Fifi, teraz dziewczyny po cc leżą z tymi po sn i z tego co zauważyłam, raczej dobierają tak, żeby ta po sn była w dobrej formie, bo czasem po pionizacji może podać malucha, czy np. śniadanie
Tyle, że po cc jesteś w szpitalu dobę dłużej.
Natomiast patologia jest przed remontem i jak leżałam tam dobę, to własnie łazienka na korytarzu i sala 4 osobowa - także było mocno średnio
ayaboo, po porodzie możesz dać swoje ubranka jeśli masz, lub zabiorą maluszka i dostaniesz szpitalne ubranka. Lepiej wziąć parę ubranek swoich, bo jak maluch uleje, przesika sie lub ubrudzi to nie musisz isc na oddzial noworodkowy po ciuchy tylko sobie przebierasz w swoje. Natomiast pieluszke dostaniesz szpitalna na sali porodowej, potem sobie kangurujecie dwie godziny i jak trzeba bedzie przebrac malucha to tez dostaniesz, natomiast na poporodowych musisz miec swoje. Rozek i kocyk dostaniesz w szpitalu wiec nie musisz miec. Wez sobie czapeczke, do ubrania po kapieli i niedrapki, bo moga sie przydac. Wez sobie tez ze dwie pieluszki tetrowe i flanelowe
Ja mialam w szpitalu 5 kompletow (body z krotkim + pajace). Pamietaj ze w kazdej chwili moze Ci ktos przywiezc potrzebne rzeczy
nie trzeba dokumentu ubezpieczenia. jesli bedziesz na ktg wczesniej to Pani pielegniarka ci sprawdzi status w systemie. Mnie wyskoczylo akurat ze nie jestem ubezpieczona i wyjasnilam sobie w zusie i potem juz bylo prawidlowo