reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

AgnieszkaKRK31 już jutro cc, jak nastawienie? Też bym chciała wiedzieć, kiedy urodzę :rofl2: Do szpitala idziesz dziś czy jutro?

reklama
Megami - jutro mam się zgłosić na 8:00, głodna, zwarta i gotowa :) a nastrój - wybuchowy, denerwuję się bardziej chyba niż przy pierwszym porodzie bo wiem czym to pachnie i jednak kobieta jest bardziej świadoma różnych rzeczy przy drugim dziecku. No ale będzie jak ma być - czyli dobrze! I nie wiem czy to takie fajne wiedzieć kiedy się urodzi... ja od kilku dni co rusz mam objawy zbliżającego się porodu i tak sobie myślę, że db byłoby dotrwać do 7.03 a z drugiej strony to wtedy to wszystko jest takie wiadome. I przy pierwszym porodzie jednak miałam wrażenie, że to nie jest takie "pełne rodzenie" jeśli wiesz o czym mówię, ale miłość do malucha rozwiała wszystkie takie myśli. Najważniejsze, żeby kruszyna była zdrowa, a reszta się ułoży.

AgnieszkaKRK31 poproś położne żeby Ci napisały skład tej maści a za groszę w aptece zrobią Ci identyczną.
No i powodzenia!

Co do ubranek to oni tak mówią że są szpitalne, ale zawsze jak zabierają dzieciątko do kąpieli to proszę o ubranka. Wiadomo jak ktoś nie ma to ubiorą w te szpitalne, ale ja osobiście nie polecam, lepiej zabrać swoje.
Nie ma się co obawiać że ubranka zaginą, bo zawsze są oddawane z powrotem z dzidziusiem.

Wow, super informacja.

Ja już rodziłam na Żeromskim niecałe 2,56 roku temu, w gorszych warunkach ale opieka super!

Po CC zwykle leży się na I piętrze, jeśli teraz tak będzie /mam mieć cc 7.03/ to tam - na gin. operacyjnej już są piękne pokoje 2-os. z łazienkami

ooo - jak mnie to cieszy! napisz (napiszcie mamusie) coś więcej o warunkach w Żeromskim teraz, ja rodziłam przez cesarskie cięcie w zeszłym roku w marcu, porodówka była super ale oddział poporodowy na pietrze już średnio (a łazienki i toalety to już w ogóle koszmar!), w tym roku wybieram się tam znowu, tym razem w sierpniu, pewnie znów na cesarkę, bardzo jestem ciekawa jak się tam pozmieniało!

a co do ubranek - warto faktycznie mieć coś swojego, bo jak się np. maluszek obsiusia przy przewijaniu to trzeba po swieże ubranka maszerować na oddział noworodków a jak masz swoje to problem z głowy ;-)

Ostatnia edycja:
Ech moje dziecię postanowiło dłużej posiedzieć w brzuszku... :hmm: Pasowałoby w związku z tym zapisać się na KTG... Tylko nie wiem gdzie dzwonić, na Położniczy na Izbę Przyjęć, do poradni, czy może jakiś specjalny numer jest?

Ech, może jednak coś się jeszcze zacznie :tak:

Ostatnia edycja:
no tak megami - Ty to masz prawo być wkurzona :-) ale powiem Ci, że w sumie to i tak człowiek tak na wygody nie patrzy po porodzie - jesteś tak padnięta, że łóżko jest Twoim głównym królestwem a dzidzia przesłania Ci całą resztę :-) - no, może poza tymi strasznymi łazienkami i kiblami, bo tam chodzisz bez dziecka.. ;-) ale spoko-loko, dasz radę! :-D daj znać jak już będziesz po, oczywiście, jeśli znajdziesz chwilkę czasu! życzę powodzienia!!! :-)

reklama
heh no wiadomo, wiadomo ;)
ja tam nawet nie liczyłam, że na koniec remontu się załapie, ale te puste sale to mnie wkurzyły :D :D
ciekawe czy chociaż porodówka jest dostępna czy nadal ta zastępcza...
mi to w sumie zależy by w miarą po ludzku móc rodzić, a te 2-3 dni jakoś przetrzymam i do domciu :)

Do góry