reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

AgnieszkaKRK31 już jutro cc, jak nastawienie? Też bym chciała wiedzieć, kiedy urodzę :rofl2: Do szpitala idziesz dziś czy jutro?

reklama
Megami - jutro mam się zgłosić na 8:00, głodna, zwarta i gotowa :) a nastrój - wybuchowy, denerwuję się bardziej chyba niż przy pierwszym porodzie bo wiem czym to pachnie i jednak kobieta jest bardziej świadoma różnych rzeczy przy drugim dziecku. No ale będzie jak ma być - czyli dobrze! I nie wiem czy to takie fajne wiedzieć kiedy się urodzi... ja od kilku dni co rusz mam objawy zbliżającego się porodu i tak sobie myślę, że db byłoby dotrwać do 7.03 a z drugiej strony to wtedy to wszystko jest takie wiadome. I przy pierwszym porodzie jednak miałam wrażenie, że to nie jest takie "pełne rodzenie" jeśli wiesz o czym mówię, ale miłość do malucha rozwiała wszystkie takie myśli. Najważniejsze, żeby kruszyna była zdrowa, a reszta się ułoży.

AgnieszkaKRK31 poproś położne żeby Ci napisały skład tej maści a za groszę w aptece zrobią Ci identyczną.
No i powodzenia!

Co do ubranek to oni tak mówią że są szpitalne, ale zawsze jak zabierają dzieciątko do kąpieli to proszę o ubranka. Wiadomo jak ktoś nie ma to ubiorą w te szpitalne, ale ja osobiście nie polecam, lepiej zabrać swoje.
Nie ma się co obawiać że ubranka zaginą, bo zawsze są oddawane z powrotem z dzidziusiem.

Wow, super informacja.

Ja już rodziłam na Żeromskim niecałe 2,56 roku temu, w gorszych warunkach ale opieka super!

Po CC zwykle leży się na I piętrze, jeśli teraz tak będzie /mam mieć cc 7.03/ to tam - na gin. operacyjnej już są piękne pokoje 2-os. z łazienkami

ooo - jak mnie to cieszy! napisz (napiszcie mamusie) coś więcej o warunkach w Żeromskim teraz, ja rodziłam przez cesarskie cięcie w zeszłym roku w marcu, porodówka była super ale oddział poporodowy na pietrze już średnio (a łazienki i toalety to już w ogóle koszmar!), w tym roku wybieram się tam znowu, tym razem w sierpniu, pewnie znów na cesarkę, bardzo jestem ciekawa jak się tam pozmieniało!

a co do ubranek - warto faktycznie mieć coś swojego, bo jak się np. maluszek obsiusia przy przewijaniu to trzeba po swieże ubranka maszerować na oddział noworodków a jak masz swoje to problem z głowy ;-)

Ostatnia edycja:
Ech moje dziecię postanowiło dłużej posiedzieć w brzuszku... :hmm: Pasowałoby w związku z tym zapisać się na KTG... Tylko nie wiem gdzie dzwonić, na Położniczy na Izbę Przyjęć, do poradni, czy może jakiś specjalny numer jest?

Ech, może jednak coś się jeszcze zacznie :tak:

Ostatnia edycja:
no tak megami - Ty to masz prawo być wkurzona :-) ale powiem Ci, że w sumie to i tak człowiek tak na wygody nie patrzy po porodzie - jesteś tak padnięta, że łóżko jest Twoim głównym królestwem a dzidzia przesłania Ci całą resztę :-) - no, może poza tymi strasznymi łazienkami i kiblami, bo tam chodzisz bez dziecka.. ;-) ale spoko-loko, dasz radę! :-D daj znać jak już będziesz po, oczywiście, jeśli znajdziesz chwilkę czasu! życzę powodzienia!!! :-)

reklama
heh no wiadomo, wiadomo ;)
ja tam nawet nie liczyłam, że na koniec remontu się załapie, ale te puste sale to mnie wkurzyły :D :D
ciekawe czy chociaż porodówka jest dostępna czy nadal ta zastępcza...
mi to w sumie zależy by w miarą po ludzku móc rodzić, a te 2-3 dni jakoś przetrzymam i do domciu :)

Do góry