reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Dziewczyny zaraz trochę po nadrabiam...
Chciałam tylko zameldować się w dwupaku ;p
Od niedzielnej burzy nie miałam internetu... w końcu komputer męża się połączył a mój nadal nie chce;p

U nas dalej brak postępów porodowych, skurczy nie ma...
Wczoraj miałąm ktg w żeromskim i wychodzi na to, że badanie zależy od tego na jakiego lekarza trafisz, wczoraj była taka przecudowna młoda lekarka i zrobiła mi i badanie i usg- dziewczynie przede mną tak sama, a termin mam na sobotę wg om :)
A teraz idę patrzeć kto rodzi a kto się obija;p

reklama
Sallyna, Ola -ja też chodzę do dr. Ufnalewskiego :-D Świetny lekarz! Właśnie jestem po dzisiejszej wizycie,na razie córcia rośnie, wszystko w porządku u mnie. Wkrótce robię badanie na GBS...Pozdrawiam!

Margosieńka ja to w myslach z 5 razy cie rozpakowałam!! Oczekiwałam ze właśnie dzisiaj albo jutro odezwiesz sie z relacją z porodu, a ty mówisz ze nadal dwupak, ehhh to się rozczarowałam hehehe.

Co do ktg to dobrze wiedzieć ze są też inni lekarze jednak :), ja mam nadzieje ze może w piatek trafie na kogos innego :D. A na tym wczorajszym usg poza przepływami, to sprawdzają jeszcze wage bejbika?

A samo badanie jak? slyszałam ze czesto na końcówce bywa bolesne i troche mam stracha :|. Jakies rozwarcie u ciebie chociaż? Kiedy kolejne ktg?

Komp mojego męza wczoraj sie popsuł właśnie i też burze obstawiam. Własnie dzisiaj do naprawy go dotaszczyłam :(.

Asia mnie tez jakiś parszywy humor dopadł niedawno, zjem obiad i chyba wyruszam w drugi spacer bo na polku to mi jakoś lepiej się robi :), oblece jeszcze imbramowski i nakupie truskawek na koktail :-)

Dziewczyny ja już w domu po KTG, zapis wyszedł prawidłowy i nie zostałam zbadana. Po drodze wstąpiłam do biedronki i powiem Wam ze poczułam ze nagle zrobiło mi się troszkę mokro, przyjechałam do domu pobiegłam do łazienki i zobaczyłam że moja wkładka jest mokra i teraz nie wiem czy to wody zaczeły mi się troszkę sączyć czy to upławy, nie ma to zapachu, przed chwilą byłam siusiu i jak ubrałam majtki i wstałąm to znów poczułam się troszkę mokro. Doradzcie dziewczyny co robić, nie jestem z krk a nie chce znów jechać do szpitala i dowiedzieć sie ze to fałszywy alarm.

Kalita- przepływów chyba dr nie sprawdzała, przynajmniej nic nie mówiła:)
Na pewno sprawdzała wody i łożysko i wagę też podała :)
Szyjka tylko nieznacznie skrócona- ale w naszym przypadku to jednak postęp... he he he :)

Badanie robiła mi na leżance od usg nie na samolocie (co mnie trochę zdziwiło ale ok) nic nie bolało, lekko potem tylko plamiłam :)
Pani dr naprawdę cudowna się wczoraj trafiła ;p
Następne ktg też mam w pt ;p

Też myślałam, że jak w końcu uda mi się do Was wrócić to będzie więcej rozpakowanych ;p

Edita poczekaj jeszcze trochę i zobacz czy dalej coś będzie lecieć...
Koleżanka mówiła, ze jej lekarz twierdził, że jeżeli wody będą się sączyć to wkładka w końcu sama zacznie się odklejać, a sama wydzielina nie jest w stanie tego dokonać... ale ile prawdy w tej teorii to sama nie wiem...

Edita, wody płodowe na ogól są takie cieplutkie. Najlepiej sprawdzać je papierkiem lakmusowym. Masz ujemnego czy dodatniego gbs?
Jeśli ujemny to poczekałabym jeszcze i poobserwowała siebie, ale jesli GBS dodatni i to jednak wody płodowe się sączą to pojechałabym do jakiegokolwiek szpitala żeby sprawdzili czy to napewno to (masz blisko jakiś szpital? nie koniecznie Żeromskiego)
A kto byl dzisiaj na dyżurze? Dr Ruda?

reklama
Do góry