reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Piłki są na pewno, może akurat nie było bo poszła do mycia albo pękła:) Ktg na porodówce jest chyba przenośne, bo jak zwiedzaliśmy oddział to położna chciała nam pokazać ale nie było w sali i mówiła że pewnie wyszło:) A gazu rozweselającego nie ma bo pytałam:(

Elak23 pytałaś o numer do rejestracji na KTG - tel. 644-01-44 wew. 417

reklama
Dziewczyny, ja już w terminie i nagle zmieniły mi się poglądy-zaczęłam rozważać poród w Żeromskim:shocked2:Trochę późno...I mam do Was pytania...Nigdy tam nie byłam, ale słyszałam dużo pozytywnych opiniii w ostatnich dniach. Ja byłam nastawiona na Siemiradzkiego, bo tam już rodziłam, ale szczerze mwiąc nie mam pojecia jak tam jest teraz- w ogóle brak opinii...Problem mam taki, wszystkie badania oryginalne mam w karcie u lekarza w przychodni Siemiradzkiego, a tylko mam wbite w książeczce. Czy jeśli poród nagle sie zacznie, mogę mimo to jechać tylko z wbitymi w książeczkę ciążową badaniami?

na stronie szpitala jest napisane, ze wymagane dokumenty to :

• aktualny dowód osobisty,
  • aktualny dokument ubezpieczenia,
  • karta przebiegu ciąży,
  • wyniki badań: grupa krwi, HBS, OWA, GBS (oryginały).
wiec potrzbowałabyś tych ostanich badań. Ja bardzo długo zastanawiałam się nad wyborem szpitala i żeromski ma naprawde dość fdajne opinie.

Zadzwoń może Margarita jutro do szpitala i zapytaj. Myślę że pewnie by Cię przyjęli, bo przecież czasami trafia ktoś kto nagle zaczyna rodzić np. w 31 tyg i nie ma tych badań zrobionych.

Czesc Margerita;-)
Ja upewniłam sie co do badań osoby towarzyszącej - nie są potrzebne:no: Sale faktycznie wyposażone do rodzenia superowo. Badania myślę, że musisz zabrać jednak z karty na najbliższej wizycie, ot żeby miec w razie jak zdecudujesz się za Zeromskiego;-)

Ja jestem ciekawa dziewczyny jak to jest z możliwością produ do wody, faktycznie można? Podobno wymogi się zmieniły i osoba odbierająca poród musi mieć specjalne szkolenie, których podobno narazie nikt nie ma. To wymogi europejskie, ale nie znam bliżej tematu. Może ktoś się orientuje?

Witam po weekendzie. Mnie dopada brak spania nie moge się ułożyć na łóżku :( a brzuszek jeszcze nie taki duży ...
Dziewczyny tak się zastanawiam powiedzcie mi ile miałyście paczek tych podpasek bella i ręczników jednorazowych do szpitala? majtek jednorazowych mam 2op czyli 10 ;-)

hmm a ja właśnie cały czas się zastanawiam po co są ręczniki papierowe do wzięcia :)
i poważnie trzeba mieć własne sztućce?
co do majtek mam 2 pary wielokrotnego użytku (siatkowe) + jakies 5 jednorazówek ... mam nadzieje ze wystarczy ... poza tym zawsze będzie czymś zająć męża aby se poganiał po sklepach

umówiłam się na KTG , dzieki Ania4848 za telefonik. Czy polecacie szczególnie jakiegoś lekarza z tego szpitala .. może jakiś przyjmuje w grupie luxmed?

reklama
Dziewczyny podpasek bella potrzebowalam 3 paczki. Przydaja sie tez podklady na łożko, mozna sobie czesciej wymieniac. Przyda sie tez żeby maluszka na tym polozyc. W tych wozeczkach co leza dzieci z wami na sali jest nim wyscielone, maluszek moze go osikac i trzeba wymienic. Reczniki papierowe mialam ale nie sa konieczne. Najwazniejsze te podpaski bella mamma. Sztucce i kubek obowiazkowo trzeba miec.

Do góry