reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

pikoik gratulacje!!
Ale sie rozwinely te akcje porodowe jedna za druga ;)
Dziewczyny nie nadrobie Was, bo zostalam juz sama z Mala, a wolne chwile spedzam na ogarnianie siebie i domu.
Trzymam kciuki za nierozpakowane, za świeże Mamusie, żeby szybko wróciły do formy i za Mamusie doświadczone, żeby miały chwilę czasu dla siebie.
Milk ja chętnie się spotkam na spacery, zawsze to będzie raźniej i wymienimy się doświadczeniami. Tyle że po świętach bo ten tydzień się werandujemy a w przyszłym mamy juz lekko zapchany ;)
Dziewczyny polecacie jakieś miejsce gdzie można zrobić Maluchowi usg bioderek?
W przychodni możemy dostać skierowanie na badanie z nfz, tyle że chyba są takie terminy, że się nie dostaniemy między 4 a 6 tygodniem pfff

reklama
eve dobrze ze jestes juz pod kontrola, na pewno tak jest bezpieczniej i wygodniej. dawaj znac z postępow ;)

co do podkładów to ja mialam jedne belli, i dwie paczki z mothercare. Te z mothercare byly super, duze, bardzo chłonne. Bella nie bylam zachwycona... A juz od kilku dni używam tylko zwykłych always. Mysle ze za dzien czy dwa przejde juz tylko na wkladki..

my dzisiaj wybieramy sie na kontrole do pediatry. trzymajcie kciuki bo dla małego to na pewno będzie duzy stres. dla rodzicó pewnie tez ;)

zaczęłam już odciągać i zamrażać swoje mleczko, więc pierwsze samotne wybycie z domu w najbliższym czasie powoli staje sie realne ;)

Oj betina ale Ci zazdroszcze :-) mmmmm wypad z domu ;-)
ale w sumie na ta pogode to sie nie chce
Ja tez musze zaczac odciagac cos bo tak to Mała cały czas na cycu a jak jej wczoraj dalam wode to bawila sie cumlem z butelki :baffled:

a co tu taki spokój ???
Ludzie mają fantazje :) ząb.jpg

Załączniki

• ząb.jpg
    ząb.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Cześć Kochane :biggrin2:!!!!

Na początek oczywiście PIKOIK OGROMNE GRATULACJE :biggrin2:!! Cudownie mieć już dzidziusia przy sobie :biggrin2:!! Czekam na opis jakie wrażenia po powrocie ze szpitala ;-).

My nareszcie od wczorajszego wieczoru w domu, aż się wzruszyłam, jak wreszcie po miesiącu usiadłam z Małą na rękach w mieszkaniu. Pierwsza noc była cudowna, wyspałam się w czystej, ładnej pidżamce, a nie koszuli porodowej z Margota :-p w czystej, pięknej pościeli, Mała spała w swoim łóżeczku, budziła się jak w zegarku co 3 godziny, więc ostatecznie obudziłam się po 8:00 wyspana. Tylko mąż się nie wyspał, bo on nieprzyzwyczajony do takiego częstego wstawania :-p... Mówił, że gadałam z nim przez sen:
ja "to Ty dzisiaj nie wracasz do domu?"
on "niee, zostanę z Wami w szpitalu"
ja "to dobrze"
on "Kochanie, ale Wy jesteście w domu"...
Poranek z dzidziusiem też był wspaniały ;-), zdążyliśmy z mężem podczas jej drzemek wyprać wszystkie brudy ze szpitala, ugotować dwudaniowy obiad, wieczorem będziemy robić gofry :biggrin2:...

Co do porodów potwierdzam to, co napisała Eve - z 10 zaplanowanych cesarek na 18.03 dotrwały tylko 2...( w tych statystykach jestem też ja ujęta :p ). Szkoda gadać, staram się nie wkurzać już tym rocznym macierzyńskim, i tak zostanę z Antosią w domu rok, niestety pół na wychowawczym :-(.

Dzisiaj była u nas położna środowiskowa! :-D Nawet nie musiałam się kontaktować, już wczoraj przyszła, ale nas nie było i zadzwoniłam, żeby przyszła dzisiaj. W ogóle, nam się chyba z tą położną trafiło, bo taka wyrywna, sama za nas kilka rzeczy w przychodni załatwi. I co jeszcze... okazało się, że pani przez lata pracowała na Patologii Ciąży w Ż. i kumplowała się z moją ulubioną siostrą Elżbietą ;-).

Eve, szukałam Cię na Patologii w dniu, w którym miałaś się zjawić, ale jeszcze Cię nie było, później już nie miałam okazji. Trzymaj się dzielnie, termin już blisko ;-).

Moni, teraz Ty :p?

Do góry