reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Dziewczyny ja chyba zużyłam z 20 paczek :szok: no ale ja to ja ;/
i dalej je używam ... bo co chwile muszę robić okłady z rivanolu a jak nie to z arniki i tak w koło ... ale już zakupiłam normalne z belli i zob jak to będzie :-)

Co do pampersów my też newborny 1 jedna paczka poszła nam ok w 5 dni chusteczki też pampersa używamy ... też chciałam używać dady ale na szczęście nasi goście są hojni i przynoszą albo pampy albo kasę :-D co do kosmetyków używamy nivea tak jak w szpitalu
do pupy stosowałam linomag ale teraz używam bephanten

Betina tak jedną dwie szklaneczki koperku :-)
no My wietrzenia mamy za sobą ... dziś byliśmy w urzędzie i w szpitalu na mojej kontroli + Natalii morfologii :-)

reklama
20 paczek:szok: Na buka... mam nadzieję, ze mnie to ominie:-D
Aninek z tego co pisałaś kiedyś wynika, że masz podobne okolice do moich (bieżanów)...
Zastanawiam się- bo Dziecko rejestrujemy na os. zgody, meldujemy na wielickiej, a becikowe też na zgody? Mąż będzie składał, a on meldunkiem też pod zgody podchodzi i trochę już się zgubiłam w którym urzędzie co :)

Margosia Tak ale ja zmieniam co chwila :baffled: a ze sa przewiewne wole nie ryzykowac podpaskami ;/ sama wiesz

Tak na Zgody jest rejestracja (dziwnie dla mnie to brzmi :confused:) bo rodzimy w Hucie, Meldunek podajesz od razu gdzie chcesz aby dziecie było zameldowane (u nas to Bieżanów), na Wielickiej odbiera się tylko nr pesel, a co do becikowego to w pokoju bodajże 120 udzielają wszystkich info na ten temat i obojętne gdzie się złoży wniosek -> tak mi powiedziała Pani, nie dowiadywałam się niestety bo byliśmy z Małą i jechaliśmy do szpitala jeszcze

Margosia widze ze ty już sporo zakupów masz, a ja nic poza ciuszkami...., których mam tyle że nie wiem czy młoda wszytskie je założy :D, a mama nadal kupuje, bo jak mówi oprzeć się nie może :D.

Aninek, 20 szt!! OMG! kurde mam nadzieje ze u mnie aż tyle nie bedzie potrzeba, oggranicze się do 5-6 opakowań chyba, a jak zostanie to obdaruje koleżanki z terminami na później :).

Kurde ja nawet w temacie podpasek jestem zielona, bo cale życie tamponów używam, ale zdaje sobie sprawe że po porodzie to tampony się nie nadają :(

Dziewczyny, entliczek na dobrego pasterza juz jest otwarty i bogatszy o gorne piętro i szerszy asortyment. Jakby któraś miala slep niedaleko to polecam jeśli chodzi o oglądanie chociażby wózków bo calkiem spory wybór, niestety ceny już nie zachęcaja :baffled:

dziewczyn my sie rozpakowalismy sn 17.03 o godz 13.00.:-D
pozazdroscilismy marcepanowej..hihi
Mikolaj wazy 3980kg i ma 56cm,wody zaczely mi sie saczyc o 18 w sobote i tak znalazlam sie na izbie przyjec.
poki co dochodzimy do siebie porod bylciezki. wiec idzie nam powoli. opowiemy z domu.
monia teraz twoja kolej..:happy2:

Pikoik gratulacje dla Ciebie i całuski dla Mikołaja :)

Kalita sporo już mamy:tak: W sumie nam zostały do kupienia takie "największe rzeczy" typu mebelki (szafa, komoda) łóżeczko wózek... Mąż ma zastój w pracy, ja nie mam dochodu więc wszystko musieliśmy rozłożyć w czasie, bo z pieniążkami krucho ;)
A wiadomo, że niedługo zaczną się częstsze wizyty u gina a to tez trochę będzie kosztować :))

Zresztą mój mąż po doświadczeniach Marcepanowej i jej długiego pobytu w szpitalu powiedział, że to się wszystko nie zepsuje a on sam nie ma nawet pojęcia co te wszystkie śmieszne nazwy znaczą, więc wolałam go przygotować na wszelki wypadek :))

Pikok - gratulacje!!! Duzy chłopiec :)
Jejku i znowu będziemy miały opis porodu. Super.

Ja wybieram sie na KTG i do lekarza w czwartek, zobaczymy co tam słychac u mnie i Eryka ??

Pikoik - Gratuluje Synusia:) Właśnie coś tak za cicho siedziałaś :-) Ech....Tul Syneczka, Ty wracaj do Zdrówka, a Mąż niech się Wami opiekuję ;-)

reklama
Pikoik - serdeczne gratulacje!! :), widzważniee że synuś niecierpliwy, bo już kilku h do 18stego nie wytrzymał. Najważniejsze ze wasza dwójka zdrowa :)

Margosia, ja własnie na L4 siedze w domu, (przedwczesnym zresztą bo do końca kwietnia planowałam pracować, ale co zrobić, zdrowie małej najważniejszym i bezwzględnym priorytetem) i przeglądam gazetki z promocjami i zastanawiam się co kupić. U nas na szczęście oboje pracujemy z M a z pracy mam pakiet medyczny wiec przynajmniej podstawowe koszty badań i wizyty są za darmo :) ale tak czy inaczej przy dziecku jest mnóstwo wydatków, a teraz skoro czasu mam aż nadmiar to przeglądam neta, a za oszczędzoną kasiorkę chcę sesję brzuszkową sobie urządzić :). Jak opowiadałam M o Marcepanowej to też sie biedak przejął i tak jak mówisz, te rzeczy sie nie zepsują ;-)

Ciekawe co tam u Eve...

Do góry