reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

dziewczyny a orientujecie sie jak to jest po cc
pytałam położną ale nie zrozumiałam co ona odpowiedziała
jest sie na tych normalnych 2-3 osobowych salkach na tym piętrze co porodówka czy na górze ?
no i co jak nie ma miejsc na tych nowych ładnych salach ? Ląduje sie po cc na patologi ??
Jakoś sobie tego nie wyobrażam, wspomnienia z patologi mam koszmarne ;/
Więc tak ,po cc jest sie na tych salach 2-3 osobowych na tym pietrze co porodówki ,ale jak ja byłam na patologi wcale nie wspominam tego źle poznałam fajne położne i fajne dziewczyny z którymi dzielę się doświadczeniami, i właśnie jedna z nich rodziła w pon i było zatrzęsienie porodów więc po cc dali ją najpierw na ginekologie (znajduje się nad patologią )a potem jak się zwolniło miejsce to, była piętro wyżej nad porodówkami ,tam gdzie powinny być po naturalnych.Więc zależy jaki ruch ,ale widać ,że cesarek dużo na pon umawiają.

reklama
Więc tak ,po cc jest sie na tych salach 2-3 osobowych na tym pietrze co porodówki ,ale jak ja byłam na patologi wcale nie wspominam tego źle poznałam fajne położne i fajne dziewczyny z którymi dzielę się doświadczeniami, i właśnie jedna z nich rodziła w pon i było zatrzęsienie porodów więc po cc dali ją najpierw na ginekologie (znajduje się nad patologią )a potem jak się zwolniło miejsce to, była piętro wyżej nad porodówkami ,tam gdzie powinny być po naturalnych.Więc zależy jaki ruch ,ale widać ,że cesarek dużo na pon umawiają.

czyli po naturalnych nie leżą na tym piętrze co porodówka? tam tylko po cc ?
i góra też wyremontowana ?

rozumiem że tak samo jak patologia to ginekologia nad patologią nadal pamięta czasu prehistoryczne :p

witajcie, ja was podczytuje od jakiegos czasu, tez sie zdecydowala na porod w zeromskim, mam nadzieje ze sn. termiin mam na koniec lutego. udalo mi sie wczoraj zapisac na szkole rodzenia na styczen, jakims cudem byly jeszcze miejsca, z czego strasznie sie ciesze, powodzenia zycze niebawem rodzacym

Po naturalnych leżą na górze (też jest wyremontowana), a cesarki na dole tam gdzie porodówka- w teorii tak jest z praktyką inaczej, bo jak mają zatrzęsienie porodów to dają gdzie jest miejsce a jak tam nie ma na nowym, to dają na prehistoryczny oddział ginekologiczny ,dopóki na tamtym właściwym nic się nie zwolni ,a przeważnie po południu się już coś zwalnia, bo są obchody i wypisują szybko jak jest ok, mnie po cc wypisali po 2,5 dnia

Ostatnia edycja:
milka1984, będziemy razem chodzić na szkołę rodzenia i może spotkamy się na porodówce. Ja mam termin na 20 lutego! :-)

ja mam jeszcze pytanie o cc
jest sie całkowicie nagim na tym stole ?
I jak po zabiegu? Ubierają czy takim gołym sie jest i tylko czymś przykryją ?
Bo czytałam ze do cc w żeromskim trzeba sie rozebrać
Na ujastku cały czas byłam w koszuli i tylko mi podnieśli ją wysoko do góry

pasja - rozbierasz się na sali operacyjnej do naga i podczas cięcia jesteś rozebrana, przykryta specjalną chustą, po operacji przenoszą Cię ze stołu operacyjnego na łóżko i przykrywają prześcieradłem lub kołdrą i tak jedziesz na oddział poporodowy - tam położne ubierają Cię w Twoją koszulę.

pasja - rozbierasz się na sali operacyjnej do naga i podczas cięcia jesteś rozebrana, przykryta specjalną chustą, po operacji przenoszą Cię ze stołu operacyjnego na łóżko i przykrywają prześcieradłem lub kołdrą i tak jedziesz na oddział poporodowy - tam położne ubierają Cię w Twoją koszulę.
dziękuje, przynajmniej wiem czego się spodziewać
a ubierają od razu po przewiezieniu?
pytam po po pierwszej cc na ujastku było mi strasznieeee zimno, cała się trzęsłam
no i nie pozwolono mi przez 6 godzin nawet głowy unieść więc nie wiem jak by mnie ubrały

ubierają od razu po zabiegu na sali poporodowej ale trzęść się i tak będziesz, bo to nie z zimna tylko od znieczulenia ;-) ja rodziłam w lipcu, w najgorsze upały a trzęsłam się pod kołdrą jak osika :-D

a ubiorą Cię na leżąco, bez Twojej "pomocy" i też przez 6-7 godzin nie będziesz pogła unosić głowy - potem Cię "uruchomią" czyli wstaniesz ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ubierają od razu po zabiegu na sali poporodowej ale trzęść się i tak będziesz, bo to nie z zimna tylko od znieczulenia ;-) ja rodziłam w lipcu, w najgorsze upały a trzęsłam się pod kołdrą jak osika :-D

a ubiorą Cię na leżąco, bez Twojej "pomocy" i też przez 6-7 godzin nie będziesz pogła unosić głowy - potem Cię "uruchomią" czyli wstaniesz ;-)

dziękuje :*
no ja miałam cc tez w upał sierpniowy i się trzęsłam jak galareta, położna mnie dwoma kołdrami przykryła i nic nie dało, całą noc mnie tak telepało

Do góry