reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

u mnie na pierwszym usg róznica między terminem om a usg był jeden dzień,później im ciaza byłą starsza to dzidek na usg był starszy o tydzień,dwa a teraz znowu jak już jestem na finiszu to sie okazało że jest mniejszy:confused:
ale podobno najlepiej trzymac sie terminu z pierwszego usg bo jest najwiarygodniejsze:tak:
płeć poznałam w 12 tyg a ruchy pierwsze tak ok 18:happy:

a Ty nie rodzisz jeszcze ?? :) bo ja czekam na opowieści porodowe od Ciebie :-D:-D:-D
masz jakieś zwiastuny zbliżającego sie porodu ?

reklama
a Ty nie rodzisz jeszcze ?? :) bo ja czekam na opowieści porodowe od Ciebie :-D:-D:-D
masz jakieś zwiastuny zbliżającego sie porodu ?

no kurcze maluch jakoś nie chce wyjsc.wypadł mi we wtorek czop i mam już 2 cm rozwarcia ale młody jakiś niezdecydowany a przekonuje już go na różne sposoby:-)
we wtorek ide na ktg to zobaczymy jak sie sprawy mają:happy:

no kurcze maluch jakoś nie chce wyjsc.wypadł mi we wtorek czop i mam już 2 cm rozwarcia ale młody jakiś niezdecydowany a przekonuje już go na różne sposoby:-)

eee, czyli jednak coś się ruszyło :) bo jak czop odszedł i jest rozwarcie to super :)
powodzeniaaaaaa tak czy siak bo to już niedługo !!!
ech chciałabym być już tak jak Ty na finiszu :)

eee, czyli jednak coś się ruszyło :) bo jak czop odszedł i jest rozwarcie to super :)
powodzeniaaaaaa tak czy siak bo to już niedługo !!!
ech chciałabym być już tak jak Ty na finiszu :)
nie dziękuje.strasznie mi sie dłuży tak końcówka.ale z tym rozwarciem to moge i z tydzień albo dwa chodzić więc nie nastawiam się na rychłe rozwiązanie:no:
tak czy siak już bliżej niż dalej więc wkrótce dam znać jak było:-):-)

Ooo to ja mam podobną sytuację :) też we wtorek wypadł mi czop i na ktg wyszły delikatne skurcze, a rozwarcie mialam na 1,5 palca, ale maluch jakoś się nie pali do wyjścia. Co prawda czasami robi fałszywe alarmy i nadzieję że to JUŻ, ale za jakiś czas wszystko odpuszcza :( Też mam we wtorek ktg, może nasze szkraby zdecydują się wyjść w tym samym czasie :)

Cześć Dziewczyny,
śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale to mój pierwszy wpis :) termin mam na 19.09 i będę rodzić w żeromskim. Chciałam Was spytać jak się umawia na ktg? na jaki numer się dzwoni i jakie są terminy? trzymam kciuki za wszystkie Mamy - szczególnie mocno za wrześnióweczki :)

Ooo to ja mam podobną sytuację :) też we wtorek wypadł mi czop i na ktg wyszły delikatne skurcze, a rozwarcie mialam na 1,5 palca, ale maluch jakoś się nie pali do wyjścia. Co prawda czasami robi fałszywe alarmy i nadzieję że to JUŻ, ale za jakiś czas wszystko odpuszcza :( Też mam we wtorek ktg, może nasze szkraby zdecydują się wyjść w tym samym czasie :)
Hehe może się wrescie zdecydują wyjsc:)Mój też robi fałszywe alarmy a skurcze na ktg mam czasem do 100 sięgające i nic:confused:

Cześć Dziewczyny,
śledzę wątek od jakiegoś czasu, ale to mój pierwszy wpis :) termin mam na 19.09 i będę rodzić w żeromskim. Chciałam Was spytać jak się umawia na ktg? na jaki numer się dzwoni i jakie są terminy? trzymam kciuki za wszystkie Mamy - szczególnie mocno za wrześnióweczki :)
musisz zadzwonić do poradni ginekologicznej i sie umówić.nie wiem jak z terminami teraz.126440144 wew 417

Dzięki za odpowiedzi :-) Dziewczyny powiedzcie mi czy miałyście dużą różnicę w terminach wyznaczanych przez ostatnia miesiączkę, a usg? Bo akurat taki pech, że jak zawsze zaznaczam miesiączki, tak w maju tyle się działo, że nie zaznaczyłam, a w połowie czerwca okazało się, że jestem w ciąży ;-) Miałam w miarę regularne cykle, więc orientacyjnie wyznaczyłam termin, ale wg usg, po mierzeniu malucha mam już tydzień różnicy.
Kiedy poznałyście płeć Dzieciaków i poczułyście ruchy Maleństwa?
Cześć ja miałąm termin z mies na 25 czerwiec ,a z usg 1 lipiec i w efekcie 5 lipca urodziłam przez cc, czyli 10 dni od wyznaczonego terminu ,małej się nie śpieszyło ,ale miała zielone wody i zaburzenia ASP ,więc tak naprawdę nie wiadomo jaki termin był by właściwy.Pierwsze ruchy poczułam ok 17-18 tyg więc podobnie jak inne dziewczyny,a płeć w 15tyg, ładnie się ułożyła:)pozdrawiam

reklama
dziewczyny a orientujecie sie jak to jest po cc
pytałam położną ale nie zrozumiałam co ona odpowiedziała
jest sie na tych normalnych 2-3 osobowych salkach na tym piętrze co porodówka czy na górze ?
no i co jak nie ma miejsc na tych nowych ładnych salach ? Ląduje sie po cc na patologi ??
Jakoś sobie tego nie wyobrażam, wspomnienia z patologi mam koszmarne ;/

Do góry