reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Thriade,ja rodziłam w Żeromskim na początku marca i kiedy chciałam zapisać się do szkoły rodzenia to wolny termin był dopiero na maj ;-) dlatego proponuje zadzwoń już teraz i się zapisz wcześniej jak coś to zawsze możesz zrezygnować i jakaś dziewczyna wskoczy na Twoje miejsce.

reklama
dokładnie terminy sa polroczne... wiec zapisuj sie juz :) a tak jak pisza dziewczyny najwyzej sie wypiszesz i ktos inny wskoczy :)

Dziewczyny gdyby ktoras byla zainteresowana mam ciuszki do sprzedania po moich Damach. Wiekszosc chodzone przez jedna, bo Ola byla dluga i szczupla, a Zuzia jest krotka i gruba :))) noi wszystkie rozmiary zimowe i letnie, bo urodze w innych porach roku. Mam tego strasznie duzo i nie nadazam wystawiac, wiec jak by byl ktos chetny to pisac PW.
Zapraszam na licytacje pierwszej partii rozm. 56 :p
Zestaw Ubranek dla dziewczynki r.56 wyprawka 30szt (4940661890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja chyba też zdecyduję się na Żeromskiego. Wasze opinie brzmią zachęcająco. Nie zależy mi na pięknych, komfortowych salach tylko profesjonalnej opiece dla mnie i dziecka.
Napiszcie mi proszę, czy Waszym zdaniem ilość położnych na porodówce i oddziale poporodowym jest wystarczająca? Mają czas na indywidualną rozmowę z pacjentką i pomoc (np. w karmieniu)? Po moich doświadczeniach z Siemiradzkim wolę dmuchać na zimne.
Jak teraz wygląda sytuacja z parkingiem? Gdzieś czytałam, że to najdroższy parking w Krakowie (5zl/h). Nadal tak jest? Można zaparkować gdzieś w niedalekiej okolicy czy jest się zmuszonym do korzystania z niego?

Hej :)
jesli chodzi o polozne to maja czas i mam wrazenie ze widza wiecej niz powinny :) Mialam kryzys po porodzie - babyboom to uwierz ze przegadalysmy godzine w nocy dopoki mi nie przeszlo :) Pomagaly przystawiac mala, tlumaczyly wszystko.
Parkind do porodu wjazd jest za darmo - mozesz nawet stac kilkanascie godzin :) A potem faktycznie 5 zl godzina albo 30 zl doba. Mozna tez parkowac na pobliskich osiedlach ;)

Ja auto zostawilam na osiedlu vis a vis szpitala. Położne rzeczywiście mają czas i dużo cierpliwości:-)
Joanna myślę, że szpital spełnia Twoje oczekiwania :-)

Dzięki dziewczyny.
Nie chciałabym się kolejny raz wpakować w taki młyn jaki jest na Siemiradzkiego. Po moich problemach z karmieniem Adasia, wolę poszukać miejsca, w którym ktoś będzie mieć dla nas więcej czasu. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie nam lepiej.
Pozdrawiam.

Na pewno będziesz zadowolona. Mozesz sie wybrac ogladnac porodowke i porozmawiac z położnymi. Zadzwoń sobie wcześniej i spytaj tylko czy akurat nie sa wszystkie salki zajete.
Szybciutko drugi maluch - gdybys miała jakieś pytania nie tylko dot. Szpitala pisz pw.

Pewnie się tam wybiorę, jak znajdę chwilę czasu. Taka rozmowa z położną w małym gronie na pewno więcej wyjaśni niż wycieczka w tłumie zwiedzających :). Wiecie może gdzie najlepiej zadzwonić w sprawie oglądnięcia szpitala?
A i jeszcze jedno - czy można u nich robić zapisy KTG przed porodem? Jest tam jakaś osobna przychodnia przyszpitalna, czy po prostu na Izbie Przyjęć? Gdzie najlepiej dzwonić, żeby się na taki zapis umówić?

wesolutka85 - faktycznie różnica wieku będzie niewielka, +/- 13 miesięcy :). Mam nadzieję, że ogarniemy taki duet, szczególnie jeśli junior(ka) przejmie charakterek po braciszku, którego wszędzie pełno i ciężko za nim nadążyć. Flegmatyk to nam się nie trafił ;).

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Na ktg można chodzić przed porodem tylko dobrze jest zadzwonić jakiś tydzień wcześniej i się umówić. Są wydzielone dwa miejsca przy ip z łóżkami do ktg. Numeru nie pamiętam, ale brałam ze strony szpitala, wystarczy że wpiszesz szpital Żeromskiego prodowka ;-)
Różnica wieku fajna;-) na początku jest ponoć troszkę ciężko ale chyba kwestia organizacji :-)

Do góry