reklama
Iguana_
Fanka BB :)
Iguana - ja chodze do metramedu do Moskały i płacę 100 zł za wizytę :/ to zależy od lekarza?
Widocznie tak. Jak ostatnio byłam to zapłaciłam nieco więcej bo 150 zł, ale mi pobrali materiał na cytologię tak dla mnie, po porodzie. I to był mój ostatni raz tam, bo pani doktor znowu szybko, szybko...a badanie jak zwykle po łebkach i dość mało delikatnie....także kończę moją przygodę z MetraMedem.
twilight
Zdecydowałam się na Żeromskiego. Zwiedzaliśmy porodówkę i mąż też był zachwycony. Więc jeden problem z głowy. Teraz tylko zmiana lekarza. Kurczę powiem Wam, że na prawdę byłam mile zaskoczona :-)
twilight
Ninuszka najpierw byliśmy na Galla, więc może dlatego jestem zaskoczona. ;-) Po prostu- ładnie, czysto, wszystko nowe i tak porządnie wyglądające ;-) No i sporo miejsca, dużo akcesoriów. Także ogólnie na wielki plus. :-)
Twilight, a pytałaś może czy nadal tak jest, że tylko kobiety po cc leżą na tym wyremontowanym, a te po sn dają na patologię?Ninuszka najpierw byliśmy na Galla, więc może dlatego jestem zaskoczona. ;-) Po prostu- ładnie, czysto, wszystko nowe i tak porządnie wyglądające ;-) No i sporo miejsca, dużo akcesoriów. Także ogólnie na wielki plus. :-)
Ninuszko to moje pierwsze dziecię więc nie doświadczyłam na własnej skórze, ale ja będę na pewno chciała znieczulenie, jakoś nie czuję się na tyle odważna żeby znieść aż taki ból. Z tego co słyszałam to chyba wadą jest to że poród jest wydłużony i większe jest prawdopodobieństwo użycia kleszczy lub próżnociągu ze względu na brak czucia. Ale podejrzewam że gdyby było to tak niekorzystne to kobiety w ogóle by się na nie nie decydowały
twilight
Myszos jak byłam to położna która nas oprowadzała potwierdziła, że póki co cesarki leżą na nowym. Ja planowo dopiero w lipcu się tam pojawię do rozpakowania więc mnie już na pewno na wyremontowanym położą. Pytaliśmy kiedy w końcu otworzą nowy oddział i kobieta powiedziała, że "na dniach", ale to chyba jakaś mantra powtarzana nie wiadomo ile już razy. :/
Ninuszka na ten moment idę na chojraka i nie będę brać znieczulenia. Ale każę sobie zrobić badania, w razie jakbym nie mogła już wytrzymać. Położna też mnie trochę pocieszyła, że można stosować alternatywne metody łagodzenia bólu, nie tylko ZZO (masaż prysznic, leki przeciwbólowe) i powiedziała, że najlepiej zdać się na "rozkazy" położnej asystującej przy porodzie :-)
Ninuszka na ten moment idę na chojraka i nie będę brać znieczulenia. Ale każę sobie zrobić badania, w razie jakbym nie mogła już wytrzymać. Położna też mnie trochę pocieszyła, że można stosować alternatywne metody łagodzenia bólu, nie tylko ZZO (masaż prysznic, leki przeciwbólowe) i powiedziała, że najlepiej zdać się na "rozkazy" położnej asystującej przy porodzie :-)
reklama
AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
Jak ostatnio byłam to zapłaciłam nieco więcej bo 150 zł, ale mi pobrali materiał na cytologię tak dla mnie, po porodzie. I to był mój ostatni raz tam, bo pani doktor znowu szybko, szybko...a badanie jak zwykle po łebkach i dość mało delikatnie....także kończę moją przygodę z MetraMedem.
Dziwne, dr Olszańska prowadziłą moje dwie ciąże w 2009 i 2011/12 r, za każdym razem pełny profesjonalizm, żadnego straszenia o którym piszesz, ale rzetelna informacja i na prawdę opieka na 100%... więc tutaj się nie zgodzę z Tobą, ale co osoba to opinia.