reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Asia, dzown na trakt porodowy w sprawie zwiedzania porodowki, a na ktg, do poradni ginekologicznej i patologii ciazy (moglam przekrecic nazwe) :p Zapisuja chyba po skonczonym 37tc
Kiedy masz usg? Chcecie znac plec drugiego maluszka? :)

Ja mam roznice cos kolo 18 miesiecy i powiem Ci ze pierwsze 2 miesiace byl niezly sajgon, ale przez kolki Zuzi, a teraz juz jest super. :)

reklama
U mnie różnica 26msc. Na szczęście starszak chodzi do żłobka ;-) są momenty zazdrości jak jest w domu ale ogólnie da się ogarnąć :-)

Witam, jestem nowa na forum:) Na ok. 20 lutego mam planowane cc w szpitalu Żeromskiego. Pierwszą córkę 6 lat temu też rodziłam tam przez cc. Mam pytanie jak teraz wyglądają sale poporodowe po cc w tym szpitalu? Pozdrawiam.

Dzięki dziewczyny.
Na pewno zadzwonię i się umówię. Znalazłam dwa numery.:
Poradnia Ginekologiczna i Patologii Ciąży tel. 12 622 94 17
Izba Przyjęć Ginekologiczno-Położnicza tel. 12 622 95 01

Fifi82 -
jeśli masz chwilę wolnego czasu to może wybierz się obejrzeć oddział. Ja pewnie też przejadę zobaczyć co i jak. Wprawdzie nie tyle interesuje mnie wygląd szpitala, co rozmowa z położnymi.

Co do moich maluchów - oczywiście chcemy znać płeć drugiego dziecka - jakoś nie wyobrażam sobie kompletowania wyprawi nie wiedząc czy będzie to chłopiec czy dziewczynka. Spodziewam się, że pierwszych kilka miesięcy to będzie sajgon, tym bardziej, że babcie daleko, w tym jedna ciągle pracuje. No ale cóż - musimy dać radę. Mam tylko nadzieję, że Adaś do tego czasu nauczy się chodzić. Trzymany za rączki już maszeruje pewnie przed siebie, więc jest szansa.

Ostatnia edycja:
Fifi, sale porodowe takie - Zobacz załącznik 662798 ta jest najwieksza akurat, pozostale nie maja wanny, wiec sa odpowiednio mniejsze. A poporodoweZobacz załącznik 662799 takie 2-3 osobowe z lazienkami. Sa na dwoch pietrach. ja dwukrotnie lezalam na 1 pietrze w salce 2-osobowej :) tyle ze ostatio ponad dobe lezalam sama, bo sasiadke wypisali do domu ;) Lazienki takie Zobacz załącznik 662802

Asia, uu to sie nameczysz z brzuszkiem i noszac Adasia...

Dziękuję Wam bardzo:) Tak jak pisałam miałam cc 6 lat temu i pamiętam że leżałam potem na sali 6 osobowej i niestety było to trochę krępujące bo moja córka strasznie płakała i pewnie przeszkadzało to innym mamom... Poza tym łazienka była na końcu korytarza i zasłabłam w połowie drogi. Wiem że opieka jest super i wiem że to nie hotel ale warunki wtedy były ciężkie. Wtedy leżałam nie tam gdzie rodzące sn i zastanawiałam się czy również sale po cc są odremontowane.

Witajcie :)
planuję poród w żeromskim na początku lutego. Czy któraś z forumowiczek może podzielić się opinią dot. wyprawki? na stronie internetowej szpitala jest taka lista, ale przyznaję, że dość skąpa. Czy szpital ma pieluchy i ubranka skoro piszą, że "kilka" i "opcjonalnie"?
i jeszcze jedno pytanie- jak to teraz jest z "aktualnym dokumentem ubezpieczenia"?[FONT=Arial, sans-serif] czy to zastępuje teraz EWUŚ?

[/FONT]dzięki za odpowiedzi!

Fifi, teraz dziewczyny po cc leżą z tymi po sn i z tego co zauważyłam, raczej dobierają tak, żeby ta po sn była w dobrej formie, bo czasem po pionizacji może podać malucha, czy np. śniadanie ;) Tyle, że po cc jesteś w szpitalu dobę dłużej.
Natomiast patologia jest przed remontem i jak leżałam tam dobę, to własnie łazienka na korytarzu i sala 4 osobowa - także było mocno średnio ;)

ayaboo, po porodzie możesz dać swoje ubranka jeśli masz, lub zabiorą maluszka i dostaniesz szpitalne ubranka. Lepiej wziąć parę ubranek swoich, bo jak maluch uleje, przesika sie lub ubrudzi to nie musisz isc na oddzial noworodkowy po ciuchy tylko sobie przebierasz w swoje. Natomiast pieluszke dostaniesz szpitalna na sali porodowej, potem sobie kangurujecie dwie godziny i jak trzeba bedzie przebrac malucha to tez dostaniesz, natomiast na poporodowych musisz miec swoje. Rozek i kocyk dostaniesz w szpitalu wiec nie musisz miec. Wez sobie czapeczke, do ubrania po kapieli i niedrapki, bo moga sie przydac. Wez sobie tez ze dwie pieluszki tetrowe i flanelowe
Ja mialam w szpitalu 5 kompletow (body z krotkim + pajace). Pamietaj ze w kazdej chwili moze Ci ktos przywiezc potrzebne rzeczy ;)
nie trzeba dokumentu ubezpieczenia. jesli bedziesz na ktg wczesniej to Pani pielegniarka ci sprawdzi status w systemie. Mnie wyskoczylo akurat ze nie jestem ubezpieczona i wyjasnilam sobie w zusie i potem juz bylo prawidlowo ;)

reklama
Thriade, powiem Ci ze na pierwsych zajeciach szkoly rodzenia przyszlo kilka par ktore nie byly zapisane i je wszystkie dopisali :))) ale to bylo 2 lata temu ;)

Do góry