reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Mysza84 ja zdecydowałm się jednak na inną,alternatywną SR.Za jakiś czas się wybiore pogadać z położna w żeromskiskim i pozwiedzać oddział:)
szkoda że tak od razu trzeba ''zaklepywać'' sobie SR ale dzięki za informacje:)

reklama
madzieńka87 a gdzie się na SR wybierasz ?
Polecam Ci jednak spróbować jak chcesz rodzić w Żeromskim dostać się tam na SR, bo wiadomo każdy szpital rządzi się swoimi prawami, każdy co innego wymaga etc.
Choć wiadomo że na SR jest też mnóstwo informacji odnośnie pielęgnacji maluszków, karmienia a to już wszystko jedno gdzie się uczęszcza, ważne żeby informacje były dobrze przekazywane.

Wybieram sie do instytutu świadomego rodzicielstwa,ale jak piszesz że lepiej dostać sie lepiej do żeromskiego na SR jeśli chce tam rodzić to może się jednak zastanowie czy nie spróbować...

Byłam dziś na KTG w Żeromskim. Remontują dalej. Na początek marca powinni się wyrobić. Oby! Bo to jeszcze tylko tydzień, a zapach farby jest niezbyt przyjemny.

A właśnie, tak mi jeszcze przyszło do głowy... Wypis/kartę informacyjną dają od razu w dniu wypisu, razem z książeczką dziecka czy trzeba później specjalnie przyjeżdżać??

czyżbym jednak była pierwsza do odstrzału? :-D
a nie, doczytałam, że Carmenka ma/miała mieć dziś CC... ;)

Ostatnia edycja:
Wow, super informacja.

Ja już rodziłam na Żeromskim niecałe 2,56 roku temu, w gorszych warunkach ale opieka super!

Po CC zwykle leży się na I piętrze, jeśli teraz tak będzie /mam mieć cc 7.03/ to tam - na gin. operacyjnej już są piękne pokoje 2-os. z łazienkami.
Co do porodów sn. jak byłam ostatnim razem na KTG tydzień temu to połóżna właśnie mówiła, że na dniach mają oddać pozostałe części porodówki.
Sprawdzałam tylko info czy coś się z ubrankami dla dziecka nie zmieniło, ale widzę, że nadal dają te szpitalne. Jest to o tyle wygodne, że jeśli biorą dziecko do kąpania i je przebierają, to nie zagubią się Wasze ubranka - słyszałam, że zdaża się, że przez pomyłkę czasem zamiast oddać ubranka mamie to lądują one w szpitalnych do prania.

Kosmetyki - pamiętam taką jedną rewelacyjną, robioną przez szpital maść do pupki. Teraz jestem mądrzejsza i po powrocie do domu na pewno tej maści nie zużyję zaraz tylko zostawię sobie na ewent. odparzenia pupci, super po niej schodzą, wszystkie bephanteny się umywają.

Powodzenia życzę!

Byłam tam dzisiaj na szkole rodzenia i położna powiedziała, żeby własne ubranka dla dziecia przynieść dopiero przy wypisie ze szpitala, dziecko ubierają w szpitalne, no chyba że ktoś bardzo chce. Natomiast mówiła żeby wziąć z 5-6 pieluch tetrowych

reklama
Do góry