reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Hej, ja robilam zakupy tutaj: Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wiele godzin spedzilam na porownywaniu i jednak wychodzi taniej niz Myszka, biorac pod uwage czas stracony na przejazdy i koszty, tutaj 10 zl za przesylke (naprawde wielkie pudlo) wydaje mi sie calkiem ok. Polecam!

aaa co do pieluszek, my kupilismy Pamper Premium Care, na te piewsze dni, tygodnie, jesli jest aktualnie promocja, cena jest taka jak Dady - za 78 sztuk 39zł w Realu bylo jakies 2 tyg temu - promocje sprawdzam tu: promobaby.pl

reklama
Pytanie juz do mamusiek, jakich pieluszek używacie? Pampers czy innej firmy?

Pomału zaczynam kompletować liste zakupów dla dzieciaczka, czy możecie polecic kogoś z allegro u kogo zaopatrywałyście się w pierwsze pieluchy, kosmetyki i innego rodzaju rzeczy dla maluszka? Macie jakieś zdanie na temt firm? J&J, Nivea, inne?

I jeszcze jedno, ile ręczniczków jest potrzebnych dla bobasa (tych z kapturkiem).

Bede wdzięczna za wszelkie opinie, te pozytywne jak i negatywne.

Zdania nie mam wyrobionego jeszcze żadnego- sama rozumiesz he he he :)

Ale mogę Ci w teorii odpisać ;)

Co do kosmetyków zdecydowani jesteśmy na babydream z rossmana, z pieluch na początek będą dady, około 2-3 miesiąca chcemy przejść na wielorazówki :) )

Ręczniki z kapturkiem mamy dwa- rozmiarowo jeden mniejszy, drugi duży i na razie nie planujemy więcej, jak zabraknie to użyjemy normalnego bez kapturka ;)

Odnośnie allegro to kupowałam koszule do karmienia u tego użytkownika (GR-AN ), więc od razu wzięłam kilka innych przydatnych rzeczy (nie porównywałam ich cenowo więc nie wiem jak wychodzi, ale paczka doszła następnego dnia po zamówieniu więc jest ok);-)

Dzielcie sie kobietki swoim szczesciem, dzielcie i opowiadajcie o swoich malenstwach bo bardzo przyjmnie sie to czyta :)
Jak tez co polecacie co do kosmetyków, pieluch itp. - wlasnie zabieram sie za tworzenie listy zakupow dla naszego szkraba, mnie i taty (jakies krople na ocucenie gdyby sie mu "zeszlo" przy porodzie ;) <joke>) i wasze rady bardzo sie przydaja :)

Ja robilam zakupy w myszce...polecam jednam zamowic wszystko na stronie i pojechac po odbior...ten sklep wyglada jak magazyn troszke i jakby tam szukac czegos to masakra. Ale jak sie zamowi i przyjedzie to Pani szybciutko wszstko pakuje i z glowy:)

Jesli chodzi o pieluszki to najpierw mielismy pampersy 1 ale juz teraz przeszlimsy na dada 2...wydaje mi sie ze pampersy i dade robi ta sama firma a jednak cena sie duuuuzo rozni a pampersy i chusteczki ida jak woda. Chusteczek uzywamy softino z lidla. Dady sa troszke mniej chlonne mi sie wydaje niz pampersy ale dzieki temu dzidzia czuje ze narobila i daje znac a nie siedzi w kupie pol dnia bo nie czuje ze jej mokro:p A jednak jak czuje to moze pozniej szybciej sie nauczy wolac na sikanie(chociaz do tego jeszcze daaaaleko:))

zgadzam się z porównaniem Dady i Pampersów. jedynie przy starszym dziecku widać różnicę chłonności-większy pęcherz to i więcej sików-po drzemce w ciągu dnia dada nie daje rady wszystkiego pomieścić i lubi przeciekać :)
natomiast przy maleństwie jak pieluszka przeciekała (np Huggies) i wykluczyłam nieprawidłowe założenie to okazywało się że po prostu trzeba już rozmiar zmienić.
U mnie nie było żadnych uczuleń ale np u koleżanki córcia po Dada ma natychmiast wysypkę na całej pupie... dlatego jak np macie kogoś znajomego kto używa innych pieluszek warto "pożyczyć" ze trzy i przetestować :tak:

Dziekuje za wszystkie rady. Sprawdziłam oferte Myszki i rzeczywiście ceny bardzo przystepne, a teraz nawet jakies promocje są tak więc zakupie już conieco bo czasu coraz mniej a mam wrażenie że lista wydatków coraz dłuższa :(.

Mandarynka, świetna strona ta z tymi promocjami, nie miałam o niej pojęcia, a tam info o wszystkich promocjach :) dzieki

Dziewczyny a tych podpasek "jak dla konia" to ile sztuk opakowań kupowałyście? W myszce jest promocja i kosztuja 3.89 zl bella mamma. Piszą ze 3-4 opakowania, ale pamietam jak ktoraś z was mowiła ze w samym szpitalu tyle zużyla, a pewnie jeszcze w domu przez pierwszy tydzien-dwa sie przydadza.

Aaa gdyby któraś z was była zainteresowana to widze że jest promocja na sudokrem 125 ml - 19.99 zł, i laktator reczny Avent natural 99.99 zł: Artykuły niemowlęce, laktator - Laktator Odciagacz reczny kraków tanio Avent

Kalita ja znów się wtrącę tylko z teorii ;)
Ja kupiłam 4 opakowania podkładów bella mama... a do domu podpaski alweys(bo wg mnie jednak najbardziej chłonne) 2 paczki na noc i 2 te największe... Sklep i apteki mamy pod domem to jak zabraknie to Tż skoczy i dokupi :)
Te podkłady do drogich nie należą i myślę, że łatwiej potem w razie czego dokupić niż ma zostać i leżeć niewiadome na jakie czasy;-)

bella mama sa bawelniane i nie sa gumowe jak alwaysy...przy nacieciu alwaysy odpadaja wedlug mnie...ja zuzylam w szpitalu 4 paczki belli...w domu uzywalam ich na noc a w dzien belle normalne podpaski...dopiero po 3 tyg zaczelam alwaysow uzywac. wczesniej czulam dyskomfort w miejscu naciecia.

reklama
Oczekująca alwaysy na pewno się w końcu przydadzą, jak nie na zaraz po porodzie to w kolejnych miesiącach :)
Ale bogatsza w Twoje doświadczenia w zwykłą bellę też się zaopatrzę :)

Do góry