reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Ja też już spakowana, w piątek mam pierwsze KTG :-)

Dziewczyny gdzie w Kraku można kupić dobre i niedrogie bawełniane karmniki bez fiszbinów? chcę kupić do szpitala i na pierwszy nawał, a w jakieś lepsze się zaopatrzę jak mi się laktacja ustabilizuje.

Ostatnia edycja:
Myszos a oglądałaś te w H&M? Z tego co mi się kojarzy nie są jakieś bardzo drogie.

Ja jeszcze min. 7 tygodni muszę przetrwać. Niestety na leżąco :-( Ale dam radę :tak:

myszos - ja kupowałam w Entliczku i była zadowolona.

twilight - u mnie terminowo podobnie a będę miała cesarkę, więc pewnie tydzień, dwa wcześniej niż termin więc może się spotkamy na porodówce ;-)

myszos - też jest sklep Myszka na miodowej z karmnikami:) ja kupiłam na allegro takie wielkie cycorniki i wyglądam w tym jak stara baba - te staniki wyglądaja na mnie jak te co sprzedaja na jakimś bazarku:p

Tak sie zastanawiam czy jak jest sytuacja że jedziemy rodzić naturalnie a sie okazuje ze bedzie CC to normalne majtki można ubrac? Bo spakowałam tylko siatkowe ale jakby wyszło CC (tfu tfu tfu tfu tfu!!!) to jakie mam ubierac?:/

I jeszcze pytanko do tych spakowanych już:D zmieściłyście sie ze wszytskim do 1 torby? Bo te podkłady poporodowe to mi kupe miejsca zabrały:/ pieluchy tak samo:/ chyba kosmetyki i jedzonko wcisne doi takiej innej mniejszej tam gdzie dokumenty:/ bo nie dam rady inaczej:/ ale sie wkurzałam przy tym pakowaniu:/

ninuszka - te siatkowe są po cesarce też wygodniejsze - po pierwsze krwawisz mocno tak czy siak, więc podkłady bella na początku idą w ruch a takie majtki łatwo po prostu założyć i wywalić do kosza po użyciu, poza tym masz szycie i wielki plaster i wygodne są wtedy te wyższe majtki siatkowe, szew nie uwiera Cię w tą ranę (w paczuszce masz 2 pary - niskie i wysokie). No a poza tym one są też dobre potem po powrocie do domu, ranę po cesarce powinno się dużo wietrzyć, ciżżko to robić jak się krwawi a te majtki siatkowe przepuszczają powietrze i jak odkleisz opatrunek to one trzymają Ci podpaskę ale nie ograniczają dostępu powietrza do rany..

ja byłam spakowana w 2 torby - jedną dla siebie drugą dla dziecka i uważam, że tak jest najwygodniej

Ostatnia edycja:
reklama
ninuszka - te siatkowe są po cesarce też wygodniejsze - po pierwsze krwawisz mocno tak czy siak, więc podkłady bella na początku idą w ruch a takie majtki łatwo po prostu założyć i wywalić do kosza po użyciu, poza tym masz szycie i wielki plaster i wygodne są wtedy te wyższe majtki siatkowe, szew nie uwiera Cię w tą ranę (w paczuszce masz 2 pary - niskie i wysokie). No a poza tym one są też dobre potem po powrocie do domu, ranę po cesarce powinno się dużo wietrzyć, ciżżko to robić jak się krwawi a te majtki siatkowe przepuszczają powietrze i jak odkleisz opatrunek to one trzymają Ci podpaskę ale nie ograniczają dostępu powietrza do rany..

ja byłam spakowana w 2 torby - jedną dla siebie drugą dla dziecka i uważam, że tak jest najwygodniej

Czyli po CC tez sie krwawi że trzeba te wielkie pampuchy nosić, kurde nawet nie wiedziałam:/
Ale dużo ciuszków brałaś dla dziecka? Bo niby teraz to trzeba tylko pampersy, chusteczki nawilżane, pare tetrowych i w zasadzie tyle:/

Do góry