reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

hej,
ja byłam na tych targach ...właśnie wróciłam. w sumie troszkę się rozczarowałam...na darmowe usg się niedopchałam bo jak ja przyszłam to lista byłam juz zamknięta. byłam za to na ktg ale jakiś ciulowy sprzęt mieli , spadały mi te czujniki ,gubilo cały czas tętno bo dziecko się wierciło serducho słyszałam ale nie mogło zrobic zapisu (bo za słaby sygnał) i wogóle nie było przycisku do oznaczania ruchów dziecka...ech!

w sume ja juz calosc wyprawki mialam więc te stosika to mnie nie interesowaly...bylo sporo z wozkami i fotlikami. w jednym tylko kupilam termometr i pare pierdółek, których mi brakowało...w sumie b.dobre ceny były (marki canpol i lovi)

ja na ktg idę w czwartek 29-tego na 10.00
a wasze lekarki umawiają się z Wami na ktg w szpitalu i po zapisie badają robią usg czy cos?

tez mam lekarza z żeromskiego - dr. Czekajski;)

reklama
ja też właśnie wróciłam z targów, w sumie myślałam, że będzie to o wiele większe a tu raptem kilka namiotów. Rzeczywiście ceny mają hurtowe więc się opłaca, ja prawie się skusiłam na ręczny laktator tommee tippee bo był za 139zł plus w komplecie z dwoma butelkami plus smoczki plus pojemniki na przechowywanie mleczka i taki większy pojemnik na małe - ale jednak zaczekam i zobaczę czy w ogóle będę go potrzebowała bo w 1 ciąży ani raz nie używałam tak samo jak sterylizatorów do butelek.
Można się tam obłowić o gratisy bo na każdym stoisku coś dają. Jedyne co kupiłam to taką zabawkę na łóżeczko i do wózka spirale z wiszącymi rybkami:-) Co mi się jeszcze podobało to te książeczki czarno białe - polecają je bardziej dla niemowlaków niż kolorowe. Chyba kupię taką ale zabawkę miękką bo rzeczywiście bardziej jest kontrastowa niż kolorowa.
Aninek dr. Nowak przyjmuje na os. Centrum D

magdzia ja mam KTG robione w gabinecie przed wizytą- a później lekarka sprawdza czy nie ma skurczy już, czy są ruchy(mój akurat poszedł sobie spać) tętno maluszka. Od teraz będę je miała co wizytę czyli drugie 05.09. A później to nie wiem, może już mnie skieruje do poradni w Żeromskim, poprzednio tam jeździłam ale wtedy nie miała KTG w gabinecie. Jak się już pod koniec ciąży malec mało co rusza to pamiętam, że kazali napić się przed zapisem gazowanego napoju to zawsze działało.
Masz dr. Czekajskiego , to wizyty masz na Oświecenia?

Na pieluchy DADA jest teraz promocja w biedronce do jutra, dwie paczki kosztują 50 zł, a w paczce dwójek (3-6kg) jest 78szt. A co ciekawe producentem biedronkowych DAD jest ten sam producent co oryginalnych PAMPERSA,a wcześniej miałam już próbki pojedyńczych sztuk i tych i tych drugich więc różnicy nie zauważyłam. Więc stwierdziliśmy że niema co przepłacać jak i tak to do kosza idzie ( a mają pozytywne opinie Instytutu Matki i Dziecka i takie tam pierdoły), a oryginalne pampersa kosztują za paczkę koło 48zł. A my za 200zł kupiliśmy 8 paczek.

A ja zapis KTG mam w prywatnym gabinecie mieć przed wizytą.

Dziewczyny orientujecie sie ile wcześniej trzeba sie umówic na ktg??i czy można telefonicznie się umówić??A jeśli tak to podajcie prosze nr.tel. bo nie mam a też specjalnie nie chce mi sie jechać bo troszkę drogi mam:)
Też zachaczyłam dziś o targi,ale najwięcej skorzystała moja córa:)

nikol bezpiecznie pewnie tydzień wcześniej. Nr znajdziesz na stronie szpitala lub przez google.

Angella ale te pieluchy normalnie chyba coś koło 28zł kosztują. Czy dużo więcej.
Ja przy synku pod koniec używałam 4 Dady i bardzo sobie chwaliłam. Ale nie wiem jak te mniejsze choć sporo osób chwali.

Mysza tak one normalnie kosztują 28.99zł, ale na takiej ilości zaoszczędziliśmy 30zł (więc kupiliśmy paczkę więcej w tej samej cenie). Może niewiele, ale zawsze coś. A i tak musieliśmy kupić większą ilość, żeby nie latać po każdą paczkę,

Nikol dziewczyny które rodziły w lipcu pisały że tydzień wcześciej trzeba się zarejestrować na KTG w szpitalu, nr to: 12 622-94-17. Można się rejestrować od 37tyg podobno. Ja nie zapisuje się do szpitala, bo mam prywatnie robione, ale w razie czego odpisałam numer jak zwiedzałam porodówkę:)

Angella bardzo Ci dziękuje za telefon:tak:
Jejku coraz bardziej sie zaczynam stresować a najbardziej tym,że nie mam jeszcze badań do szpitala,a dopiero w środę mam wizytę u gina i musze wytrzymać

reklama
Ależ tu cisza nastała..... wszystkie poszłyście rodzic czy nie ma siły pisać?????
I nadeszła jesienna aura i już czuje jak ten wrzesień nadchodzi dużymi krokami.

Mimo, że nie ma upałów to dopadła mnie nieprzyjemna dolegliwość zwana zespół cieśnia nadgarstka, ponoć zdarza się często w ciąży zwłaszcza pod koniec. Palce mam spuchnięte i nadgarstki, aż czerwone. A noce to masakra nie da się spać inaczej niż prawie na siedząco z wyprostowanymi rękami, bo jak tylko zegnę to drętwieją na potęgę co doprowadza mnie do szału. Do tego brzuch mi zaczął bardzo ciążyć zwłaszcza podczas chodzenia z ogromnym parciem na pęcherz - kibelek co 15 minut. Koniec przyjemności bycia w ciąży:-(

A jak Wasze samopoczucie na koniec ??

Do góry