reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

wiecie, w sumie wydaje mi się, że najlepiej poczekać, ja się nic nie dzieje, bo jednak po podawanej oksytocynie boli dużo bardziej niż po własnej i zawsze to lepiej, żeby poród się odbył całkiem naturalnie <no chyba, że się chce albo musi cesarkę>, bo zwyczajnie łatwiej człowiek dochodzi do siebie później. ja bym najwolała, żeby Mała się sama zaczęła już rodzić, a nie żeby musieli coś wywoływać:/

Ja rodziłam dwa razy pierwszy zaczął się sam a drugi wywoływany i uwazam ze lepszy byl drugi fakt bardziej bolało ale szybko poszlo,także nic się nie bójcie życzę wam szybkich porodów.

reklama
Ja byłam dzisiaj na ktg na IP, ale oczywiscie nic sie nie dzieje, wszystko pozamykane:/ Do poradni na ktg mam isc w poniedzialek, zobaczymy co powiedzą. Czy beda cos mowic o zostawieniu w szpitalu, ale wydaje mi sie ze przetrzymaja mnie mnie i po Nowym Roku każą sie zgłosic...

Candy a ile po terminie byłas jak zaczęli Ci wywoływac drugi poród??

Wg usg bylam 5 dni po terminie tylko lezalam tam 4 dni wczesniej bo mnie wzieli na obserwacje po tym jak sie przewrócilam,i po tych kilku dniach mialam rozwarcie na 3palce a zero skurczy i stwierdzili ze nie ma mnie co dluzej meczyc i podlączyli oxytocynę.

Wg usg bylam 5 dni po terminie tylko lezalam tam 4 dni wczesniej bo mnie wzieli na obserwacje po tym jak sie przewrócilam,i po tych kilku dniach mialam rozwarcie na 3palce a zero skurczy i stwierdzili ze nie ma mnie co dluzej meczyc i podlączyli oxytocynę.

A czułas może w jakiś sposób że robi Ci się to rozwarcie? Jestem już 4dni po drugim terminie i skurczy zero :/ wczoraj miałam rano jakiś śluz z brązowymi niteczkami ale tylko raz i dalej nic... :((

Candy i ile czasu mineło od podłaczenia oxy do urodzenia dzidziusia? Agnieszka ten sluz brązowy z niteczkami to pewnie czop śluzowy. Przewaznie odchodzi cały ale zdarza sie ze wychodzi w częciach:)

Od rana mam jakby rwę kulszową boli po prawej stronie i dochodzi do nogi myślicie że coś się zaczyna dziać? Myśle żeby jechac na Żeromskiego ale mam daleko i kolejny raz jechac żeby mnie odesłali do domu to już ponad moje siły przecież ile można jeździć...

dziewczyny jak ja już marzę aby być po...a termin z usg mam na 1 lutego:( ciagnie mnie często brzuch do dołu,mam dziwne skurcze od jakiś 2 tyg raz na jakiś czas mnie złapie...zgagę ...i takie dziwne parcie w dole...3 mam wizytę to dowiem się może czy coś wcześniej się nie urodzi.

reklama
dziewczyny jak ja już marzę aby być po...a termin z usg mam na 1 lutego:( ciagnie mnie często brzuch do dołu,mam dziwne skurcze od jakiś 2 tyg raz na jakiś czas mnie złapie...zgagę ...i takie dziwne parcie w dole...3 mam wizytę to dowiem się może czy coś wcześniej się nie urodzi.

Ja tak miałam pod koniec 7msc i okazalo sie ze skrocila sie szyjka. Lekarka kazała leżec 4tygodnie na lewym boczku i nic nie robić dosłownie a teraz...wlasnie dzis zaczyna sie 42tydzien a mały nie chce wyjść :(

Do góry