reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

u mnie na pierwszym usg róznica między terminem om a usg był jeden dzień,później im ciaza byłą starsza to dzidek na usg był starszy o tydzień,dwa a teraz znowu jak już jestem na finiszu to sie okazało że jest mniejszy:confused:
ale podobno najlepiej trzymac sie terminu z pierwszego usg bo jest najwiarygodniejsze:tak:
płeć poznałam w 12 tyg a ruchy pierwsze tak ok 18:happy:

a Ty nie rodzisz jeszcze ?? :) bo ja czekam na opowieści porodowe od Ciebie :-D:-D:-D
masz jakieś zwiastuny zbliżającego sie porodu ?

reklama
a Ty nie rodzisz jeszcze ?? :) bo ja czekam na opowieści porodowe od Ciebie :-D:-D:-D
masz jakieś zwiastuny zbliżającego sie porodu ?

no kurcze maluch jakoś nie chce wyjsc.wypadł mi we wtorek czop i mam już 2 cm rozwarcia ale młody jakiś niezdecydowany a przekonuje już go na różne sposoby:-)
we wtorek ide na ktg to zobaczymy jak sie sprawy mają:happy:

no kurcze maluch jakoś nie chce wyjsc.wypadł mi we wtorek czop i mam już 2 cm rozwarcia ale młody jakiś niezdecydowany a przekonuje już go na różne sposoby:-)

eee, czyli jednak coś się ruszyło :) bo jak czop odszedł i jest rozwarcie to super :)
powodzeniaaaaaa tak czy siak bo to już niedługo !!!
ech chciałabym być już tak jak Ty na finiszu :)

eee, czyli jednak coś się ruszyło :) bo jak czop odszedł i jest rozwarcie to super :)
powodzeniaaaaaa tak czy siak bo to już niedługo !!!
ech chciałabym być już tak jak Ty na finiszu :)
nie dziękuje.strasznie mi sie dłuży tak końcówka.ale z tym rozwarciem to moge i z tydzień albo dwa chodzić więc nie nastawiam się na rychłe rozwiązanie:no:
tak czy siak już bliżej niż dalej więc wkrótce dam znać jak było:-):-)

Ooo to ja mam podobną sytuację :) też we wtorek wypadł mi czop i na ktg wyszły delikatne skurcze, a rozwarcie mialam na 1,5 palca, ale maluch jakoś się nie pali do wyjścia. Co prawda czasami robi fałszywe alarmy i nadzieję że to JUŻ, ale za jakiś czas wszystko odpuszcza :( Też mam we wtorek ktg, może nasze szkraby zdecydują się wyjść w tym samym czasie :)

Cześć Dziewczyny,
śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale to mój pierwszy wpis :) termin mam na 19.09 i będę rodzić w żeromskim. Chciałam Was spytać jak się umawia na ktg? na jaki numer się dzwoni i jakie są terminy? trzymam kciuki za wszystkie Mamy - szczególnie mocno za wrześnióweczki :)

Ooo to ja mam podobną sytuację :) też we wtorek wypadł mi czop i na ktg wyszły delikatne skurcze, a rozwarcie mialam na 1,5 palca, ale maluch jakoś się nie pali do wyjścia. Co prawda czasami robi fałszywe alarmy i nadzieję że to JUŻ, ale za jakiś czas wszystko odpuszcza :( Też mam we wtorek ktg, może nasze szkraby zdecydują się wyjść w tym samym czasie :)
Hehe może się wrescie zdecydują wyjsc:)Mój też robi fałszywe alarmy a skurcze na ktg mam czasem do 100 sięgające i nic:confused:

Cześć Dziewczyny,
śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale to mój pierwszy wpis :) termin mam na 19.09 i będę rodzić w żeromskim. Chciałam Was spytać jak się umawia na ktg? na jaki numer się dzwoni i jakie są terminy? trzymam kciuki za wszystkie Mamy - szczególnie mocno za wrześnióweczki :)
musisz zadzwonić do poradni ginekologicznej i sie umówić.nie wiem jak z terminami teraz.126440144 wew 417

Dzięki za odpowiedzi :-) Dziewczyny powiedzcie mi czy miałyście dużą różnicę w terminach wyznaczanych przez ostatnia miesiączkę, a usg? Bo akurat taki pech, że jak zawsze zaznaczam miesiączki, tak w maju tyle się działo, że nie zaznaczyłam, a w połowie czerwca okazało się, że jestem w ciąży ;-) Miałam w miarę regularne cykle, więc orientacyjnie wyznaczyłam termin, ale wg usg, po mierzeniu malucha mam już tydzień różnicy.
Kiedy poznałyście płeć Dzieciaków i poczułyście ruchy Maleństwa?
Cześć ja miałąm termin z mies na 25 czerwiec ,a z usg 1 lipiec i w efekcie 5 lipca urodziłam przez cc, czyli 10 dni od wyznaczonego terminu ,małej się nie śpieszyło ,ale miała zielone wody i zaburzenia ASP ,więc tak naprawdę nie wiadomo jaki termin był by właściwy.Pierwsze ruchy poczułam ok 17-18 tyg więc podobnie jak inne dziewczyny,a płeć w 15tyg, ładnie się ułożyła:)pozdrawiam

reklama
dziewczyny a orientujecie sie jak to jest po cc
pytałam położną ale nie zrozumiałam co ona odpowiedziała
jest sie na tych normalnych 2-3 osobowych salkach na tym piętrze co porodówka czy na górze ?
no i co jak nie ma miejsc na tych nowych ładnych salach ? Ląduje sie po cc na patologi ??
Jakoś sobie tego nie wyobrażam, wspomnienia z patologi mam koszmarne ;/

Do góry