reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

W końcu ktoś konkretny. Dzięki Ci baaardzo ;) a w ZUSie byłam to babka mi głupot nagadała że dwa tyg przed porodem a ja do niej ze skąd mam wiedzieć kiedy urodze haha i sama zaczęła się zastanawiać więc dała mi nr na infolinie, raz tam zadzwonilam i juz konkretniej mowila ale wolalam sie upewnic czy mam czas do tych 2tyg po ;) dzieki wielkie jeszcze raz :)

reklama
W końcu ktoś konkretny. Dzięki Ci baaardzo ;) a w ZUSie byłam to babka mi głupot nagadała że dwa tyg przed porodem a ja do niej ze skąd mam wiedzieć kiedy urodze haha i sama zaczęła się zastanawiać więc dała mi nr na infolinie, raz tam zadzwonilam i juz konkretniej mowila ale wolalam sie upewnic czy mam czas do tych 2tyg po ;) dzieki wielkie jeszcze raz :)

No ja wlasnie też gdzieś widzialam ze 2 tygodnie przed trzeba sie deklarowac pracodawcy ale zadzwonilam do zus na infolinie i trafilam na konkretna kobiete ktora mi wszystko wytlumaczyla.
Polecam sie na przyszlosc;)

Byłam już kilka razy w Żeromskim na badaniach i wszystko ładnine, pięknie tylko przeraża mnie że drzwi główne na porodówke są otwarte, wszystko słychać i widać a do toalety z prysznicem trzeba przejść więc wszyscy cię widzą...

Agnieszka ja rodziłam w sali 3, przy toalecie więc nikt mnie nie widział na szczęście. ale powiem Ci, że w pewnym momencie jest Ci wszystko jedno :-D

Ja rowniez zalowalam, ze przy salach nie bylo lazienek, bo niestety ta jedna byla w nienajlepszym stanie jesli chodzi o czystosc- ubikacja zakrwawiona, a pod prysznicem nachlapane, w brodziku stala woda. I pomimo bolu utkwilo mi to w pamieci ;). Poporodowa lazienka byla za to bardzo czysta- ja mialam 1- osobowa sale, a dziewczyny z drugiej strony tez bardzo dbaly i zostawialy wszystko w najwyzszym porzadku :).

A co do wstydu- przy duzym rozwarciu juz sie o tym nie mysli- potwierdzam.

reklama
Kobietki mam pytanie- jakie sa sale poporodowe ( w sensie ilosci osob na sali)?
Ja juz rodzilam co prawda, ale nie dane mi bylo wycieczkowac sie po oddziale.

Do góry