reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Ja uważam że pomysł mimo wszystko genialny, bo nie za bardzo mozna się tam najeść... Na śniadanie 3 kromki chleba, masło, szynka konserwowa. Kolacje bardzo podobne. Obiad zależy jak się tarfi, czesem smaczny ale to różnie... Co do talerza wystarczy taki mały na śniadanie/kolację, nie takie na obiad.
Na dole po prawej stronie szpitala jest bar i tam też się mozna dokarmić.

reklama
Fakt, posiłkami w szpitalu najeść się nie da! I na dodatek są w tak dziwnych porach, że nie ma szans dotrwać od kolacji do śniadania, szczególnie przy karmieniu! Więc dokarmianie bardzo pożądane :tak::tak:

Czy któraś z Was mogłaby mi tak mniej więcej wytłumaczyć jak trafić na porodówkę? Nie miałam okazji odwiedzić szpitala i pewnie już nie dam rady. Wiem jak dojechać, ale co potem? Głównym wejściem czy jakimś innym? W środku to pewnie trafię po instrukcji może :laugh2:

Od razu na porodówkę czy najpierw rejestracja główna, kartoteki itd? Bo co szpital to... A przez 2 lata to znów się czuję jak pierworódka zielona :-D

Przy wejściu jest kartka że do porodu wchodzi sie przez SOR, nie głównym wejściem, tylko tam po prawej, tam pewnie trzeba powiedzieć w jakiej sprawie się przyszło :-) i juz pokierują. Ja wiem tylko jak trafić idąc głównym wejściem (całyc zas prosto, w prawo, pierwsze wejście po lewej i schodami lub windą pietro niżej i jest porodówka). Jak sie przyjeżdża autem to przy budce sie mowi że do porodu i nie płaci sie za parking :-)

Dziewczyny a od którego tygodnia ciąży można chodzić do szkoły rodzenia?Ja co prawda jestem dopiero w trzecim miesiącu ale skoro piszecie że trzeba się wcześniej zapisywać to już nad tym myślę powoli

Zadzwoń zapytaj czy sa jeszcze miejsca bo czka sie bardzo długo. Mysle ze po 20 tyg mozna chodzic, zorientuj sie czy sie w ogłole jeszcze załapiesz.

No to chyba pozałatwiane bo we wrześniu to ja rodze:szok:

Dzwoniłam i rzeczywiscie na wrzesień teraz sa zapisy:(
A tak chciałam chodzić do szkoły rodzenia w szpitalu w którym che rodzić...
Ze też o takich rzeczach trzeba tak wcześnie myśleć

Ostatnia edycja:
Ktoś coś nowego wie może? ;-)Otwarte, zamknięte? Mam zaciskać nogi, czy i to nie pomoże? :laugh2::laugh2:

No coś mi się wydaję Megami, że to Ty będziesz nam jako pierwsza zdawać relację co i jak... :rofl2: Ja za tydzień/dwa zacznę chodzić na ktg, a Ty masz termin na ten czas ;-).

Co do wejścia na porodówkę, to ja rok temu wchodziłam nie głównym wejściem, tylko z lewej strony szpitala, były drzwi, tam na dole była IP i oddział położniczy, a na górze ginekologia, gdzie miałam zabieg. Nie wiem czy po remoncie, to wejście będzie czynne? Bo jak ostatnio weszłam wejściem głównym, to długo mi zajęło odnalezienie właściwej drogi :-pA wyszłam jakimś wyjściem z tyłu szpitala... Obym nie musiała tak błądzić jak nadejdzie ten czas :-D Będę musiała sobie opracować drogę jak będę chodzić na ktg.

reklama
Megami zapytaj przy wjeździe ktorędy najszybciej na ginekologie to Ci pokażą dokładnie.
Wg mnie najszybciej jest właśnie dostać się na IP, a to się wchodzi takim wejściem bezpośrednim "z ulicy".
Jakbyś stała na przeciwko wejścia głównego to kieruj się w lewo...wzdłuż jakby budynku, tak jakbyś chciała przejść za niego i już zobaczysz takie wejście po schodkach. Ale to jest łatwo pokazać wiec zapytaj na bramie, to Ci pani ręką pokaże. Przez szpital nie polecam bo to dość trudny labirynt.

madzieńka87 jak Ci bardzo zależy na SR to możesz zawsze jeszcze spróbować dowiedzieć się kiedy rozpoczynają się nabliższe zajęcia i się na nie udać. Na początku podejść i powiedzieć że nie jesteś na liście ale bardzo Ci zalezy i czy jaby jakieś miejsce się zwolniło to czy moglabyś zostać. Z doświadczenia wiem że wiele osób tak robi i zostają na zajęciach, bo zawsze ktoś zrezygnuje...a nawet jak nie, to miejsce do siedzenia zawsze się znajdzie, bo nie wszyscy przychodzą z partnerami a dla nich miejsce też jest przewidziane, tak samo jak później nie wszyscy chodzą na ćwiczenia bo nie wszystkie kobiety ciężarne mogą, a niektóre już wiedzą że będą miały cc więc ćwiczenia nie bardzo im są potrzebne.

Do góry