reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Iguana - ja chodze do metramedu do Moskały i płacę 100 zł za wizytę :/ to zależy od lekarza?

Widocznie tak. Jak ostatnio byłam to zapłaciłam nieco więcej bo 150 zł, ale mi pobrali materiał na cytologię tak dla mnie, po porodzie. I to był mój ostatni raz tam, bo pani doktor znowu szybko, szybko...a badanie jak zwykle po łebkach i dość mało delikatnie....także kończę moją przygodę z MetraMedem.

Zdecydowałam się na Żeromskiego. Zwiedzaliśmy porodówkę i mąż też był zachwycony. Więc jeden problem z głowy. Teraz tylko zmiana lekarza. Kurczę powiem Wam, że na prawdę byłam mile zaskoczona :-)

Ninuszka najpierw byliśmy na Galla, więc może dlatego jestem zaskoczona. ;-) Po prostu- ładnie, czysto, wszystko nowe i tak porządnie wyglądające ;-) No i sporo miejsca, dużo akcesoriów. Także ogólnie na wielki plus. :-)

Ninuszka najpierw byliśmy na Galla, więc może dlatego jestem zaskoczona. ;-) Po prostu- ładnie, czysto, wszystko nowe i tak porządnie wyglądające ;-) No i sporo miejsca, dużo akcesoriów. Także ogólnie na wielki plus. :-)
Twilight, a pytałaś może czy nadal tak jest, że tylko kobiety po cc leżą na tym wyremontowanym, a te po sn dają na patologię?

A ja mam takie pytanie troche z innej beczki teraz:/ jak wyglada sprawa ze znieczuleniem? W ogóle bierzecie czy nie? Jakie plusy, jakie minusy?

Ninuszko to moje pierwsze dziecię więc nie doświadczyłam na własnej skórze, ale ja będę na pewno chciała znieczulenie, jakoś nie czuję się na tyle odważna żeby znieść aż taki ból. Z tego co słyszałam to chyba wadą jest to że poród jest wydłużony i większe jest prawdopodobieństwo użycia kleszczy lub próżnociągu ze względu na brak czucia. Ale podejrzewam że gdyby było to tak niekorzystne to kobiety w ogóle by się na nie nie decydowały

Myszos jak byłam to położna która nas oprowadzała potwierdziła, że póki co cesarki leżą na nowym. Ja planowo dopiero w lipcu się tam pojawię do rozpakowania więc mnie już na pewno na wyremontowanym położą. Pytaliśmy kiedy w końcu otworzą nowy oddział i kobieta powiedziała, że "na dniach", ale to chyba jakaś mantra powtarzana nie wiadomo ile już razy. :/
Ninuszka na ten moment idę na chojraka i nie będę brać znieczulenia. Ale każę sobie zrobić badania, w razie jakbym nie mogła już wytrzymać. Położna też mnie trochę pocieszyła, że można stosować alternatywne metody łagodzenia bólu, nie tylko ZZO (masaż prysznic, leki przeciwbólowe) i powiedziała, że najlepiej zdać się na "rozkazy" położnej asystującej przy porodzie :-)

reklama
Jak ostatnio byłam to zapłaciłam nieco więcej bo 150 zł, ale mi pobrali materiał na cytologię tak dla mnie, po porodzie. I to był mój ostatni raz tam, bo pani doktor znowu szybko, szybko...a badanie jak zwykle po łebkach i dość mało delikatnie....także kończę moją przygodę z MetraMedem.

Dziwne, dr Olszańska prowadziłą moje dwie ciąże w 2009 i 2011/12 r, za każdym razem pełny profesjonalizm, żadnego straszenia o którym piszesz, ale rzetelna informacja i na prawdę opieka na 100%... więc tutaj się nie zgodzę z Tobą, ale co osoba to opinia.

Do góry