reklama
AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
Megami - jutro mam się zgłosić na 8:00, głodna, zwarta i gotowa a nastrój - wybuchowy, denerwuję się bardziej chyba niż przy pierwszym porodzie bo wiem czym to pachnie i jednak kobieta jest bardziej świadoma różnych rzeczy przy drugim dziecku. No ale będzie jak ma być - czyli dobrze! I nie wiem czy to takie fajne wiedzieć kiedy się urodzi... ja od kilku dni co rusz mam objawy zbliżającego się porodu i tak sobie myślę, że db byłoby dotrwać do 7.03 a z drugiej strony to wtedy to wszystko jest takie wiadome. I przy pierwszym porodzie jednak miałam wrażenie, że to nie jest takie "pełne rodzenie" jeśli wiesz o czym mówię, ale miłość do malucha rozwiała wszystkie takie myśli. Najważniejsze, żeby kruszyna była zdrowa, a reszta się ułoży.
Mysza84
Fanka BB :)
AgnieszkaKRK31 poproś położne żeby Ci napisały skład tej maści a za groszę w aptece zrobią Ci identyczną.
No i powodzenia!
Co do ubranek to oni tak mówią że są szpitalne, ale zawsze jak zabierają dzieciątko do kąpieli to proszę o ubranka. Wiadomo jak ktoś nie ma to ubiorą w te szpitalne, ale ja osobiście nie polecam, lepiej zabrać swoje.
Nie ma się co obawiać że ubranka zaginą, bo zawsze są oddawane z powrotem z dzidziusiem.
No i powodzenia!
Co do ubranek to oni tak mówią że są szpitalne, ale zawsze jak zabierają dzieciątko do kąpieli to proszę o ubranka. Wiadomo jak ktoś nie ma to ubiorą w te szpitalne, ale ja osobiście nie polecam, lepiej zabrać swoje.
Nie ma się co obawiać że ubranka zaginą, bo zawsze są oddawane z powrotem z dzidziusiem.
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Wow, super informacja.
Ja już rodziłam na Żeromskim niecałe 2,56 roku temu, w gorszych warunkach ale opieka super!
Po CC zwykle leży się na I piętrze, jeśli teraz tak będzie /mam mieć cc 7.03/ to tam - na gin. operacyjnej już są piękne pokoje 2-os. z łazienkami
ooo - jak mnie to cieszy! napisz (napiszcie mamusie) coś więcej o warunkach w Żeromskim teraz, ja rodziłam przez cesarskie cięcie w zeszłym roku w marcu, porodówka była super ale oddział poporodowy na pietrze już średnio (a łazienki i toalety to już w ogóle koszmar!), w tym roku wybieram się tam znowu, tym razem w sierpniu, pewnie znów na cesarkę, bardzo jestem ciekawa jak się tam pozmieniało!
a co do ubranek - warto faktycznie mieć coś swojego, bo jak się np. maluszek obsiusia przy przewijaniu to trzeba po swieże ubranka maszerować na oddział noworodków a jak masz swoje to problem z głowy ;-)
Ostatnia edycja:
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Ech moje dziecię postanowiło dłużej posiedzieć w brzuszku... Pasowałoby w związku z tym zapisać się na KTG... Tylko nie wiem gdzie dzwonić, na Położniczy na Izbę Przyjęć, do poradni, czy może jakiś specjalny numer jest?
Ech, może jednak coś się jeszcze zacznie
Ech, może jednak coś się jeszcze zacznie
Ostatnia edycja:
hmmmm....
Wyremontowany oddział szpitalny stoi pusty
czyli jednak nie d okońca po remoncie
ps na ktg to do poradni, tel tam też wykonują:-)
katjusza77
hmmmm....
eee, ja rodzę w sierpniu, to może się załapię
katjusza77
no tak megami - Ty to masz prawo być wkurzona :-) ale powiem Ci, że w sumie to i tak człowiek tak na wygody nie patrzy po porodzie - jesteś tak padnięta, że łóżko jest Twoim głównym królestwem a dzidzia przesłania Ci całą resztę :-) - no, może poza tymi strasznymi łazienkami i kiblami, bo tam chodzisz bez dziecka.. ;-) ale spoko-loko, dasz radę! daj znać jak już będziesz po, oczywiście, jeśli znajdziesz chwilkę czasu! życzę powodzienia!!! :-)
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
heh no wiadomo, wiadomo
ja tam nawet nie liczyłam, że na koniec remontu się załapie, ale te puste sale to mnie wkurzyły
ciekawe czy chociaż porodówka jest dostępna czy nadal ta zastępcza...
mi to w sumie zależy by w miarą po ludzku móc rodzić, a te 2-3 dni jakoś przetrzymam i do domciu
ja tam nawet nie liczyłam, że na koniec remontu się załapie, ale te puste sale to mnie wkurzyły
ciekawe czy chociaż porodówka jest dostępna czy nadal ta zastępcza...
mi to w sumie zależy by w miarą po ludzku móc rodzić, a te 2-3 dni jakoś przetrzymam i do domciu