reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Dzięki Angella za info, w takim razie nie zmieści się... no nic będę kombinować jutro.

Nicol
chyba jednak ja będę ostatnia, podobnie jak Tobie drętwieją mi palce zwłaszcza w nocy i strasznie mnie to irytuje bo mnie to budzi a wtedy już nie mogę usnąć. :baffled:

reklama
ja łóżeczko tez już dawno skręcone mam i nawet wsio ubrane już i całośc przykryłam coby się nie kurzyło;-)
też jestem zwarta i gotowa...wiec teraz będzie się dłużyło...

Angella a materacyk polecam wyciagnąć z folii i wietrzyć na balkonie...bo tak dziwnie smierdzą chemią

Evella - tak jak piszę Angela to jest wymiar wewnątrz...ale ta ramka to nie jest taka gruba przeciez wiec powinien się zmieścić (chyba , że łóżeczko masz jakieś ekstra wymyślne)

a porodu też się boję jak cholera:szok:

Sporo nas się uzbierało na ten wrzesień :):):)

Ja gbsa robiłam w diagnostyce na Olszańskiej we wtorek więc dzisiaj będę dzwonić czy już są wyniki.

Torba też jeszcze nie spakowana ale w weekend już będzie bo t takie mam plany żeby do niedzieli była gotowa. W każdym razie wszystko przygotowane tylko powrzucać.

Moje łóżeczko mną po zew wymiarach długość 125cm dokładnie to 124,7. Firma Klupś.

Miłego dnia

o dzięki, to mnie uspokoiłyście bo mam wymiary łóżeczka w standardzie 120X60 więc jeżeli będzie w całości 125 to się zmieści.....dzisiaj się okaże

kurcze, dziewczyny też tak macie że jak się obudzicie w nocy to już nie możecie zasnąć??!! Ja od 4 dni budzę się koło 4-5 i koniec spania. Kiedyś byłam prawdziwym śpiochem, a teraz to ja nie wiem co ta ciąża ze mną robi heh, dopiero później muszę iść na drzemkę. Z drugiej strony może to przygotowanie przed nocnym wstawaniem z maluszkiem?

A ile płaciłyście za GBS'a? bo ja u mojej gin 40 zł.

W diagnostyce za sam wymaz z pochwy 25 zł

Też miewam czasami takie noce ale ja się z reguły budzę ok 2-3 nie śpię do 4 i później odsypiam. Choć ostatnio odpukac nocki bardzo fajne

no to prawie o połowę taniej, ja chodzę prywatnie do ginki i pewnie dlatego drożej, bo to nie na NFZ. Całą ciążę wszystkie badania musiałam płacić mimo ubezpieczenia, ale to cena za prywatne wizyty, jednak wolę tak niż być w przychodniach gdzie maja niezbyt dobre opinie co do opieki nad ciężarnymi. Teraz mam znowu wykonać multum badań końcowych, ale mam też iść na wizytę do internisty i to ją poproszę o skierowanie.

A tak z innej beczki - macie zrobiony PLAN PORODU??
Miłego dnia - zapowiada się słoneczny ale przyjemny:happy2:

Evvela ja też chodzę prywatnie do lekarza i badania też na własną rękę wszystkie robię w diagnostyce na Olszańskiej.

A co to za badania na końcówkę masz zrobić?
Ja robiłam teraz morfologie, kiłe no i ten gbs. Mocz robiłam w ubiegłym tygodniu to już nie powtarzam bo przez całą ciszę nie miałam problemów z wynikami

no ja też w diagnostyce wsio robię:-) dobrze, że mają kartę stałego klienta to zawsze te parę % jest taniej, ale GBS to lekarka pobrała i wysłała z gabinetu.

A badania końcowe to w zasadzie takie jak piszesz, do tego mam magnez i żelazo bo miałam na granicy normy, WR, cukier na czczo, i na krzepliwość krwi ATPP i IHR.

reklama
Do góry