reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

girin a nie mowilam :tak: trzymam kciuki szybkiego porodu! :D

just_krk tak dostaje sie niebieskie pudelko :) ale szalu nie robi, sudocrem, mala oliwka hippa, jakas herbatka na laktacje -1 saszetka, 2 pampersy chyba, male oapkowanie chusteczek pampers i chyba tyle :) lepsze opakowanie jest na szkole rodzenia

a co do gbs to byc moze wyjdzie Ci dodatni wtedy czeka sie dluzej na wynik, bo te drozdze czy cos tam moga sie rozwijac do 2 tygodni, a jak jest ok to wynik jest szybciej.

w szpitalu termin porodu ustala sie wg metody naegelego

reklama
ja byłam na KTG dzień po terminie i mnie dr Ruda nie zbadała - standardowo 'zapis prawidlowy', a na drugi dzień rodziłam ;)

Kalita
user-offline.png
Ja zaczęłam od ostrego dyżuru dopiero później zostałam pokierowana na izbę przyjęć ginekologiczno-położniczą. Najlepiej zapyta na forum Narutowicza bo nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd.

Sallyna, juz wynik powinnaś mieć. Ja miałam pobierane wymazy w środe raniutko i już w piatek wieczorem wyniki pojawiły sie w systemie. Ogólnie czeka sie od 3-5 dni, wiec cos długo u ciebie to trwa. Zadzwons obie jutro i dopytaj sie.

Już raniutko dzisiaj zadzwoniłam i są wyniki GBS. Wszystko ujemne a już się martwiłam, że coś rośnie, ale swoje wyczekałam:-(

OLaWieliczka ja też chodzę do dr. Ufnalewskiego, on kiedyś pracował w Żeromskim, więc i tutaj również nie ma problemu z KTG. Dla mnie ten lekarz to cudo w porównaniu z tym w ramach NFZ.

Girin trzymam kciuki za pomyślny spokojny poród.

Ostatnia edycja:
Sallyna, juz wynik powinnaś mieć. Ja miałam pobierane wymazy w środe raniutko i już w piatek wieczorem wyniki pojawiły sie w systemie. Ogólnie czeka sie od 3-5 dni, wiec cos długo u ciebie to trwa. Zadzwons obie jutro i dopytaj sie.

Kurcze to mnie też nastraszyłyście bo dziś 8 dzień od pobrania a wyników nie ma. Robiłam to badanie w Lux medzie i tam mi powiedzieli, że na wyniki się czeka 7 dni roboczych więc może jeszcze nie ma się co martwić :)

Girin trzymaj sie! a my trzymamy kciuki :)

Ola dzieki, tak sobie myśle ze jakby mnie w piatek nie zbadali w Zeromskiego to chyba umowie sie na ktg do ujastka (chyba zaczynam swirować).

Karuzela, mi lekarka zawsze kazala kierować sie data z OM a nie z I czy jakiegokolwiek USG. Jak chodze na ktg to podaje date porodu wg ost. miesiaczki czyli własnie termin na jutro, ale z moich obserwacji sprzed 9miesiecy wynika że owulacja była później niż te standardowe 14 dni wiec i termin z I usg (czy kolejnych, bo zawsze pokazywały że Lila jest mniejsza) by sie dosyć zgadzał.

Just-krk ja wczoraj bylam w luxmedzie powtorzyc jeszcze badanie na gbs i pani położna mówiła ze 3-5 dni się czeka, ale napewno są wyjatki więc sie nic nie martw :).

Girin ja też trzymam kciuki :) może już akurat jest po :):)
A w ktorym tyg robilyscie GBS? ja w 36 tyg , a mój lekarz ginek nastraszył mnie , że tym można się w kazdej chwilii zarazic...

Girin ja też trzymam kciuki :) może już akurat jest po :):)
A w ktorym tyg robilyscie GBS? ja w 36 tyg , a mój lekarz ginek nastraszył mnie , że tym można się w kazdej chwilii zarazic...

Ja robiłam w 35 tyg. Na rozpisce badań miałam, że należy je zrobić między 35 a 37 tygodniem. Nie wiem jak jest z prawdopodobieństwem zarażenia się, ale zawsze można badanie powtórzyć później a na wypadek jakby dzidziuś chciał wcześniej wyjść to wynik warto mieć już teraz :)

reklama
Tweety ja robiłam jakies 4-5 tyg temu. Wyszedl wtedy ujemny, ale poniewaz własnie bardzo łatwo mozna go złapać (droga kropelkową), to postanowiłam dla swojego świetego spokoju zrobić go teraz jeszcze raz, skoro i tak mam to badanie w pakiecie i nic za nie nie płace :).

Ja juz po porannym spacerku, schody też zaliczone :D, jeszcze sprzątanie mnie czeka :D

Do góry