reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Evvella skurczy brak:) a dlatego tak długo bo uznali,że ciąża jest ok 2 tygodni młodsza tak wychodziło na tych pierwszych usg ale też wydaje mi się za długo byle bym wytrzymała i żeby było już po:)

Mysza mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie bo ja byłam w takim szoku,że lekarz powiedział żebym była na to cc z badaniami a jakie trzeba mieć badania do cc i kiedy je robić??

reklama
nikol pewnie chodzi o te podstawowe - ostatnia morfologia, mocz, do tego gbs i grupa krwi i jak to ma być ciecie to jeszcze na pewno układ krzepnięcia.
Nic więcej nie kojarzę.

nicol jeszcze do tych badań to na pewno WR i żółtaczka, tylko mi nie kazała robić nowej tylko wziąć ten pierwszy wynik. Na krzepliwość to jest ATTP i IMR - są ważne 2 tygodnie. Mi lekarka powiedziała dzisiaj żeby wziąć ze sobą wszystkie badania jakie się ma z całej ciąży żeby się nie okazało że czegoś brakuje.

A ja już po wizycie - KTG ok, skurczy brak, ale za to niespodzianka na usg, mały jest już bardzo nisko, nie mogła zmierzyć mu główki i ile waży bo spojenie go już zasłania, niby wyszło 2800 ale mówi że na bank jest ponad 3kg. Karta ciąży zamknięta, za tydzień mam już odstawić magnez w ogóle i teraz zapisy już w szpitalu. Na samolocie wyszło że szyjka się trzyma ale czuć już główkę jak się pcha, wód coraz mniej i najprawdopodobniej nie doczekam do terminu. Się okaże:-) dla mnie to dobre wieści bo nie mogę już funkcjonować z tym drętwieniem palców u rąk, ani spać ani jeść masakra.

nikol o ten układ krzepnięcia to możesz się dowiedzieć w szpitalu, bo oni też na miejscu robią. Ja miałam swój, a mnie nie zapytali i pobrali krew- nie mówiąc do czego. Dopiero mój lekarz zainterweniował że mam te wyniki.
Ja uważam że warto zrobić i od razu iść pod skalpel, niż czekać tam na miejscu na wyniki.
W diagnostyce zapłaciłam 27zł za całość.
Aaa jeszcze hiv na pewno. Ale to pewnie masz w karcie ciąży wpisane te co wymagają jak lekarz uzupełniał.
Usg robią na miejscu na ip.

Wierzyć mi się nie chce że moja mała córeczka ma już tydzień... dopiero co do szpitala jechaliśmy.

Ale tu pustki:-(

Dziewczyny odezwijcie się:tak:

Ja zapisałam się jeszcze na środę na ktg i dopytam dokładnie lekarza jakie mam mieć te badania:tak: no chyba,że do środy nie wytrwam;-)
Dzięki dziewczynki za odpowiedź:tak:
Mysza a po cięciu też są sale poporodowe 2 osobowe??bo jak w 2010r urodziłam to lezałam w 5 osobowej:tak: i od razu miałaś córeczkę przy sobie??

Tak się teraz zaczynam denerwować tym wszystkim:-(

Ostatnia edycja:
nikol leżysz na tych nowych salach z łazienkami, one są 2 lub 3 osobowe. Dzidzię masz od razu przy sobie. Choć są problemy z miejscami i u mnie było tak, że zaraz po cięciu przewozili na chwilę na salę dwuosobową obok porodówek i po jakiś 2 godzinach dopiero na te docelowe sale jak porobili wypisy i się miejsca zwolniły.

hej dziewczyny,

nie odzywałam się tak długo bo ta końcówka mnie po prostu wykańcza. Ciągłe drętwienia rąk przy najprostszych czynnościach doprowadza mnie do szału a moje palce to serdelki, do tego doszedł mi ogromny ból tak jakby w środku w pośladku z lewej strony i nie mogę się normalnie poruszać, spać, siedzieć jednym słowem masakra. Gdyby nie to wszystko mogłabym się cieszyc ciążą do terminu, a w takiej sytuacji chce urodzić już jak najszybciej, tylko nie wiem jak ja z tym bólem będę leżała i parła:-(
Mysza czy Ty też puchłaś przed porodem? Jeżeli tak to zeszło Ci to po porodzie szybko? Napisz jak Wam się układa z malutką w domu? Spacerujecie już?
Nicol jak samopoczucie? nic cię nie bierze?

Evvella ja też mam problem z tym dretwieniem palców praktycznie nie mam w nich czucia w ogóle najgorzej jest z samymi opuszkami palców na szczęście już nie długo no i palce mam tez grube musiałam nawet obrączkę zdjąć:-(
Źle sie już bardzo czuję nie wiem jak ja jeszcze tydzień wytrzymam,noce są koszmarne i coraz częściej łapia mnie skurcze w środę mam ktg to zobaczymy może wcześniej mnie potna:tak: Boje sie tego wszystkiego jak nie wiem:-(

Właśnie Mysza po jakim czasie wyszłaś na pierwszy spacerek?

reklama
nicol chodzisz na ktg do Żeromskiego? ja już właśnie zakończyłam prywatne wizyty i teraz będę jeździła na zapisy do szpitala, pierwszy mam na wtorek. Mam nadzieje, że szybko pójdzie, biorę pepsi ze sobą na bank bo mój maluszek coś nie bardzo chce współpracować na ktg i zawsze śpi:-D a z tym moim bólem to nie wiem jak dam radę leżeć w jednej pozycji. Liczę też że lekarka zrobi mi jeszcze raz usg i oszacuje mniej więcej jego wagę. A Twój maluszek ile waży?

Do góry