reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Ninuszka ja też w dwie się będę pakować. Jedną dla dzidziusia, jedną dla siebie i męża. Ciuszki dla dziecka na wyjście + jakieś jedne w razie jak się wybrudzi.

reklama
Czyli po CC tez sie krwawi że trzeba te wielkie pampuchy nosić, kurde nawet nie wiedziałam:/
Ale dużo ciuszków brałaś dla dziecka? Bo niby teraz to trzeba tylko pampersy, chusteczki nawilżane, pare tetrowych i w zasadzie tyle:/

tak, tak samo, obkurcza się macica i towarzyszy temu krwawienie i ból jak przy okresie (szczególnie podczas karmienia - warto o tym pamiętać i zmienić podkład przed karmieniem, żeby nie było wpadki ;-) )

ja wzięłam do szpitala tylko jedne ciuszki dla córki - na wyjście ale drugiego dnia zaraz po kąpaniu i przebraniu w świeże ciuszki zaliczyłyśmy wpadkę i Natka mi zasikała całe body i jakoś głupio mi było iść po kolejne ciuszki na oddział noworodków więc ją przebrałam w te na wyjście a mąż dowiózł mi jeszcze jedne, więc moim zdaniem warto mieć na wszelki wypadek 2 komplety (teraz bym się już tak nie obciachowała ale wiadomo - może to się zdarzyć np. w nocy i szukaj tu kogoś kto ma klucz od magazynu i Ci wyda czyste ubranko)

A ja to się tak zastanawiam nad pewną intymną sprawą...
Otóż jak to jest, kiedy się leży po porodzie w siatkowych majtkach i z podkładem, a lekarzy przychodzi i chce badać...? :sorry:
Czy pacjentkę się wcześniej informuje, że lekarz/położna będzie oglądać krocze i ma się jakoś "przygotować"?

Ale Wy w jednej torbie macie ciuchy dla siebie i kosmetyki i np te biszkopty do chrupania po porodzie? Zmieściłyście sie? Bo ja to prawie kolanem torbe gniotłam zeby się wcisnąć:p

No ale dobra, majtki w dół, podmyć się trzeba......ale lekarz od naszego podmycia przyjdzie do naszego pokoju dopiero za 15 min i wtedy co? Przecież w ciągu tych 15 min może sie niezły potop w kroku zrobić, a jesli nie potop, to mimo wszystko lekko zakrwawiona wagina to chyba niefajny widok...:zawstydzona/y: Może dla lekarza to normalka, ale ja bym się czuła bardzo niekomfortowo w takiej sytuacji:confused2:

krakowianka tez sie nad tym zastawnawiam:zawstydzona/y:

ninuszka moje torby (jedna dla dziecka druga dla siebie) sa jak na wczasy tygodniowe, biszkopty kupiłam ale jeszcze nie spakowałam bo sie nie zmiściły:-)
i chyba musze wziąść jakąs podreczna torebkę jeszcze :tak:

reklama
Aleks33 gdzie w końcu będziesz rodzić, zdecydowałaś się? Jak w ogóle samopoczucie u takiej prawie 100% mamusi:-D? Czujesz, że za parę dni wszystko się zmieni....?

Do góry