekarza dla Małej.
ja się wybieram jutro lub pojutrze do szpitala, bo Panie położne doradziły mi konsultacje w poradni patologii ciąży odnosnie tej immunoglobuliny. a przyjmie mnie lekarz dyżurujący, przy okazji może zwiedzimy szpital, bo przyznam że po remoncie nie miałam jeszcze okazji ;-)
Dziewczyny, czy któraś z was ma pediatrę z przychodni na os. kolorowym, os. 2 pułku lotniczego, albo os. dywizjonu 303?
Rozważam przepisanie się do którejś, bo teraz mam tu najbliżej, a chciałabym jakiegoś fajnego lekarza dla Małej.
Imię też już jest :-) Natalia :-) Tatuś wybierał więc już widzę że sobie go zaskarbiła
Ja niestety nie pomogę bo nie mieszkam w Hucie
To czekam na newsa ja byłam raz i to w sumie w 8tc i czekałam na korytarzu na patologii a tam prl
Ja niestety nie pomogę bo nie mieszkam w Hucie
To czekam na newsa ja byłam raz i to w sumie w 8tc i czekałam na korytarzu na patologii a tam prl
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Wesolutka, możesz się podzielić ze mną tą "imunoglobuliną". Ja mam zestawienie konfliktowe (ja rh "-" mąż rh "+") i w poprzednich ciążach (w UK) dostawałam immunoglobulinę anty D 2 razy w ciązy, ot profilaktycznie. Po porodach juz nie jako, że dzieci są rh "-". Czy w PL daja może też immunoglobulinę w trakcie ciązy? a może tylko jak odczyn Coombs'a wychodzi źle? Będę wdzięczna za info
Ps. tez myślę o Żeromskim choć spod Skawiny jestem więc wątek będę śledzić.
Ps. tez myślę o Żeromskim choć spod Skawiny jestem więc wątek będę śledzić.
Wesolutka, my chodzimy z Młoda do przychodni na Dywizjonu. Młoda jest zapisana do dr Wojewody-Machnik, ale ostatnio pani dr nie ma w przychodni, podobno sama jest w ciąży i nie wiadomo kiedy wróci.
Jeszcze dwie panie dr są w tej przychodni, które polecali mi znajomi, jedna ma na nazwisko Barnaś, a drugiej nie mogę sobie przypomnieć. Ogólnie dużo dobrego słyszałam o wszystkich pediatrach z tej przychodni.
PS ja się wybieram na badania do Żeromskiego w piątek
reklama
W
wesolutka85
Gość
Kasia, właśnie też słyszałam te dwa nazwiska, to chyba się tam zapiszemy, póki są jeszcze miejsca, bo jak dojdą ludzie z tych nowych bloków to raczej nie będzie szans. A ty masz tu też internistę?
Ja czekam na RMUA jak przyślą mi z pracy tylko, bo pewnie w szpitalu będą chcieli ubezpieczenie. Zapisywałaś się na piątek czy jedziesz w ciemno? Zdradził Wam Maluch już płeć?
Martusia, z moich wstepnych ustaleń, ale potwierdze je w szpitalu to podają tylko jak są złe wyniki krwi, a tak profilaktycznie jest płatna ok. 300-400 zł.
Ja czekam na RMUA jak przyślą mi z pracy tylko, bo pewnie w szpitalu będą chcieli ubezpieczenie. Zapisywałaś się na piątek czy jedziesz w ciemno? Zdradził Wam Maluch już płeć?
Martusia, z moich wstepnych ustaleń, ale potwierdze je w szpitalu to podają tylko jak są złe wyniki krwi, a tak profilaktycznie jest płatna ok. 300-400 zł.