reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Dzieki za wskazówki odnośnie Sz.R :)

Powiecie jeszcze gdzie sie kierować od przystanku? Ja nie znam zupełnie tamtych okolic i znając moją orientacje w terenie to pewnie pojde wszedzie tylko nie tam gdzie trzeba :baffled:.

A na pierwsze zajecia nie trzeba rzeczy do ćwiczeń, dobrze pamietam?

Katerinka - a co Ty tak późno na te "nauki" się wybrałaś? ;) Nie zapisali Cię wcześniej? Byśmy mogły razem z Kurdwanowa jeździć - ale ja już jestem po (zaczęłam w marcu). W każdym razie mam nadzieję że bez problemu uda Ci się dotrzeć.

Podpowiedź też dla Ciebie i pozostałych zmotoryzowanych apropos parkingu - przy szpitalu jest płatny (darmowy tylko w dzień porodu), ale wystarczy podjechać dalej ulicą równoległą do szpitala (mam na myśli kierujących od strony południowego Krakowa) i tam można spokojnie parkować na chodniku (okolica dość charakterystyczna tj. Dom Pogrzebowy + prosektorium :baffled:).

Kalita - co do przystanków MPK i jak się kierować to nie doradzę bo nie wiem, ale masz rację co do ciuchów do ćwiczeń - na pierwsze nie trzeba bo to będą wykłady (zarezerwujcie sobie jakieś 2,5h...), a potem w tygodniu będą ćwiczenia (choć niekoniecznie trzeba się przebierać - jak będziesz mieć jakieś niekrępujące spodnie to ok, poza tym wystarczy tylko zdjąć buty i robisz wygibasy na materacach, workach sako itp. akcesoriach :blink: )

Ostatnia edycja:
Parking płatny i to 5 zł za każdą rozpoczętą godzinę :/ A z parkowaniem na chodniku to tam trzeba uważać bo na ulicy wzdłuż szpitala jest zakaz, dopiero wjeżdżając w osiedle można.

Parking płatny i to 5 zł za każdą rozpoczętą godzinę :/ A z parkowaniem na chodniku to tam trzeba uważać bo na ulicy wzdłuż szpitala jest zakaz, dopiero wjeżdżając w osiedle można.

Zakaz jest ale wzdłuż ulicy tuż przy szpitalu - dlatego napisałam, żeby podjechać dalej w okolice Domu Pogrzebowego (nie doradzam parkowania na zakazie :-p;-)).

Aloha, a ktory to budynek w którym odbywaja sie zajęcia? Jak wchodze na google. maps to widze ze jest ich tam co najmniej kilka :baffled: (naprawde zielona jestem). Wiem że wejście od izby przyjęć ginekologicznej i windą na dół, ale nie wiem gdzie ta IP jest :baffled:. Jakoś oznaczone te budynki są?

Aloha, a ktory to budynek w którym odbywaja sie zajęcia? Jak wchodze na google. maps to widze ze jest ich tam co najmniej kilka :baffled: (naprawde zielona jestem). Wiem że wejście od izby przyjęć ginekologicznej i windą na dół, ale nie wiem gdzie ta IP jest :baffled:. Jakoś oznaczone te budynki są?

Jak wchodzisz przez główną bramę szpitala to nie idziesz do głównego budynku na wprost tylko kierujesz się na lewo - tam za głównym budynkiem właśnie po lewej stronie jest budynek docelowy :blink: tj. Izba Przyjęć (zobaczysz ją na pewno) - a potem faktycznie windą w dół z niekoniecznie przesympatycznym "Panem Windowym" ;-)
Po pierwszych zajęciach zapewne wypuszczą Was drzwiami piwnicowymi, a wtedy to już spokojnie tamtędy można wchodzić, bez "niespecjalnie natarczywej" pomocy ;-) "Pana Windowego" ;-):-)

Ostatnia edycja:
ja trafiłam bez problemu:-D, zajęcia fajne, choć samo wejście do szkoły rodzenia dość specyficzne, przez te nieciekawie pachnące podziemia:szok: Mam nadzieję,że następne spotkanie będzie nieco krótsze, bo dzisiaj to jakieś 2,5 h trwało.....

reklama
Trafiłam :-):-):-D
Ja to ta z wielkim brzuchem w różowym worku która pierwsza poleciała do tylu na sako leżeć ;-)
Mam notatki więc jak jutro znajdę chwile napiszę co było.

Aloha80 wcześniej się nie udało zapisać... Byłam o 16.25 ale juz w okolicy przez 10 min nie znalazłam miejsca...a że cieżko mi się chodzi wolałam na miejsce pojechać... Na szczęście jak wyjezdzalam z parkingu dostałam zniżkę ;-)
Na ćwiczenia juz nie dam rady chodzić bo nie mam z kim Patrycji zostawić ale mi nie zależy... Jak juz zajade na porodowke to poproszę o instruktaż skakania i oddychania :tak: Zwłaszcza ze na30 min ćwiczeń muszę dojechać 15-30 min w jedną stronę...

Do góry