reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Ja urodzilam w srode o 11. W czwartek na obchodzie nadmienili ze moze wyjde w piatek. W piatek potwiedzili ze wychodze, wypisy sa ok 14.

Pewno ze tak:) Maz mi bardzo pomagal. W domu moglam sama bez problemu wstac łóżko nie jest takie wysokie jak szpitalne. Ja mialam jeszcze stare i mialo takie zaglebienie przez srodek. Masakra

aninek:) super, teraz tylko imię wymyślić :D tak właśnie obstawiałam bo ponoć dziewczynki się chowają :D (chociaż nasza akurat od samego początku się wypinała) :) mnie też dokucza ból pleców zwłaszcza w nocy, ale to chyba takie uroki ciąży :)
ja się wybieram jutro lub pojutrze do szpitala, bo Panie położne doradziły mi konsultacje w poradni patologii ciąży odnosnie tej immunoglobuliny. a przyjmie mnie lekarz dyżurujący, przy okazji może zwiedzimy szpital, bo przyznam że po remoncie nie miałam jeszcze okazji ;-)
Dziewczyny, czy któraś z was ma pediatrę z przychodni na os. kolorowym, os. 2 pułku lotniczego, albo os. dywizjonu 303?
Rozważam przepisanie się do którejś, bo teraz mam tu najbliżej, a chciałabym jakiegoś fajnego lekarza dla Małej.

Imię też już jest :-) Natalia :-) Tatuś wybierał więc już widzę że sobie go zaskarbiła :)
Ja niestety nie pomogę bo nie mieszkam w Hucie :(
To czekam na newsa :) ja byłam raz i to w sumie w 8tc i czekałam na korytarzu na patologii a tam prl ;)

Wesolutka, możesz się podzielić ze mną tą "imunoglobuliną". Ja mam zestawienie konfliktowe (ja rh "-" mąż rh "+") i w poprzednich ciążach (w UK) dostawałam immunoglobulinę anty D 2 razy w ciązy, ot profilaktycznie. Po porodach juz nie jako, że dzieci są rh "-". Czy w PL daja może też immunoglobulinę w trakcie ciązy? a może tylko jak odczyn Coombs'a wychodzi źle? Będę wdzięczna za info:happy:

Ps. tez myślę o Żeromskim choć spod Skawiny jestem więc wątek będę śledzić.

Dziewczyny, czy któraś z was ma pediatrę z przychodni na os. kolorowym, os. 2 pułku lotniczego, albo os. dywizjonu 303?

Wesolutka, my chodzimy z Młoda do przychodni na Dywizjonu. Młoda jest zapisana do dr Wojewody-Machnik, ale ostatnio pani dr nie ma w przychodni, podobno sama jest w ciąży i nie wiadomo kiedy wróci.

Jeszcze dwie panie dr są w tej przychodni, które polecali mi znajomi, jedna ma na nazwisko Barnaś, a drugiej nie mogę sobie przypomnieć. Ogólnie dużo dobrego słyszałam o wszystkich pediatrach z tej przychodni.

PS ja się wybieram na badania do Żeromskiego w piątek :)

reklama
Kasia, właśnie też słyszałam te dwa nazwiska, to chyba się tam zapiszemy, póki są jeszcze miejsca, bo jak dojdą ludzie z tych nowych bloków to raczej nie będzie szans. A ty masz tu też internistę?
Ja czekam na RMUA jak przyślą mi z pracy tylko, bo pewnie w szpitalu będą chcieli ubezpieczenie. Zapisywałaś się na piątek czy jedziesz w ciemno? Zdradził Wam Maluch już płeć? :)

Martusia, z moich wstepnych ustaleń, ale potwierdze je w szpitalu to podają tylko jak są złe wyniki krwi, a tak profilaktycznie jest płatna ok. 300-400 zł.

Do góry